Schoolreis Wenen, Oostenrijk

Een schoolreis naar Wenen is zeer indrukwekkend! Wenen was ooit één van de machtigste steden in Europa, de Habsburgse heersers hebben zeker een belangrijke stempel gedrukt op de geschiedenis van deze Oostenrijkse hoofdstad. Ook was Wenen vroeger de poort naar het Oosten van Europa en met de val van het communisme heeft de stad deze rol weer opgepakt. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Wenen aanvragen!

Wenen heeft als stad veel te bieden, onder andere prachtige paleizen en geweldige tuinen. Wenen is een meerdaags bezoek meer dan waard. De grote hoeveelheid hotels, van eenvoudig tot super de luxe, bieden voor iedere bezoeker de juiste accommodatie. De Spaanse rijschool met de Lippizaner paarden, Schloss Schönbrunn, het Prater, Sissi, Sachter Torte, Strauss, Mozart, Beethoven en Schubert. Wenen, één van de mooiste wereldsteden, woon- en werkstad van talloze beroemde componisten en het vroegere koningshuis. De stad van de muziek met tal van monumenten, paleizen, concertzalen en kerken die op loopafstand in het drukke centrum zijn te vinden. Maar u kunt er ook goed winkelen in de brede straten, genieten van een Sacher Torte in een van de vele konditoreien en plezier hebben in het beroemde reuzenrad op de permanente kermis. Wenen heeft genoeg in huis om te zorgen voor een onvergetelijke schoolreis!

Onze sterke punten:

  • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis
  • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
  • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
  • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

  • Wij bieden een uniek educatief programma voor uw leerlingen
  • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Programma van uw schoolreis Wenen

5-daagse schoolreis Wenen

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Wenen. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Nederland – Wenen 
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. Aan het einde van de middag zullen we bij de accommodatie aankomen.

Dag 2, 3, en 4 Vrije besteding schoolreis Wenen
We kunnen deze dagen diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een leuke city tour, Grand Danube riviercruise of eventueel een bezoek aan het Leopold museum. Wenen biedt vele verrassende mogelijkheden (zie excursiemogelijkheden).

Dag 5 Terugreis Wenen – Nederland
Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze mooie stad. En komt er een eind aan uw schoolreis Wenen.

Excursiemogelijkheden

Excursiemogelijkheden:

Vienna Heurigen Express

Wenen is een stad waar ontzettend veel te zien is. Maar alle bezienswaardigheden langslopen kan soms best vermoeiend zijn. Wil je wel graag veel van Wenen zien, maar heb je geen zin om te lopen? Dan biedt de Vienna Heurigen Express de perfecte oplossing! Met dit leuke treintje kan je in alle rust genieten van de omgeving van Wenen. De trein rijdt onder andere langs het mooie Wienerwald, oude dorpjes en door wijnbouwgebied. Ook stopt hij natuurlijk bij een van de ‘Heurigen’, een gezellig restaurant met typisch Oostenrijks eten.

v.a. €5,00 (prijs per leerling)   

Haus der Musik

Het Haus der Musik is een museum in Wenen met als hoofdthema muziek. In dit interactieve museum kan je van alles zien en leren over de Wiener Philharmoniker, klankbelevenis, dirigeren en regisseren. Het unieke aan het museum is dat je zelf virtueel kan dirigeren en je de rol van muziek- en operaregisseur op je kan nemen! Natuurlijk is er ook een afdeling over onder andere Beethoven, Haydn, Mozart en Strauss. In het Haus der Musik beleef je een nieuwe kijk op muziek, op een zowel speelse als wetenschappelijke wijze.

v.a. €9,00 (prijs per leerling)

Leopold Museum

Als je geïnteresseerd bent in Oostenrijkse kunst, dan is het Leopold museum ‘the place to be’. De collectie van Oostenrijkse kunst die het museum bezit, hoort tot de belangrijkste in de wereld. Er zijn meer dan 5000 kunstobjecten te bewonderen, van onder meer Schiele, Klimt en Moser. Het duurde 50 jaar om alle kunst te verzamelen, maar het resultaat mag er zijn. Met een rondleiding kom je alles te weten over de kunstwerken en de gids kan interessante details en achtergrondinformatie vertellen. Er worden ook workshops aangeboden.

v.a. €5,00 (prijs per leerling)

Schloss Belvedere

Dit enorme complex bestaat uit twee paleizen en een prachtige tuin, en is UNESCO Werelderfgoed. Net als in het Leopold museum, is ook hier een enorme verzameling aan Oostenrijkse kunst te vinden. Daarnaast zijn er schilderijen van Monet en Van Gogh te bewonderen en is er de grootste collectie ter wereld van schilderijen van Gustav Klimt tentoongesteld. De paleizen zijn gebouwd in Barokstijl en dienden als zomerverblijf voor prins Eugene van Savoye. Zowel de tentoonstellingen als de paleizen zelf zijn zeker een bezoek waard!

v.a. €6,00 (prijs per leerling)

City Tour

In een comfortabele bus langs alle highlights van Wenen, dat kan met de hop-on-hop-off bussen van Vienna Sightseeing. Er zijn tickets verkrijgbaar voor verschillende routes, en je kunt van de bus af wanneer je wilt. Kies de rode lijn en bewonder de State Opera en de Hofburg of ga voor de gele lijn en rijd langs Schloss Belvedere en Schloss Schönbrunn. En er zijn nog veel meer lijnen! Daarmee biedt Vienna Sightseeing voor ieder wat wils en is het de ideale manier om Wenen te verkennen. Een wandeltour door Vienna is inbegrepen bij een hop-on-hop-off ticket.

v.a. €25,20 (prijs per leerling)

Schönbrunn Zoo

De oudste dierentuin ter wereld! De Schönbrunn Zoo werd opgericht in 1752 en is tegenwoordig UNESCO Werelderfgoed. Op 17 hectare vind je er meer dan 700 verschillende diersoorten. De trots van de dierentuin zijn de grote panda’s, die dan ook veel bezoekers trekken. Verder is er een regenwoudhuis, een aquarium, een Zuid-Amerikapark en een ijsberenwereld. Ook worden er bedreigde Oostenrijkse diersoorten gehouden, zoals ‘Pustertaler Sprinzen’ en ‘Ganselkröpfer’. Bezoek diervoedershows, een dierenverzorger-workshop of kies voor een rondleiding backstage. Er is meer dan genoeg te beleven in de Schönbrunn Zoo!

v.a. €9,00 (prijs per leerling)

Sissi Tour

Een beroemde inwoner van Wenen was Sissi. Zij was keizerin van Oostenrijk en had meerdere prachtige verblijven in Wenen. Bezoek het zomerpaleis Schloss Schönbrunn met rozentuin, het winterpaleis Hofburg en het Sissi Museum voor een echte Sissi Tour. Een audiotour door de paleizen vertelt je alles over de prachtige vertrekken en voorwerpen die te bewonderen zijn. Indrukwekkend zijn de Balzaal en de Spiegelzaal. Zoveel pracht en praal bij elkaar zie je niet vaak! Het Sissi Museum stelt meer dan 300 persoonlijke bezittingen van Sissi ten toon, waaronder haar baljurken.

v.a. €4,50 (prijs per leerling)

Grand Danube Riviercruise

Vanaf het water ziet alles er altijd heel anders uit. Dat geldt ook voor Wenen, als je de stad bekijkt vanaf een rondvaartboot van DDSG Blue Danube. Varend op de prachtige rivier de Donau zie je een andere kant van Wenen. Het moderne Wenen, het historische Wenen en het groene Wenen: je leert ze allemaal kennen tijdens de rondvaart. Bezienswaardigheden die je vanaf de boot kunt zien zijn onder andere de Donauturm, de Rossauer Kaserne en de Ringturm. Er zijn tickets voor verschillende routes, kies jouw favoriet!

v.a. €21,00 (prijs per leerling)

Wienerwald & Mayerling

Het Wienerwald is een prachtig natuurgebied, gevormd door een uitloper van de Alpen. Met een tour kun je genieten van de natuur en de historie van het gebied. Via de Romeinse stad Baden en de vallei Helenental ga je naar het jachtslot Mayerling. Ook breng je een bezoek aan de Heiligenkreuz Abdij en de Seegrotte, het grootste ondergrondse meer van Europa. Op de terugweg kom je nog langs het kasteel van Liechtenstein en de tour eindigt bij het Wiener Staatsoper. Een unieke tocht die natuur en cultuur met elkaar verbindt!

v.a. €8,00 (prijs per leerling)

St. Stephan’s Dom

Deze prachtige rooms-katholieke kathedraal is de grootste kathedraal van Oostenrijk. De gotische bouwstijl en enorme omvang maken het een indrukwekkend gebouw en een belangrijke bezienswaardigheid in Wenen. Beklim de 343 treden van de toren en geniet van het weidse uitzicht waar je mee beloond wordt. De hoogste toren van de kathedraal is 137 meter, en daarmee de op acht na hoogste kerktoren van de wereld! Leuk om te weten: de St. Stephan’s Dom is afgebeeld op de 10 cent munten van Oostenrijk.

Entree gratis

Accommodatie

Accommodatiemogelijkheden genoeg voor een schoolreis in Wenen. Wenen beschikt namelijk over een ruime keuze jeugdherbergen/hostels en hotels om te overnachten.

Jeugdherberg/hostel:
U verblijft in een centraal gelegen jeugdherberg/hostel, op korte afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden, op meerpersoonskamers met douche en toilet op de kamer of gezamenlijk op de etage.

Hotel:
U verblijft in een hotel met goede connecties tot het centrum, op meerpersoonskamers met douche en toilet.

Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Boekingsproces

Het boekingsproces ziet er als volgt uit:
1. Accepteren offerte en definitieve vaststelling programma
2. Start inschrijving in overleg
3. Einde inschrijving in overleg
4. Aanbetaling per deelnemer na einde inschrijving
5. Definitieve deelnemerslijst en schoolverklaring voor vertrek
6. Gewenste extra’s en opties doorgeven voor vertrek
7. Kamerindeling voor vertrek
8. Voorlopige reisgegevens controleren voor vertrek
9. Definitieve reisgegevens voor vertrek
10. Betaling eindfactuur voor vertrek
11. Evaluatie van de reis na afloop van de schoolreis

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Bestemming (verplicht)

Vertrekplaats (verplicht)

Vertrekdatum

Aantal dagen

Aantal nachten

Aantal reizigers

Aantal leerlingen / studenten

Leeftijdsindicatie

Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?

Aantal begeleiders

Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?

Wilt u een voorstel ontvangen inclusief accommodatie?

Wat is uw gewenste accommodatie?

Wilt u een voorstel ontvangen inclusief excursiemogelijkheden en maaltijden?

Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben?

Budget per persoon

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen