Persoonlijke aandacht
SGVR zekerheid
De mooiste vakanties

Senioren Kerstreis Eifel (6 dagen)

Seniorenreis kerst Eifel Seniorenreis kerst Eifel Senioren kerstreis Eifel

Heeft u zin om er tijdens de Kerst even tussen uit te gaan en u lekker te laten verwennen tijdens de feestdagen? Dat kan met deze geheel verzorgde reis naar het Eifelgebied bij onze Oosterburen. Een kerstvakantie in Duitsland staat garant voor veel gezelligheid, geniet van de echte Duitse “gemütlichkeit”.Ons hotel is in kerstsfeer gehuld en vanuit de standplaats Stadtkyll maken we mooie uitstapjes in de omgeving. De Eifel kent vele bezienswaardigheden zoals kastelen, burchten maar ook veel natuurschoon. Het vulkaanlandschap met rivieren, meren, watervallen en maaren zullen u doen verbazen.

Dag 1 – Heenreis / Stadtkyll
Vanaf onze opstapplaatsen vertrekken we richting onze standplaats Stadtkyll. Op de heenreis maken we een stop voor een lunch waarna we in de middag worden ontvangen met koffie en gebak in het in kerstsfeer gehulde hotel Am Park.

Dag 2 – Bad Münstereifel / Ahrdal
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Bad Münstereifel. Het stadje heeft een eeuwenoude stadsmuur met vier, nog intacte, mooie stadspoorten. Binnen de poorten zien we prachtige vakwerkhuizen die in de tijd rond kerst extra mooi tot hun recht komen. In de tijd voor kerst is er een mooie kerstmarkt. Langs het slingerende riviertje de Erft zijn dennenbomen geplaatst en kom je allerlei kerstkraampjes tegen. Een mooie gelegenheid om nog even een kerstcadeau te kopen. Na de lunch maken we een mooie natuurtocht. Na terugkomst in het hotel kunt u genieten van het diner.

Dag 3 – Trier
Na het ontbijt vertrekken we met de bus richting Trier, de oudste stad van Duitsland. Hier maken we een rondrit en een korte wandeling. Deze Romeinse stad ligt aan de Moezel en heeft vele, prachtige bezienswaardigheden waarvan een aantal uit de Romeinse tijd stammen. Een mooi historisch monument is de Porta Nigra, de goed bewaard gebleven Romeinse stadspoort.
Ook de omgeving van Trier is de moeite van een bezoek waard. We rijden dan ook via een mooie route, door de Vulkaaneifel, weer terug naar het hotel waar we aan het eind van de middag terugkeren. Geniet van de gezellige kerstsfeer in het hotel en het diner.

Dag 4 – Eerste Kerstdag / Arskrippana & Belgische ardennen
Na het kerstontbijt steken we de grens over naar het nabijgelegen België. In het plaatsje Büllingen bezoeken we de ArsKrippana. Met hemelse klanken en fonkelende sterren aan de hemel geniet u van de stille betovering van een bijzondere kerststallententoonstelling. Op meer dan 2500m2, in een bijzondere sfeer, is de ArsKrippana één van de grootste en indrukwekkendste verzamelingen van Europa. Laat u zich betoveren door de prachtige kerststallenkunst en het traditioneel handwerk uit meer dan 60 landen. Elk land heeft zijn eigen karakteristieke kerststal. Een mooie manier om helemaal in kerststemming te komen en kennis te maken met verschillende culturen. In de middag gaan we nog een klein stukje België in en bewonderen de natuur van de Belgische Ardennen. Via een mooie route rijden we terug naar het hotel voor het diner.

Dag 5 – Tweede Kerstdag / Koblenz
We beginnen de dag met een sfeervol kerstontbijt waarna we onder leiding van een Nederlandse medewerker van het hotel een kerstwandeling maken door het dorp. Na de wandeling genieten we van een gebaksbuffet in het hotel. Na de lunch in ons hotel gaan we naar Koblenz waar we een bezoek brengen aan de kerstmarkt in het oude centrum. Behalve een bezoek aan de kerstmarkt gaan we ook met de kabelbaan omhoog naar vesting Ehrenbreitstein. (Optionele excursie) Tijdens het evenement ‘Christmas Garden’ is de vesting omgetoverd tot een Kerstmis wonderland met lichtshows, kraampjes en meer. Via een twee kilometer lange wandeling loopt u door de imposante vesting Ehrenbreitstein met talrijke glinsterende verlichtingen. Na afloop keren we terug naar ons hotel om ons klaar te maken voor Kerstbuffet in het hotel. Na het diner wordt er in het hotel een avondprogramma georganiseerd.

Dag 6 – Terugreis
Na een aantal heerlijke dagen in de Eifel te hebben doorgebracht rijden we vandaag weer terug naar huis.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar met lift
 • 5 overnachtingen in Hotel Am Park o.b.v. All Inclusive
 • Alle consumpties tussen 10.00 en 24.00 uur GRATIS (frisdrank, bier, wijn, jenever)
 • Ontvangst met koffie en gebak of warme lunch
 • Koffie, thee en cappuccino gehele dag gratis
 • Elke dag warme lunch of lunchpakket (zelf te maken)
 • 3-gangen keuze dinerbuffet
 • Kerstdiner (op 25 en 26 december)
 • 1x live muziek
 • 1x bingo
 • Elke avond lekkere snacks
 • Kerstwandeling met aansluitend gebaksbuffet
 • Gids Trier
 • Entree Arskippana
 • Afscheidslunch
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 100,-
 • Optionele excursie Vesting Ehrenbreitstein € 30,-

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Emmen; NS-Station

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

December
 • € 829,-
  © Veenstrareizen 2023
  Ontwikkeld met Lef