Betoverend Denemarken

Met 400 eilanden en een kustlijn van 7300 kilometer, is Denemarken een waar ‘eilandenrijk’. Tijdens de 6-daagse busreis ‘Betoverend Denemarken’ bezoekt u drie van de eilanden, namelijk Seeland, Funen en Rømø. De bestemmingen van de excursies tijdens deze reis zijn zeer divers: van hoofdstad Kopenhagen tot het Vikingschepenmuseum en van Kasteel Egeskov tot Ribe, het oudste stadje van Scandinavië. Met deze reis gaat u op ontdekkingstocht door Denemarken en zult u er achter komen hoe sprookjesachtig mooi dit eilandenrijk is!

Onze sterke punten:

  • Persoonlijk contact voor en tijdens de seniorenreis
  • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
  • Wij bieden seniorenreizen volledig op maat aan
  • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze seniorenreizen:

  • Wij bieden een uniek programma voor uw medereizigers
  • Onze reizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Programma van uw seniorenreis

Dag 1
Vandaag vertrekken we naar Denemarken. Aan het einde van de dag komen we aan in Roskilde, waar we de nacht doorbrengen in Comwell Hotel Roskilde. Dit hotel heeft uitzicht op het prachtige Roskilde Fjord.

Dag 2
Na een lekker ontbijt in het hotel vertrekken we naar Kopenhagen voor een leuke en interessante excursie. We maken een stadswandeling o.l.v. een gids. Kopenhagen werd in de Middeleeuwen gesticht, en de naam Kopenhagen komt van het Deense woord ‘Købmandshavn’, wat Koopmanshaven betekent. Kopenhagen kent veel bezienswaardigheden en beroemde wijken, zoals Nyhavn. Dit is een klein haventje met huizen in allerlei vrolijke kleuren. Hier bevinden zich ook vele restaurants, waar ze heerlijke visgerechten serveren. Andere toeristische trekpleisters van Kopenhagen zijn Amalienborg, een kasteel, en Strøget, een populair winkelgebied. Ook het standbeeld ‘Den Lille Havfrue’ (De Kleine Zeemeermin) is natuurlijk een bekende attractie. Dit beeld is gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen. Tot slot is ook Tivoli een echte bezienswaardigheid van Kopenhagen. Dit attractiepark is één van de oudste ter wereld. Hier zijn bijzondere attracties te vinden, zoals een hele oude houten achtbaan. Kopenhagen is een veelzijdige stad en de perfecte bestemming voor een leuke dagexcursie! Na de excursie rijden we weer naar het hotel in Roskilde.

Dag 3
Vandaag staat een excursie naar Roskilde op het programma, waar we de Gotische Kathedraal en het Vikingschepenmuseum bezoeken. Roskilde is één van de oudste steden van Denemarken en gelegen aan een prachtig fjord. Roskilde was vroeger een Vikingstad en is ook een tijd de hoofdstad van Denemarken geweest. De Gotische Kathedraal van Roskilde is één van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad. Deze kathedraal is vooral bekend vanwege het feit dat er veel Deense vorsten begraven zijn. In de kathedraal zijn daarom veel mooie kapellen. De kerk is UNESCO Werelderfgoed, en een bezoek aan de kerk staat garant voor een reis door de geschiedenis. Naast het bezoek aan de kathedraal brengen we vandaag ook een bezoek aan het Vikingschepenmuseum. Hier komt u alles te weten over de bouw en de geschiedenis van de schepen, en u kunt zelfs een aantal originele exemplaren bewonderen. Het museum beschikt ook over een scheepswerf, waar prachtige replica’s zijn gebouwd. Het Vikingschepenmuseum brengt u terug naar de tijd van de Vikingen!
Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel in Kolding.

Dag 4
Op deze dag verkennen we het eiland Funen. Funen wordt ook wel ‘de tuin van Denemarken’ genoemd, vanwege het heuvelachtige landschap en de mooie kastelen met tuinen en oude stadjes met prachtige vakwerkhuizen. We gaan onder andere naar Odense en Kasteel Egeskov. Odense is de grootste stad van Funen, en de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. In Odense zijn verschillende attracties te vinden die te maken hebben met de beroemde schrijver, zoals zijn geboortehuis en een museum. Na het bezoek aan Odense gaan we naar Kasteel Egeskov. Dit kasteel is een van de best bewaarde waterburchten van Europa. In het kasteel zijn vele mooi versierde vertrekken en er is ook een prachtig poppenhuis te vinden. Bij het kasteel hoort een oldtimermuseum, waar allerlei bijzondere oldtimers te bewonderen zijn. Na het kasteelbezoek rijden we weer terug naar het hotel.

Dag 5
Ook deze dag start met een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt is het tijd voor een rondrit langs drie typisch Deense stadjes, namelijk Rømø, Ribe en Kolding. Rømø is het meest zuidelijk gelegen bewoonde waddeneiland van Denemarken. Het eiland is met een dam verbonden met het vaste land en Rømø heeft de breedste zandstranden van Europa. De volgende bestemming, Ribe, is het oudste stadje van Scandinavië. Hier zijn gezellige straatjes en de rivier die door de stad stroomt zorgt voor extra sfeer. Ribe was een echte Vikingstad, en is ook nu nog de ideale locatie om alles te weten te komen over de Vikingen. Het laatste stadje dat we gaan bezoeken is Kolding. Dit stadje heeft een knus centrum met in veel straten vrolijke Deense vlaggetjes. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Koldinghus, een voormalige burcht. Kolding is een oude havenstad, en gelegen aan het Koldingfjord. Dat maakt de stad een aantrekkelijke bestemming voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers! Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel in Kolding.

Dag 6
Vandaag is alweer de laatste dag van onze reis. Na het ontbijt checken we uit bij het hotel en begint de terugreis. In de bus kunt u nagenieten van de prachtige reis en gezellig napraten over alle belevenissen. Als u meegaat met deze reis zult u erachter komen dat sprookjes echt bestaan!

Hotel

Hotel Comwell Roskilde ****

Verzorging:
– Halfpension

Faciliteiten:
– Bar
– Restaurant
– Zonneterras
– Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten:
– Douche
– Toilet
– Tv
– Haardroger

Hotel Comwell Kolding ****

Verzorging:
– Halfpension

Faciliteiten:
– Bar
– Restaurant
– Terras
– Zwembad
– Sauna
– Lift
– Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten:
– Douche
– Toilet
– Tv
– Haardroger
– Koffie/thee faciliteiten

In-/Exclusief

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar
Overtocht Puttgarden – Rodby
2 overnachtingen in hotel Comwell Roskilde o.b.v. halfpension
3 overnachtingen in hotel Comwell Kolding o.b.v. halfpension
Stadswandeling Kopenhagen o.l.v. een gids
Entree en rondleiding Gothische Kathedraal Roskilde
Bezoek vikingschepenmuseum Roskilde
Entree kasteel Egeskov
Reisbegeleiding

Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Boekingsproces

Het boekingsproces ziet er als volgt uit:
1. Accepteren offerte en definitieve vaststelling programma
2. Start inschrijving in overleg
3. Einde inschrijving in overleg
4. Aanbetaling per deelnemer na einde inschrijving
5. Definitieve deelnemerslijst voor vertrek
6. Gewenste extra’s en opties doorgeven voor vertrek
7. Kamerindeling voor vertrek
8. Voorlopige reisgegevens controleren voor vertrek
9. Definitieve reisgegevens voor vertrek
10. Betaling eindfactuur voor vertrek
11. Evaluatie van de reis na afloop van de groepsreis

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen