Dagtocht Shiitake & Smalspoormuseum

Dagtocht Shiitake & Smalspoor afbeelding1 Shiitake & Smalspoor museum afbeelding 3 Shiitake & Smalspoor museum

Altijd al eens willen zien hoe een paddestoel nou eigenlijk groeit? Lijkt het u leuk om deze bijzondere kweekwijze een keer te bezichtigen? Volg dan een interessante rondleiding op de kwekerij! Drink eerst rustig een kopje koffie of thee in onze compleet vernieuwde ontvangstruimte en volg dan een rondleiding over de kwekerij. We laten u zien hoe de paddestoelen via, een geheel biologische manier, gekweekt worden. Vervolgens kunt u na afloop onze overheerlijke shiitakesoep proeven. Wanneer u alles weet van de Shiitake gaan we verder naar het Smalspoormuseum in Erica.

Het smalspoor op z’n mooist tijdens de dagtocht Shiitake & Smalspoormuseum

Beleef het mee via een rit per smalspoortrein. Vanuit ons nieuwe museum gebouw met statische en dynamische smalspoor expositie, vertrekt u voor een tocht door een prachtig gebied, grotendeels over een origineel traject, vroeger gebruikt voor turftransport. Tijdens de rit wordt regelmatig gestopt en uitleg gegeven over het smalspoor en het specifieke gebied. Door de geringe snelheid, zo kenmerkend voor dit smalspoor, heeft u voldoende tijd om van de omgeving en de treinreis te genieten. Langs het traject staat smalspoor materieel opgesteld in diverse samenstellingen en toepassingen. Tijdens de rit komt u ook langs de enige overgebleven turfstrooiselfabriek in ons land in originele staat, met de daarbij behorende losinstallatie.

In de turfstrooiselfabriek, die voor bezoek geopend is, bevinden zich nog de originele productiemachines. Hier krijgt u een indruk van het vroegere productieproces van turfstrooisel. Op het museumterrein staat ook de 4-sporige smalspoor remise gebouwd in 1910, welke jaren dienst heeft gedaan als werkplaats voor het museum. Zowel de turfstrooiselfabriek als de remise zijn beiden Rijksmonument. Het museum, dat volledig op vrijwilligers draait, beschikt over een grote collectie smalspoor locomotieven, wagens, werktuigen, foto’s en ander materiaal.

Onze sterke punten:
 • Persoonlijk contact voor en tijdens de groepsdagtocht
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden groepsdagtochten volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners
Uniek aan onze groepsdagtochten:
 • Wij bieden een uniek programma voor uw medereizigers
 • Bij onze groepsdagtochten heeft u geen verrassingen achteraf, in de reisomschrijving staat omschreven wat bij de prijs is inbegrepen

Wij zijn ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een groepsdagtocht regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Vervoer
 • 2x Koffie/thee met gebak
 • Entree Smalspoormuseum en treinrit
 • Rondleiding Shiitake kwekerij + shiitake soep
 • 3-Gangendiner

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsdagtochten / personeelsuitjes
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Extra (door middel van aanvinken)
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef