Schoolreis Strasbourg, Frankrijk

Deze voormalige Duitse stad is een dynamische, moderne en kosmopolitische stad die zijn authentieke tradities heeft weten te behouden. Tijdens een schoolreis in Strasbourg vindt u dan ook vele bezienswaardigheden en musea. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Strasbourg aanvragen!

Gratis offerte aanvragen voor uw school

Bezienswaardigheden tijdens uw schoolreis

De belangrijkste bezienswaardigheid van Strasbourg is de Notre Dame. De bouw begon in 1015, maar gedurende de daaropvolgende eeuwen is de kathedraal verder uitgebreid en verfraaid. De Notre Dame heeft een beroemd middeleeuws astronomisch uurwerk (Horloge Astronomique) met bewegende beelden van de apostelen. Het uurwerk wordt iedere dag om 12.30 uur in werking gesteld. Door de ligging en de grootste binnenhaven van de Rijn, is Strasbourg ook een centrum van handel en economie. Dit wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van het Europees Parlement, de Europese Raad en het Europese Hof van de mensenrechten.

Onze sterke punten:

  • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis
  • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
  • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
  • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

  • Wij bieden een uniek educatief programma voor uw leerlingen
  • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Programma van uw schoolreis Strasbourg

4-daagse schoolreis Strasbourg

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Strasbourg. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Nederland – Strasbourg 
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. Aan het einde van de middag zullen we bij de accommodatie aankomen.

Dag 2 en 3 Vrije besteding schoolreis Strasbourg
We kunnen deze dagen diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een dag naar het Europapark, een boottocht over de Ill of eventueel een bezoek aan het Europees Parlement. Strasbourg biedt vele verrassende mogelijkheden (zie excursiemogelijkheden).

Dag 4 Terugreis Strasbourg – Nederland
Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze handelsstad. En komt er een eind aan uw schoolreis Strasbourg.

Excursiemogelijkheden

Excursiemogelijkheden:

Kathedraal Notre Dame

Deze kathedraal is een van de grootste en beroemdste van Frankrijk. Daarnaast heeft hij ook een van de hoogste torens ter wereld, met 142 meter was de toren vroeger zelfs eventjes het hoogste kerkelijke bouwwerk ter wereld! Aan de buitenkant van de kathedraal zijn honderden beeldhouwwerken te bewonderen en het gebouw op zich is een echt meesterwerk van de Gotische kunst. Binnen vind je prachtige glas-in-loodramen en een monumentaal orgel. Ook heeft de kathedraal een unieke astronomische klok: als de klok slaat in het middaguur, dan is er een optocht van de apostelen die buigen voor Jezus. Zo’n klok moet je een keer gezien hebben! Je kunt ook de toren beklimmen, en eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de Elzas.

Entree gratis

Petit France

Middenin Strasbourg vind je een wijk die deel uitmaakt van het UNESCO Werelderfgoed: Petit France. Deze schilderachtige wijk was vroeger de woonplaats van vissers, molenaars en leerlooiers. Petit France is gebouwd in, op en rond het water, wat het samen met de prachtige vakwerkhuizen een echte bezienswaardigheid maakt. Je kunt er rondwandelen door de oude straatjes, het Museé Historique de Strasbourg bezoeken, een boottocht maken en macarons eten bij Macarons & Inspirations. Loop ook zeker even over de ‘ponts couverts’. Dit zijn beroemde bruggen in Petit France, die eens deel uitmaakten van een verdedigingswerk. In Petit France hoef je je niet te vervelen!

Gratis te bezoeken

Europees Parlement

Het Europees Parlement in Strasbourg is het grootste transnationale parlement ter wereld. Tijdens een bezoek kom je te weten wat het parlement precies doet en hoe het daar allemaal in zijn werk gaat. Je kunt de grote vergaderzaal en het parlamentarium bezoeken en indien gewenst ook een presentatie krijgen over de werkzaamheden van het Europees Parlement. Het parlement telt 751 leden en wordt gezien als een van de machtigste parlementen ter wereld. Een bezoek aan het parlement is als het ware een kijkje achter de schermen en vormt een zeer leerzaam uitje. Ontdek welke invloed het parlement op jouw leven heeft!

Entree gratis

Boottocht over de Ill

Bootmaatschappij Batorama biedt een drie kwartier durende boottocht over de rivier de Ill aan. Met de tocht ‘Strasbourg Grande Ile’ kom je langs de mooiste vakwerkhuizen, kun je middeleeuwse architectuur bewonderen en ook gaat de boot door sluizen, wat de rondvaart extra leuk maakt. Grande Ile is de benaming voor het historische stadscentrum van Strasbourg, en tijdens de tocht wordt absoluut duidelijk waarom dit centrum op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Een boottocht is een van de populairste activiteiten van Strasbourg, en het laat je de stad vanuit een ander perspectief zien. Absoluut de moeite waard!

v.a. €9,90 (prijs per leerling)

Europapark

Dit attractiepark is het grootste van Duitsland en na Disneyland Paris het best bezochte attractiepark van Europa. Het park is wel 970.000 m2 groot en het is opgedeeld in gebieden, die elk een ander Europees land als thema hebben. Er zijn 10 achtbanen en in totaal meer dan 100 grote attracties. Stap in de Blue Fire Megacoaster en ga van 0 naar 100 km/h in 2,5 seconde! Of kies voor de CanCan Coaster en beleef een nachtelijke reis door Parijs. Ga je voor de Matterhorn-Blitz, dan waan je je eventjes in het mooie Zwitserland. Het park biedt een fantastisch dagje uit voor zowel jong als oud. Alle attracties bezoeken op één dag zal lastig worden, maar gelukkig heeft het park 6 hotels, een resort en een camping. Keuze genoeg dus!

v.a. €29,50 (prijs per leerling)

Palais Rohan

Dit paleis is een van de mooiste architectonische bouwwerken van de 18de eeuw in Frankrijk. Zowel de buitenkant als de binnenkant zien er prachtig uit en het paleis heeft de uitstraling van een enorm Parijs herenhuis. In het paleis vind je drie musea: het Musée Archéologique, het Musée des Beaux-Arts en het Musée des Arts Décoratifs. Als je van musea houdt, dan is het Palais Rohan de ideale bestemming voor een dagje uit!

v.a. €3,50 (prijs per leerling)

Wijnroute Elzas

Strasbourg is de hoofdstad van de Elzas, en als je in Strasbourg verblijft dan mag een dagje naar de landelijke omgeving van de Elzas niet ontbreken. De Elzas kent vele schilderachtige dorpjes met mooie vakwerkhuizen en ook zijn er veel wijngaarden te vinden. Zoveel zelfs, dat er een route is bedacht speciaal om de wijngaarden te bezoeken. Deze ‘Route des Vins’ is 180 kilometer lang en gaat langs de mooiste wijngaarden. Je kunt de wijngaarden bezoeken en veel wijnboeren bieden ook een proeverij aan in hun wijnkelders. Onder andere de dorpjes Thann, Obernai en Rouffach maken deel uit van de route en zijn stuk voor stuk idyllische dorpjes met prachtige huizen. De Elzas is een echte wijnstreek en de perfecte bestemming voor iedere wijnliefhebber!

v.a. €9,00 (prijs per leerling)

Strasbourg per fiets

Strasbourg heeft meer dan 580 kilometer aan fietspaden en staat in de top 10 van meest fietsvriendelijke steden. Dus heb je zin in een actief uitje, dan is Strasbourg ontdekken op de fiets een leuke mogelijkheid. In 2,5 uur kom je langs alle bezienswaardigheden, zoals Petit France, kathedraal Notre Dame, Neustadt en Ponts Couverts. Tijdens de fietstocht kun je genieten van de prachtige architectuur die de stad te bieden heeft. De gids vertelt van alles over de plekken en gebouwen waar je langs fietst. Met een fietstocht leer je Strasbourg goed kennen en kom je erachter wat de stad allemaal te bieden heeft!

v.a. €25,00 (prijs per leerling)

Accommodatie

Accommodatiemogelijkheden genoeg voor een schoolreis in Strasbourg. Strasbourg beschikt namelijk over een ruime keuze jeugdherbergen/hostels en hotels om te overnachten.

Jeugdherberg/hostel:
U verblijft in een centraal gelegen jeugdherberg/hostel, op korte afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden, op meerpersoonskamers met douche en toilet op de kamer of gezamenlijk op de etage.

Hotel:
U verblijft in een hotel met goede connecties tot het centrum, op meerpersoonskamers met douche en toilet.

Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Boekingsproces

Het boekingsproces ziet er als volgt uit:
1. Accepteren offerte en definitieve vaststelling programma
2. Start inschrijving in overleg
3. Einde inschrijving in overleg
4. Aanbetaling per deelnemer na einde inschrijving
5. Definitieve deelnemerslijst en schoolverklaring voor vertrek
6. Gewenste extra’s en opties doorgeven voor vertrek
7. Kamerindeling voor vertrek
8. Voorlopige reisgegevens controleren voor vertrek
9. Definitieve reisgegevens voor vertrek
10. Betaling eindfactuur voor vertrek
11. Evaluatie van de reis na afloop van de schoolreis

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Bestemming (verplicht)

Vertrekplaats (verplicht)

Vertrekdatum

Aantal dagen

Aantal nachten

Aantal reizigers

Aantal leerlingen / studenten

Leeftijdsindicatie

Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?

Aantal begeleiders

Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?

Wilt u een voorstel ontvangen inclusief accommodatie?

Wat is uw gewenste accommodatie?

Wilt u een voorstel ontvangen inclusief excursiemogelijkheden en maaltijden?

Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben?

Budget per persoon

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen