Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

Seniorenreis Eifel (6 dagen)

De Eifel is een prachtig gebied en biedt talloze mogelijkheden voor excursies. Het landschap is bezaaid met de kegels van uitgedoofde vulkanen en blauwe kratermeren. De Zuid-Eifel is gelegen nabij het drielandenpunt van België, Luxemburg en Duitsland. Dit gebied wordt gekenmerkt door een afwisselend landschap met rivieren, bosrijke bergketens en uitgestrekte hoogvlaktes. Bovendien kunnen we vanuit onze standplaats, naast de Eifel, mooie uitstapjes maken naar zowel het Saargebied, de Moezel en buurland Luxemburg.

Dag 1 – Heenreis / Bitburg
Vanaf onze opstapplaatsen vertrekken we richting Bitburg. De stad ligt in de zuidelijke Eifel en is mede beroemd vanwege het heerlijke Duitse bier dat in de Bitburger-bierbrouwerij wordt gebrouwen. Het heeft daarnaast ook een gezellig stadscentrum met leuke vakwerkhuisjes en winkeltjes wat uitnodigt om heerlijk rond te struinen of om op het terras te gaan zitten met een echte Bitburger pils. Op de heenreis maken we nog een stop voor een lunch waarna we in de middag worden ontvangen door de Nederlandse eigenaren van hotel Bitburg.

Dag 2 – Bitburg / Vulkaanroute
Na het ontbijt gaan we onder leiding van onze reisleider Bitburg verkennen met haar mooie vakwerkhuizen en gezellige centrum. Tussen de middag staat er een lunch voor u klaar in het hotel. Aansluitend maken we een rondrit langs de Duitse vulkaanroute. Terwijl u door de Eifel rijdt komt u langs mooie stuwmeren en schilderachtige steden en dorpjes. Spot de geheimzinnige maren, imposante slakkenkegels en spectaculaire trechters! Na deze mooie tocht keren we terug naar het hotel voor het diner.

Dag 3- Boottocht Saarland / Saarburg
Vandaag maken we een dagtocht naar het Saarland van Duitsland. Het Saarland ligt in het zuidwesten van Duitsland aan de grens van Frankrijk en Luxemburg en bestaat voor zo’n 33% uit bossen waardoor het een erg groen gebied is. Maak kennis met de indrukwekkende natuur in de Hunsrück en de Saarschleife. Hoge bomen, verkwikkende boslucht en kabbelende beekjes kenmerken het Saarland. Tevens maken we vandaag een boottocht, over de Saarschleife, van Mettlach naar Saarburg. De Saarschleife is een 7 km lang natuurgebied op de rivier de Saar. De rivier maakt hier een 300° ‘Schleife’, die zichzelf in miljoenen jaren in een rots gegraven heeft. Eenmaal aangemeerd bij Saarburg brengt een treintje u naar het centrum van de stad waar we kunnen genieten van een lunch. Na vrije tijd in het centrum keren we terug naar ons hotel.

Dag 4 – Trier / Bitburg brouwerij
In de ochtend vertrekken we met de bus richting Trier, de oudste stad van Duitsland. Hier maken we een rondrit en een korte wandeling. Trier ligt aan de Moezel en heeft vele, prachtige bezienswaardigheden waarvan een aantal uit de Romeinse tijd stammen. Ook de omgeving van Trier is de moeite van een bezoek waard. Zo vindt u aan de moezel vele prachtige wijngaarden en zijn er veel pittoreske dorpjes en imposante kastelen te bezichtigen. De lunch gebruiken we vandaag in het hotel. In de middag bezoeken we de bierbrouwerij van Bitburg, het product waar Bitburg vooral bekend door is geworden. Na uitleg over het proces van het bierbrouwen genieten we nog van een drankje in de Bit Lounge.

Dag 5 – Luxemburg
Vandaag brengen we een bezoek aan de ministaat Luxemburg, het op één na kleinste landje van de Europese Unie. Luxemburg is een prachtig groen land met lieflijke dorpjes, prachtige natuurgebieden en veel oudheid. We maken hier een prachtige rondrit en laat u verrassen door het prachtige natuurschoon wat dit ministaatje u te bieden heeft. Ook brengen we een bezoek aan een paar kleine stadjes waaronder het plaatsje Echternach. We bekijken hier het schilderachtige centrum met onder andere het marktplein aan de karakteristieke Dingstuhl, de voormalige Benedictijner Abdij en de basiliek van St. Willibrordus. Aan het eind van de middag komen we weer aan in het hotel waar het diner voor ons klaar staat.

Dag 6 – Terugreis
Het is tijd om afscheid te nemen van Bitburg. Op de terugreis maken we nog een stop voor een afscheidslunch waarna ieder naar de opstapplaats wordt teruggebracht.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar met lift
 • 5 overnachtingen in Hotel Bitburg o.b.v. All-Inclusive
 • Lunch op dag 1 t/m dag 6
 • Gids Trier
 • Entree Bitburg bierbrouwerij inclusief 2 drankjes
 • Boot – en treinrit Saarland
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 75,-

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Haren; P+R Transferium
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Emmen; Busparkeerplaats Kerkhoflaan (thv tankstation)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

 

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum
September
 • € 665,-
  © Veenstrareizen 2022
  Ontwikkeld met Lef