Seniorenreis Kastelen en Tuinen, Zuid-Engeland

tuinenreis Zuid Engeland Excursiereis Zuid Engeland 3 Excursiereis Zuid Engeland

De seniorenreis Kastelen en Tuinen betreft een reis die is aangepast aan personen die goed ter been zijn. Op deze reis gaat een reisbegeleider mee en is de touringcar voorzien van een lift. Het reisprogramma is speciaal afgestemd op senioren, waarbij er veel aandacht is voor uw persoonlijke wensen en graag deelneemt aan een gevarieerd excursieprogramma.

De Zuidwestkust van Engeland behoort qua klimaat tot het meest aangename deel van de Britse eilanden groep. Niet voor niets bevinden hier dan ook de meest bekende badplaatsen Brighton en Bournemouth van Groot-Brittannië. In het achterland, de zogenaamde Downs, liggen talloze bezienswaardigheden zoals Stonehenge, Salisbury Cathedral en The New Forrest. Verder wordt er een bezoek gebracht aan het prachtige eiland Wight, vele kastelen en tuinen. Eigenlijk is Engeland één grote tuin, u zult er tijdens de seniorenreis Kastelen en Tuinen van genieten.

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde seniorenreis Kastelen en Tuinen

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde seniorenreis Kastelen en Tuinen te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze seniorenreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw medereizigers.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de seniorenreis Kastelen en Tuinen
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden een seniorenreis Kastelen en Tuinen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze seniorenreizen:

 • Wij bieden een uniek programma
 • Een seniorenreis Kastelen en Tuinen is inclusief verschillende avondprogramma’s
Veilig en voordelig een seniorenreis Kastelen en Tuinen inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een groepsreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw seniorenreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. U en uw medereizigers zijn altijd verzekerd van een veilige groepsreis naar de plaats(en) van bestemming. Een seniorenreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een seniorenreis Kastelen en Tuinen regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Programma van uw seniorenreis Kastelen en Tuinen

8-daagse seniorenreis Kastelen en Tuinen

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse seniorenreis Kastelen en Tuinen naar Zuid-Engeland. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Heenreis
In de vroege morgen vertrekt u vanaf uw opstapplaats richting Calais. In Calais schepen we in op de ferry naar Dover in Engeland. Aangekomen in Dover vervolgen we onze reis naar Brighton, voor overnachting en diner. Onderweg naar Brighton passeren we diverse oude havensteden waaronder het prachtige Hastings.

Dag 2 Portsmouth
Na een goed Engels ontbijt vertrekken we naar Portsmouth, voor een bezoek aan het marine museum, wat zeker de moeite waard is. In het marine museum liggen o.a. de H.M.S. Warrior, the Mary Rose en de Victory het Engelse oorlogsschip van admiraal Nelson. Daarnaast is Portsmouth ook de geboortestad van Charles Dickens. We vervolgen onze weg door de Black Forest naar Southampton voor overnachting en diner.

Dag 3 Salisbury – Stonehenge
Na het ontbijt rijden we naar Salisbury, waar zich de Kathedraal met de hoogste toren van Engeland bevindt. Vervolgens bezoeken we Stonehenge, een teken en overblijfsel uit de oudheid van ongeveer 3000 jr. oud. Voordat we terugkeren naar Southampton maken we een mooie tocht door het land van “Jane Austin” de mooie graafschap van Hampshire.

Dag 4 Eiland Wight
’s Ochtends vroeg rijden we naar Lymington en nemen daar de ferry naar het eiland Wight. Op het eiland maken we een rondrit zodat u kunt genieten van de prachtige natuur en natuurlijk rijden we langs de beroemde “Needles”. Verder brengen we een bezoek aan het “Ösborne House” de geliefde woonplaats van koningin Victoria en prins Albert. Aan het einde van de middag rijden we terug naar Southampton.

Dag 5 Torquai
Vandaag vertrekken we naar de stad Torquai en brengen we een bezoek aan “Plantworld”, een 4 ha grote tuin met schitterende bomen en planten, Japanse tuin enz. Naast de snelstromende rivier de Dart ligt een spoor van Buckfastleigh naar Totnes, dit spoort wordt nu gebruikt door een stroomtrein van de vroegere South Devon Railway die was opgericht in 1872. U kunt een rit maken met de stroomtrein en ziet het prachtige Engelse landschaap aan u voorbij glijden.

Dag 6 Bath
Na het ontbijt gaanw e naar de oude Romeinse plaats Bath. De route er naar toe is alleen al prachtig, en we zien onderweg ook de krijttekeningen in het landschap. Eerst maken we een rondrit onder begeleiding van een gids door de stad waarna u vrije tijd heeft om de kathedraal of de Romeinse baden op eigen gelegenheid te bezoeken. De Romeinse Spa in Bath is bekend als één van de mooiste religieuze kuuroorden van de oude wereld. Meer dan een half miljoen liter water per dag komt aan de oppervlakte van deze bron. Het water is op een constante temperatuur van 46 graden Celsius. De Romeinse overblijfselen in Bath zijn gelukkig bewaard gebleven. De baden raakten in verval maar uitgebreide opgravingen hebben de opmerkelijke technische vaardigheden van de Romeinen blootgelegd. Verbazingwekkend is dat de ruïnes pas opnieuw werden ontdekt in de late 19e eeuw en opgraving werd voltooid in de jaren ’20.

Dag 7 Hever Castle – Westerham
Vandaag verlaten we Bournemouth en brengen een bezoek aan Hever Castle met haar tuinen, het geboortehuis van Anna Boleyn, één van de zes echtgenotes van Hendrik VIII. Hier vindt u o.a. een Loggia, Italiaanse tuin en een rozentuin, een prachtig geheel met het waterkasteeltje. Wanneer we ruim de tijd hebben vervolgen we onze rit naar Chartwellhouse in Westerham, het huis van de grote staatsman van Engeland, Sir WInston Churchill. We vervolgen onze rit en rijden naar de omgeving van Surrey.

Dag 8 Terugreis
In de ochtend, na het ontbijt, vertrekken we naar Dover voor de overtocht naar Calais. We vervolgen onze route in Frankrijk richting Nederland met onderweg natuurlijk de nodige stops. In Nederland krijgt u nog een heerlijk afscheidsdiner, voordat we terug zijn bij uw opstapplaats.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw seniorenreis Kastelen en Tuinen om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw seniorenreis.

Foto album

Extra informatie

 • Bezoek aan het marine museum
 • Bezoek aan Kathedraal Salisbury
 • Bezoek aan Stonehenge
 • Bezoek aan het “Ösborne House”
 • Excursie aan “Plantworld”
 • Rondrit door Bath o.l.v. een gids
 • Bezoek aan Hever Castle

U verblijft in een middenklasse hotel, de kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, telefoon en tv. De verzorging tijdens uw verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot seniorenreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw seniorenreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw seniorenreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een groepsreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een seniorenreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de seniorenreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken) *
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef