Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

Seniorenreis de Harz (6 dagen)

Seniorenreis Harz Goslar Seniorenreis de Harz Seniorenreis Harz

Reis met ons mee naar de betoverende Harz. Bekend om de talloze legendes over heksen en hekserij is dit gebied een prachtig decor voor een verzorgde seniorenreis. Verken samen met onze reisleidster de pittoreske vakwerkstadjes, afwisselende berglandschappen met dichte bossen, stuwmeren, beekjes en watervallen. Standplaats voor deze reis is de keizerlijke stad Goslar, de massieve torens en talrijke kerken, vakwerkhuizen en geplaveide straten in de oude stadskern staan op de monumentenlijst van UNESCO.

Dag 1 Heenreis
Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar Duitsland waar de lunch geserveerd wordt. Daarna vervolgen we de reis naar de eindbestemming Goslar waar we worden verwerlkomd in het hotel voor de komende vijf nachten.

Dag 2 Goslar
Na het ontbijt gaan we onze standplaats Goslar verkennen met een gids. Goslar is één van de mooiste stadjes van de Harz. Het centrum van de stad wordt nog omgeven door een authentieke stadsmuur. Tevens vindt u schitterende vakwerkhuizen en gemoedelijke steegjes in deze mooie historische stad. We maken een korte stadswandeling door het monumentale stadscentrum waarna we de tocht met de bus vervolgen. De keizerlijke macht is nog tot op de dag van vandaag zichtbaar. Na de lunch maken we in de middag nog een mooie rondrit door de omgeving
onder leiding van de reisleiding. Na de rondrit rijden we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 3 Harz – bezoek glasblazerij
Vandaag maken we een mooie tocht door de natuur van de Harz. We brengen een bezoek aan glasblazerij Harzkristall waar het mooiste glaswerk wordt gemaakt. Harzkristall is één van de laatste actieve glasblazerijen in Duitsland. Tijdens een demonstratie leert u alles over het ontstaan en de verwerking van glas. Tevens ziet u van dichtbij hoe de glasblazers hun ambacht uitvoeren. Na de demonstratie kunt u naar hartenlust rondkijken in de winkel. In het restaurant staat de lunch voor ons klaar. Na de lunch rijden we via een mooie route weer terug naar het hotel.

Dag 4 Wernigerode
Omdat 6 dagen te kort is om u alles te laten zien, brengen we een bezoek aan één van de mooiste miniatuurparken van Duitsland waar de hele Harz tentoongesteld is. U vindt hier de 60 mooiste gebouwen van de Harz tot in de kleinste details nagebouwd. In het park bevinden zich tevens prachtige tuinen, een klimmuur en een mini-golfbaan. Na dit bezoek gaan we naar Wernigerode, ook wel “Bonte stad van de Harz” genoemd door de prachtige vakwerkhuizen en de romantische straatjes. De stad heeft unieke bezienswaardigheden waaronder het
stadhuis, “het Scheve Huis”, “het Kleinste Huis” en kasteel Wernigerode. Het kasteel dat majestueus boven de stad uittorent biedt informatie over de 800-jarige geschiedenis van de graven en vorsten van Wernigerode. Na de lunch heeft u vrije tijd om nog even heerlijk rond te dwalen in het schilderachtige plaatsje.

Dag 5 Goslar – Okerstausee
Vanochtend brengt de chauffeur u naar de binnenstad van Goslar om nog even op uw gemak rond te kijken. Vervolgens rijden we via een mooie route naar de Okerstausee waar we een rondvaart maken over het stuwmeer “de Okersee”. De Okersee wordt omringd door een prachtig natuurlijk decor van bos en rotskloven. Aan boord wordt de lunch geserveerd. Vervolgens rijden we terug naar het hotel voor alweer de laatste overnachting.

Dag 6 terugreis
Alweer tijd om huiswaarts te keren. Maar niet voordat we de reis gezamenlijk afsluiten in Europa’s grootste perk- en potplantenkwekerij Emsflower. We krijgen hier een rondleiding, en krijgen een kijkje achter de schermen in de productiehal van de moderne kwekerij. U kunt hier de tropische tuinen bezichtigen en een kijkje nemen in de showkas. Hier kunt u zijn hoe verschillende soorten groenten en snijbloemen worden geteeld. Na de rondleiding genieten we van een warme lunch. Vervolgens wordt iedereen weer teruggebracht naar de opstapplaats en kunnen we terugkijken op een mooie reis.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar met lift
 • 5 overnachtingen in H+ Hotel Goslar o.b.v. volpension (vanaf de lunch op dag 1 t/m het ontbijt op dag 6)
 • Gratis gebruik Wellnessbereich
 • Gids Goslar
 • Entree Harzkristall
 • Entree Miniatuurpark
 • Entree en rondleiding Emsflower
 • Boottocht Okerstausee
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
 • Kofferservice
 • Warme afscheidslunch
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 135,-

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35
Assen; v/d Valk Hotel
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Emmen; Busparkeerplaats Kerkhoflaan (thv tankstation)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum
Augustus
 • € 745,-

  © Veenstrareizen 2022
  Ontwikkeld met Lef