Seniorenreis Harz, Duitsland

Harz seniorenreis Busreis Rosarium Harz Busreis Harz

De seniorenreis naar de Harz betreft een reis die is aangepast aan personen die niet een intensief programma willen volgen. Op deze reis gaat een reisbegeleider mee en is de touringcar voorzien van een lift. Het programma en hotel zijn rollatorvriendelijk. Het reisprogramma is speciaal afgestemd op senioren, waarbij er veel aandacht is voor uw persoonlijke wensen en geen lange stukken hoeft te lopen. Herzberg is één van de bekendste toeristische plaats in de Harz. Het Harzgebergte ligt in het oosten van Duitsland en het betreft een streek die vakantiegangers veel te bieden heeft. U kunt tijdens de seniorenreis naar de Harz genieten van prachtige natuur en tal van culturele hoogtepunten. Een groot deel van de Harz is beschermd natuurgebied, dat zich kenmerkt door uitgestrekte bossen, afgewisseld door meren, snelstromende beekjes, rotspartijen en diverse bergen. Dit gebied biedt veel mogelijkheden voor leuke excursies.

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde seniorenreis naar de Harz

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde seniorenreis naar de Harz te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze seniorenreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw medereizigers.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de seniorenreis Harz
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden een seniorenreis Harz volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze seniorenreizen:

 • Wij bieden een uniek programma
 • Een seniorenreis Harz is inclusief verschillende avondprogramma’s
Veilig en voordelig een seniorenreis naar de Harz inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een groepsreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw seniorenreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. U en uw medereizigers zijn altijd verzekerd van een veilige groepsreis naar de plaats(en) van bestemming. Een seniorenreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een seniorenreis Harz regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Programma van uw seniorenreis Harz

6-daagse seniorenreis Harz

Dag 1 Heenreis en wandeling door Herzberg
We vertrekken op tijd en met de nodige stops rijden we naar onze bestemming in de Harz. We schuiven onderweg aan voor koffie met gebak. We verblijven tijdens deze mooie busreis in het 4* hotel Englischer hof. Het is gevestigd in een oud vakwerkhuis dat al sinds 1800 dient als hotel. Het hotel ligt vlak naast de mooie Jues-See. We worden hier hartelijk ontvangen met een drankje. Rond 16.00 uur gaan we onder leiding van een gids gelijk op pad om dit leuke dorpje te verkennen. ‘s Avonds wordt een goed diner geserveerd in het hotel. Het hotel beschikt over 31 kamers, waarvan er 11 op de begane grond zijn. De overige kamers liggen op de 1e verdieping, welke middels een trap van 11 treden te bereiken is.

Dag 2 Wernigerode en Quadlinburg
Na het ontbijt maken we ons op voor een prachtige tocht door het oosten van de Harz. We bezoeken o.a. Schierke, Wernigerode en Quedlinburg. In Wernigerode bezoeken we het slot. Het Wernigerode slot is gebouwd in de neogotische stijl en heeft een prachtige kasteeltuin. De stadskern van Wernigerode bestaat uit een marktplein met daaromheen Nedersaksische vakwerkhuizen. Na de bezichtiging van het slot maken we per stoomtrein vanuit Weringrode een prachtige tocht door de natuur. ’s Avonds dineren we wederom in het hotel.

Dag 3 Duderstadt
Vandaag staat een mooie en indrukwekkende excursie op het programma naar Duderstadt in het zuiden van de Harz. Duderstadt telt meer dan 600 kleurrijke vakwerkhuizen uit alle stijltijdperken en is op die manier één van de meest opmerkelijke bezienswaardige vakwerkstadjes in Duitsland. ’s Middags bezoeken we het Grenslandmuseum Eichsfeld, welke de bezoeker informeert over monument- en gedenktekens door middel van een interessante tentoonstelling over de grensbarrières tijdens de deling van Duitsland. Als het weer het toelaat wordt er in het hotel een gezellige ”grillabend” in de eigen biergarten georganiseerd.

Dag 4 Okerstausee en Goslar
Vandaag staat het westen van de Harz op de planning. Via een mooie route komen we uit bij de Okerstuwdam. Na de bezichtiging maken we een mooie boottocht over de Okerstausee. Na de boottocht vervolgen we onze route en komen we uit in Goslar. De Keizerpalts is de middeleeuwse verblijfplaats van de Duitse keizer in het aan de Harz gelegen stadje Goslar. Het is het grootste en best bewaarde wereldlijke gebouw uit de 11e eeuw in Duitsland. De Keizerpalts is onderdeel van de historische binnenstad van Goslar die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO is opgenomen. ’s Avonds, na het diner, is er muziek in het hotel.

Dag 5 Sanhershausen en Braunlage
Vandaag bezoeken we het Rosarium Sangershausen. We brengen de gehele ochtend door tussen de rozen. In de middag bezoeken we Braunlage en de Wurmberg. We reizen naar het topje van de berg met de plaatselijke gondellift (dichte kabine met 6 zitplaatsen per kabine). De Wurmberg-Seilbahn is 2,8 km lang en is daarmee de langste kabelbaan van Noord–Duitsland. Op het topje van de berg (971 m. boven zeeniveau) Kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de schitterende natuur in de Harz. Of kom even lekker tot rust in het restaurant de Wurmberg Alm. We dineren in het hotel.

Dag 6 Terugreis
Na het ontbijt vertrekken we weer richting Nederland. Uiteraard steken we onderweg weer aan voor een goed verzorgd diner en komt er een einde aan uw seniorenreis Harz.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw seniorenreis Harz om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw seniorenreis.

Foto album

Extra informatie

 • Wandeling door Herzberg onder leiding van een gids
 • Bezoek aan het Wernigerode slot
 • Per stoomtrein vanuit Weringrode een prachtige tocht door de natuur
 • Bezoek aan het Grenslandmuseum Eichsfeld
 • Boottocht over de Okerstausee
 • Bezoek aan het stadje Goslar
 • Bezoek aan Rosarium Sangershausen
 • Kabelbaan Wurmberg-Seilbahn

Hotel Englischerhof ****

We verblijven tijdens deze mooie busreis in het 4* hotel Englischer hof. Het is gevestigd in een oud vakwerkhuis dat al sinds 1800 dient als hotel. Het hotel ligt vlak naast de mooie Jues-See. We worden hier hartelijk ontvangen met een drankje. Rond 16.00 uur gaan we onder leiding van een gids gelijk op pad om dit leuke dorpje te verkennen. ‘s Avonds wordt een goed diner geserveerd in het hotel. Het hotel beschikt over 31 kamers, waarvan er 11 op de begane grond zijn. De overige kamers liggen op de 1e verdieping, welke middels een trap van 11 treden te bereiken is.

Verzorging:

 • Halfpension

Faciliteiten:

 • Restaurant
 • Bar
 • Kluis
 • Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten:

 • Bad / douche
 • Toilet
 • Tv
 • Minibar
 • Telefoon

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot seniorenreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw seniorenreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw seniorenreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een seniorenreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een seniorenreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de seniorenreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken) *
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef