Schoolreis Rome, Italië

Als er ergens een brok geschiedenis en cultuur ligt te wachten, dan is het wel in Rome. De perfecte bestemming om een culturele schoolreis naartoe te organiseren! Het is alsof de oude Romeinen hier weer tot leven komen. Zet enkele toppers op het programma en geniet verder vooral van de sfeer en de dynamiek van de stad. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Rome aanvragen!

Gratis offerte aanvragen voor uw school

De hoofdstad van Italië is één grote kunst- en cultuurtempel. Met misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende bezienswaardigheden ter wereld. Castel San Angelo, Vaticaanstad, het Forum Romanum, de Spaanse Trappen, de Trevi Fontein en de Catacomben aan de Via Appia Antica zijn wereldberoemd en ongetwijfeld een bezoek waard. Maar Rome is ook een opvallend moderne stad met leuke winkeltjes en hippe uitgaansgelegenheden. Rome is beleven en herleven. Eenmaal Rome is voor altijd Rome!

Onze sterke punten:

  • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis
  • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
  • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
  • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

  • Wij bieden een uniek educatief programma voor uw leerlingen
  • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Programma van uw schoolreis Rome

6-daagse schoolreis Rome

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Rome. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 en 2 Busreis Nederland – Rome 
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. Aan het begin van dag twee zullen we bij de accommodatie aankomen. In de middag gaan we naar het Colosseum.

Dag 3 en 4 Vrije besteding schoolreis Rome
We kunnen deze dagen diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een leuke fietstour, bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek of eventueel een bezoek aan één van de leuke musea. Rome biedt vele verrassende mogelijkheden (zie excursiemogelijkheden).

Dag 5 en 6 Terugreis Rome – Nederland
Na het ontbijt gaan we naar het Vaticaanse Musea. Na het bezoek aan het Vaticaanse Musea is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze indrukwekkende stad. In de ochtend van dag zes bent u weer in Nederland en komt er een eind aan uw schoolreis Rome.

Excursiemogelijkheden

Excursiemogelijkheden:

Fietstour

Vind je alle bezienswaardigheden in een stad langslopen veel te lang duren? Doe dan een fietstour! Op deze manier ga je in een lekker tempo langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waar je dan vervolgens stopt en allerlei interessante informatie hoort. Je komt alles te weten over bijvoorbeeld de Trevifontein, het Forum Romanum en het Circus Maximus. De informatie wordt gegeven op een leuke manier, met onder andere anekdotes en weetjes. Daarnaast krijg je van de gids ook nog eens allerlei handige tips voor je verblijf in Rome, zodat je alles uit je stedentrip kunt halen!

v.a. €19,50 (prijs per leerling) 

Musei Capitolini

Het Palazzo dei Conservatori, het Palazzo Nuovo en de Centrale Montemartini vormen samen een museum met de focus op archeologie en kunst. Hier kun je allerlei kunstwerken en archeologische vondsten uit de Oudheid en de Renaissance bewonderen. Daarnaast zijn er beelden, portretten en schilderijen te zien. Er is zelfs werk van Rubens! Ook vind je er beelden van Amor en Psyche en Romus en Remulus. En vanaf het dakterras heb je uitzicht op het Pantheon en de koepel van de Sint-Pietersbasiliek. Redenen genoeg dus om de Capitolijnse Musea te bezoeken!

Entree gratis

Galleria Borghese

Dit kunstmuseum is gevestigd in Villa Borghese Pinciana, dat in het park Villa Borghese ligt. Het gebouw alleen al is de moeite waard om te bekijken. In het museum en de galerie vind je voornamelijk Renaissancekunst. Ook zijn er Hellenistische en Romeinse beeldhouwwerken te bewonderen. Daarnaast zijn er prachtige schilderijen te vinden van meesters als Da Vinci, Rubens en Carvaggio. Na een museumbezoek kan je je prima vermaken in het park, waar je Segway’s, skelters en fietsen kunt huren en waar een dierentuin, vijver en speeltuin zijn.

Entree gratis

Musei Vaticani

De Vaticaanse Musea zijn een verzameling van 26 musea en zoals de naam al doet vermoeden, zijn de musea gelegen in Vaticaanstad. De werken die tentoongesteld worden zijn verzameld door pausen. Doordat de musea gevestigd zijn in Apostolische paleizen en een aanbod hebben van zowel werken uit de oudheid als kunstwerken van nu, horen ze tot de populairste musea van Rome. Bewonder de Sixtijnse kapel, mozaïeken uit het oude Rome, de Stanza della Segnatura en nog veel meer pracht en praal wat de Vaticaanse Musea zo bijzonder maken! Je kunt kiezen uit een ruim aanbod aan tours en tickets, zelfs in combinatie met ontbijt of lunch.

v.a. €4,00 (prijs per leerling)

Time Elevator Rome

Waar een museum soms een beetje saai kan zijn omdat je vaak alleen maar mag kijken, is de Time Elevator in Rome dat zeker niet. Tijdens een reis door Rome vanaf de stichting tot nu, word je ondergedompeld in een virtuele wereld. Je komt alles te weten over het Romeinse rijk door historische personages die daarover vertellen. Dankzij de vele technologische effecten is een bezoek aan de Time Elevator Rome absoluut een bijzondere ervaring. Vanuit een uniek perspectief beleef je Rome optimaal. Het is een echte beleving die je niet snel zult vergeten!

v.a. €9,00 (prijs per leerling)

Barok Rome

Wie graag barokke stijl wil bewonderen, is in Rome absoluut aan het goede adres. Deze stijlperiode is aan het begin van de 17e eeuw begonnen in Italië en in Rome zijn er veel invloeden van te zien. Uitbundige versieringen, marmer, oog voor detail en overdaad is vaak terug te zien op gebouwen in Rome en ook de schilder- en beeldhouwkunst is vaak in barokke stijl. Kerken zijn de plek bij uitstek om Barok Rome te bewonderen, maar er zijn nog veel meer bouwwerken die gemaakt zijn tijdens het tijdperk van de barok. Onder andere de Trevifontein en de fonteinen op Piazza Navona hebben de prachtige barokke stijl en zijn een must-visit voor de liefhebber!

Gratis te bezichtigen

De Sint-Pietersbasiliek

Deze basiliek is de grootste van de hele wereld. Hij wordt ook vaak gezien als de mooiste van de wereld, maar dat blijft uiteindelijke toch een kwestie van smaak. Alhoewel, de enorme pracht en praal, versieringen, beelden, mozaïek, schilderijen, symboliek en de beroemde koepel zullen lastig te overtreffen zijn door andere basilieken. Over de koepel gesproken, deze kan je beklimmen en het uitzicht is echt adembenemend. Al met al is de basiliek een uniek en enorm bouwwerk (218 m bij 155 m bij 117 m) dat je niet kunt missen als je naar Rome gaat!

Entree gratis (v.a. €5,00 per leerling voor het beklimmen van de koepel)

Pantheon

De lijst met mooie bouwwerken in Rome lijkt wel onuitputtelijk. Het Pantheon is er namelijk nog zo een. Dit gebouw is beroemd om zijn enorme koepel, die een diameter van bijna 45 meter heeft! Het Pantheon valt op doordat het zo goed bewaard is gebleven. Dit gebouw aan de Piazza della Rotondo is echt indrukwekkend, zowel van binnen als van buiten. De ronde vorm en de enorme pilaren bij de ingang zijn typisch voor het Pantheon. Licht valt naar binnen via de oculus, een gat in de bovenkant van de koepel, wat heel mooi is om te zien. Al met al zeker een bezoek waard!

Entree gratis

Catacomben van San Callisto

Deze catacomben werden oorspronkelijk gebruikt om Christenen te begraven, en in de catacomben van San Callisto zijn ook pausen begraven. Wat deze catacomben speciaal maakt, is dat er een ondergrondse kerk in gebouwd is. Een deel van het altaar dat erin geplaatst werd is nog te zien. De catacomben bezoeken is een unieke ervaring en je leert veel over het verleden en de symbolen en fresco’s die te zien zijn in de catacomben. Bijzonder is ook ‘klein Vaticaan’, de grafkelder waar de pausen werden begraven.

v.a. €5,00 (prijs per leerling)

Colosseum

Dit Flavische amfitheater is het grootste van Italië. Het heeft een elliptische vorm van 188 bij 156 meter. Destijds konden er 50.000 mensen kijken naar gladiatorengevechten en ander amusement. Nu is het een zeer indrukwekkend monument uit de oudheid, en misschien wel het meest iconische gebouw van Rome. Er zijn tours mogelijk door het Colosseum, een goede manier om dingen te weten te komen en te zien die je alleen misschien niet gezien zou hebben. Eigenlijk is een bezoek aan Rome niet compleet zonder bij het Colosseum geweest te zijn!

v.a. €7,50 (prijs per leerling)

Accommodatie

Accommodatiemogelijkheden genoeg voor een schoolreis in Rome. Rome beschikt namelijk over een ruime keuze jeugdherbergen/hostels en hotels om te overnachten.

Jeugdherberg/hostel:
U verblijft in een centraal gelegen jeugdherberg/hostel, op korte afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden, op meerpersoonskamers met douche en toilet op de kamer of gezamenlijk op de etage.

Hotel:
U verblijft in een hotel met goede connecties tot het centrum, op meerpersoonskamers met douche en toilet.

Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Boekingsproces

Het boekingsproces ziet er als volgt uit:
1. Accepteren offerte en definitieve vaststelling programma
2. Start inschrijving in overleg
3. Einde inschrijving in overleg
4. Aanbetaling per deelnemer na einde inschrijving
5. Definitieve deelnemerslijst en schoolverklaring voor vertrek
6. Gewenste extra’s en opties doorgeven voor vertrek
7. Kamerindeling voor vertrek
8. Voorlopige reisgegevens controleren voor vertrek
9. Definitieve reisgegevens voor vertrek
10. Betaling eindfactuur voor vertrek
11. Evaluatie van de reis na afloop van de schoolreis

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Bestemming (verplicht)

Vertrekplaats (verplicht)

Vertrekdatum

Aantal dagen

Aantal nachten

Aantal reizigers

Aantal leerlingen / studenten

Leeftijdsindicatie

Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?

Aantal begeleiders

Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?

Wilt u een voorstel ontvangen inclusief accommodatie?

Wat is uw gewenste accommodatie?

Wilt u een voorstel ontvangen inclusief excursiemogelijkheden en maaltijden?

Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben?

Budget per persoon

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen