Seniorenreis Filzmoos, Oostenrijk

busreis Filzmoos Filzmoos seniorenreis Seniorenreis Filzmoos

De seniorenreis naar Filzmoos betreft een reis die is aangepast aan personen die goed ter been zijn. Op deze reis gaat een reisbegeleider mee en is de touringcar voorzien van een lift. Het reisprogramma is speciaal afgestemd op senioren, waarbij er veel aandacht is voor uw persoonlijke wensen en graag deelneemt aan een gevarieerd excursieprogramma. Salzburgerland wordt gekenmerkt door typisch Oostenrijkse berglandschappen zoals u deze kent uit de Sound of Muisc met veel groen, blauwe meren en mooie bergen en dalen. Ons hotel bevindt zich in het leuke plaatsje Filzmoos wat centraal gelegen is voor het maken van leuke uitstapjes.

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde seniorenreis naar Filzmoos

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde seniorenreis naar Filzmoos te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze seniorenreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw medereizigers.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de seniorenreis Filzmoos
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden een seniorenreis Filzmoos volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze seniorenreizen:

 • Wij bieden een uniek programma
 • Een seniorenreis Filzmoos is inclusief verschillende avondprogramma’s
Veilig en voordelig een seniorenreis naar Filzmoos inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een groepsreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw seniorenreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. U en uw medereizigers zijn altijd verzekerd van een veilige groepsreis naar de plaats(en) van bestemming. Een seniorenreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een seniorenreis Filzmoos regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Programma van uw seniorenreis Filzmoos

9-daagse seniorenreis Filzmoos

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse seniorenreis Filzmoos (Oostenrijk). Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Heenreis
We starten deze reis met koffie in Duiven. Om 10.30 uur rijden we richting ons overnachtingshotel in Geiselwind.

Dag 2 Hotel Bischofsmütze
Vandaag rijden we langs München voor de lunchpauze. Vanaf hier rijden we richting Filzmoos waar we eind van de middag worden ontvangen met een welkomstdrankje in ons hotel.

Dag 3 Liechteinstenklamm
In de ochtend krijgt u tijd om te acclimatiseren en de omgeving te verkennen. Het is mogelijk samen met een gids Filzmoos te ontdekken. ’s Middags na de lunch bezoeken we de bekende Liechteinstenklamm in St Johann in Pongau. De Liechteinstenklamm is één van de mooiste kloven van de Alpen. Hier vinden we naast steile rotswanden ook een prachtige waterval, waar het water van 80 meter hoog naar beneden stort. Een indrukwekkend natuurspektakel waar we tevens een boeiend kleurenspel aanschouwen als we de gloed van de zon op het water zien neerkomen. Op de terugreis rijden we langs Flachau waar we pauzeren en vervolgens rijden we terug naar ons hotel in Filzmoos.

Dag 4 Lodenwalker Steiner & Burg Strechau
’s Morgens na het ontbijt gaan we naar de beroemde wolbewerkingsfabriek Lodenwalker Steiner. Hier krijgt u een indruk hoe de traditionele lodenvervaardiging in zijn werk gaat. Na een ruim bezoek en de lunchpauze gaan we naar Lassing waar we een bezoek brengen aan Burg Strechau. We krijgen een rondleiding in het slot dat omstreeks 1600 werd omgebouwd tot een renaissancekasteel. Optioneel is er gelegenheid voor een bezoek aan het bijbehorende automuseum waar een indrukwekkende verzameling historische automobielen te bezichtigen is. Via een mooie route keren we vervolgens terug naar ons hotel.

Dag 5 Paardenkoetstocht Unterhofalm
In de ochtend krijgt u de gelegenheid om Filzmoos te verkennen. Na de lunch maken we een prachtige paardenkoetstocht in de
bergen met onderweg een pauze in een bergrestaurant.

Dag 6 Salzburg
Vandaag bezoeken we Salzburg, het ‘Rome ten noorden van de Alpen’. Onder leiding van een Nederlandstalige gids verkennen we de stad. Salzburg is vooral bekend als de geboortestad van Mozart. Het stadsbeeld wordt bepaald door kastelen, burchten, kerken en paleizen. Een bezoek aan deze stad is zeer de moeite waard. ’s Avonds na het diner word er een gezellige muziekavond georganiseerd.

Dag 7 Tauplitzalm
Halverwege de ochtend rijden we Via Schladming en Tauplitz naar Bad Mitterndorf waar we met de bus via een prachtige weg
naar boven rijden en op meer dan 1600 meter hoogte gaan parkeren. Hier krijgt u de gelegenheid om heerlijk te wandelen en te
genieten van de prachtige panorama’s en alpenflora. Na een ruim bezoek keren we op tijd terug naar ons hotel.

Dag 8 Overnachting Steigerwald
Na het ontbijt verlaten we ons hotel in Filzmoos en rijden we naar het Steigerwald voor diner en overnachting.

Dag 9 Terugreis
Na het ontbijt rijden we weer terug naar Nederland waar u weer terug gebracht wordt naar uw opstapplaats.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw seniorenreis Filzmoos om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw seniorenreis.

Foto album

Extra informatie

 • Rondleiding in Filzmoos o.l.v. een gids
 • Bezoek aan Liechteinstenklamm
 • Bezoek aan wolbewerkingsfabriek Lodenwalker Steiner
 • Paardenkoetstocht Unterhofalm
 • Rondleiding in Salzburg o.l.v. een gids
 • Vrije tijd in Bad Mitterndorf

Hotel Bischofsmütze ****

Ons hotel bevindt zich in het centrum  van het leuke plaatsje Filzmoos dat centraal ligt voor het maken van leuke uitstapjees. Hotel Bischofsmütze heeft een lift, een terras en een gezellige bar.

U heeft verder vrije toegang tot het wellnesslandschap met zwembad, sanatorium, stoombad, aromaruimte en jacuzzi. De kamers zijn allemaal voorzien van tv, telefoon, minibar, kluisje, badkamer met wc en douche en een balkon.

Verzorging:

 • Halfpension

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot seniorenreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw seniorenreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw seniorenreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een seniorenreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een seniorenreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de seniorenreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken) *
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef