Schoolreis Milaan, Italië

Wie Milaan zegt, denkt aan mode. En terecht. Want Milaan is het Mekka voor iedereen die gek is op de bekende Italiaanse modenamen. Het is niet voor niets dat de stad jaarlijks overspoeld wordt door fashionista’s die op zoek zijn naar de nieuwste modetrends van merken als Dolce & Gabanna, Gucci, Prada en Valentino. Ook is de stad rijk aan interessante musea, kerken en openbare gebouwen uit heden en verleden en wordt gekenmerkt door de grote 18e en 19e eeuwse ‘Palazzi’, de barokke Duomo en het wereldberoemde Teatro alla Scala. Oude en nieuwe architectuur vullen elkaar naadloos aan en vormen een prachtig decor waarin de op en top geklede zakenmannen en -vrouwen zich bewegen.

Gratis offerte aanvragen voor uw school

Daarnaast is Milaan dé stad voor echte fijnproevers onder ons: eigenlijk kunt u in Milaan overal goed eten. Ook een goede plek vinden om koffie te drinken is niet moeilijk, de koffie uit Milaan wordt tot de beste en smakelijkste van de wereld gerekend. Milaan is zakelijk, maar ook trendy; gejaagd, maar ook gemoedelijk. En als u geniet van een heerlijke maaltijd en een goed glas wijn onder de warme Italiaanse zon, dan weet u weer waarom u altijd al naar Milaan wilde. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Milaan aanvragen!

Onze sterke punten:

  • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis
  • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
  • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
  • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

  • Wij bieden een uniek educatief programma voor uw leerlingen
  • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Programma van uw schoolreis Milaan

6-daagse schoolreis Milaan

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Milaan. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 en 2 Busreis Nederland – Milaan 
Vandaag beginnen we met de busreis vanaf uw school. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. Aan het begin van dag twee zullen we bij de accommodatie aankomen. In de middag gaan we naar de Dom.

Dag 3 en 4 Vrije besteding schoolreis Milaan
We kunnen deze dagen diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan het archeologisch museum, het Giuseppe Meazza stadion of het museum van Antieke Kunst. Milaan biedt vele verrassende mogelijkheden (zie excursiemogelijkheden).

Dag 5 en 6 Terugreis Milaan – Nederland
Na het ontbijt gaan we naar de Basilica San Ambrosio. Na het bezoek aan de Basilica San Ambrosio is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze modestad. In de ochtend van dag zes bent u weer in Nederland en komt er een eind aan uw schoolreis Milaan.

Excursiemogelijkheden

Excursiemogelijkheden:

La Basilica di Sant’Ambrogio

Deze basiliek is een van de oudste van Milaan, en ook een van de best bewaard gebleven kerken uit de vierde eeuw in Europa. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze basiliek gesticht door Ambrosius van Milaan. Er is ook een feestdag gewijd aan deze bisschop, die op 7 december wordt gevierd. De basiliek is gebouwd in Romaanse stijl, en het is een indrukwekkend gebouw om te bekijken, met enorme pilaren, torens en een groot atrium. Ook de binnenkant is bijzonder, met onder andere veel (schilder)kunst en een gouden altaar.

Entree gratis 

Duomo di Milano

Midden in Milaan, aan het Domplein, staat een prachtige rooms-katholieke dom, de Duomo Santa Maria Nascente. Het is een van de grootste ter wereld en Napoleon Bonaparte is hier tot koning gekroond. Wat de dom zo speciaal maakt, is dat hij volledig gebouwd is van wit marmer. Dit geeft hem een indrukwekkend uiterlijk. Ook heeft de dom 135 torens, 2300 beelden en een oppervlakte van 11.700 m2. Binnen vind je enorme spitsboogvensters en prachtige glas-in-loodramen. Deze dom moet je zeker bezoeken als je naar Milaan gaat!

v.a. €2,00 (prijs per leerling)

Santa Maria delle Grazie

Samen met het klooster dat bij de kerk hoort staat de Santa Maria delle Grazie op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit vanwege een prachtig fresco van Leonardo da Vinci, dat het Laatste Avondmaal uitbeeldt. Het kunstwerk is zo beroemd, dat je je moet aanmelden om ernaar te kijken. Daar komt bij dat je er maar 15 minuten naar mag kijken! Een ander beroemd kunstwerk in de Santa Maria delle Grazie is De Kruisiging, van Donato Montorfano. Daarnaast staat de architectuur van de kerk bekend als symbool voor de Renaissance in Milaan. Al met al een belangrijke bezienswaardigheid van Milaan.

Entree gratis (fresco v.a. €14,00 per leerling)

Palazzo dell’Ambrosiana

Dit paleis herbergt een kunstgalerij, kunstacademie en een bibliotheek. De Biblioteca Ambrosiana hoort tot een van de eerst openbare bibliotheken van Europa en er zijn veel beroemde werken te vinden, zoals de Codex Atlanticus van Leonardo da Vinci en veel andere belangrijke codices. De kunstgalerij, de Pinacoteca, bezit ook veel beroemde werken, bijvoorbeeld schilderijen van Leonardo da Vinci, Carvaggio en Brueghel. Ook kan je hier een aantal iconische voorwerpen bekijken, zoals de handschoenen die Napoleon droeg tijdens de slag bij Waterloo. De omvang van het paleis is enorm, in totaal telt de kunstgalerij alleen al 24 zalen. Je hoeft je hier dus niet te vervelen!

v.a. €10,00 (prijs per leerling)

Palazzo di Brera

Net als in het Palazzo dell’Ambrosiana bevindt zich in dit paleis ook een kunstgalerij. De Pinacoteca di Brera is een van de grootste musea in Milaan. In 1809 werd het museum voor het eerst voor publiek geopend, en er zijn nu schilderijen van onder andere Rafaël, Carvaggio en Hayez te bewonderen. Het paleis is gebouwd in barok-stijl, en erg mooi om te bekijken. Ook leuk om te bekijken is het standbeeld van Napoleon op de binnenplaats van het museum. Napoleon heeft er namelijk voor gezorgd dat het Palazzo di Brera een nationale galerij werd. Gelukkig maar, want er is zoveel moois te bekijken dat het een bezoek aan Milaan nog leuker maakt!

Entree gratis

Palazzo Reale

Palazzo Reale betekent ‘Koninklijk Paleis’, en voor een lange tijd zetelde de regering van Milaan hier. Tot 1919 was het paleis in het bezit van de koninklijke familie. Nu wordt het gebruikt als museum, en zijn er verschillende tentoonstellingen. Het paleis is meerdere keren gerestaureerd, met een prachtig resultaat. De vertrekken zijn heel mooi om te zien en de tentoonstellingen zijn zeer de moeite waard. Het museum heeft onder andere kunstwerken van Monet en Picasso en kunst uit de twintigste eeuw. Ook is er te zien hoe de koninklijke familie leefde in de Habsburgse tijd. Een divers museum dus!

v.a. €6,00 (prijs per leerling)

Galleria d’Arte Moderna

Deze galerie voor moderne kunst heeft schilderijen van onder andere Picasso, Van Gogh, Hayez en Boldini. Het museum is gevestigd in een grote villa, met een elegante bouwstijl. Van binnen is het museum ook heel mooi, met rijk versierde vertrekken. De galerie bezit kunstwerken van de veertiende tot de twintigste eeuw en laat zowel neoclassicistische als romantische kunst zien. Ook hoort er een tuin in Engelse stijl bij het museum, met een klein meertje. Voor de afwisseling is het leuk om naast een museumbezoek ook even door de tuin te wandelen.

Entree gratis

Museo Archiologico

Hier vind je onder andere Grieks, Italiot en Etruskisch brons en aardewerk. Het museum heeft verschillende thema’s, zoals de Romeinse periode in Milaan en opgravingen uit Palestina. Ook kun je hier een uitgebreide en interessante collectie munten bekijken. De nadruk van het museum ligt op Griekse archeologie en er zijn dan ook veel Griekse voorwerpen, kunstwerken en andere archeologische vondsten te bewonderen. De tentoongestelde werken zijn afkomstig uit de periode van de prehistorie tot de oudheid. Het Museo Archeologico is een van de beste van de wereld in zijn soort, en dus zeker een bezoek waard!

Entree gratis

Museo Teatrale alla Scala

Dit museum is anders dan de meeste musea in Milaan, waar meestal kunst tentoongesteld is. In het Musea teatrale alla Scala vind je toneelkostuums, kostuumschetsen, brieven, manuscripten en oude muziekinstrumenten. Het museum bevindt zich naast het beroemde Scala theater. Er zijn ook wel schilderijen en andere kunstwerken, maar ook veel stukken die je in andere musea in Milaan niet vindt. Voorbeelden zijn toneelmaskers, poppenkastpoppen en marionetten. Bij het museum hoort ook een bibliotheek, met boeken over theatergeschiedenis, opera en dans en ook bezit het museum veel bladmuziek. Natuurlijk is het prachtige theater zelf ook te bezichtigen!

v.a. €4,50 (prijs per leerling)

Museo Nazionale Scienza e Tecnologia

Op het gebied van wetenschap en techniek is dit museum in Milaan een van de belangrijkste. Er zijn hier tentoonstellingen over de ontwikkeling van de stoommachine, de uitvinding van de radio, oude locomotieven en routes van ontdekkingsreizigers. Het meest bekend is het museum om de zaal speciaal ingericht met werken van Leonardo da Vinci. Je vindt hier meer dan honderd modellen die Da Vinci als wetenschapper en uitvinder heeft gemaakt, van oorlogsmachines tot vliegende objecten en een duikersuitrusting. Er is zelfs de mogelijkheid om sommige van deze modellen uit te testen! Al met al een uniek museum in Milaan waar je niet snel uitgekeken raakt.

v.a. €4,50 (prijs per leerling)

Arco della Pace

Arco della Pace betekent ‘Boog van de Vrede’ en is een triomfboog in Milaan. De boog maakt deel uit van de Porta Sempione, een oude stadspoort van de stad Milaan. De Arco della Pace is 25 meter hoog en 24 meter breed en wordt gezien als een van de mooiere triomfbogen in Europa. De boog staat in het grootste stadspark van Milaan, het Parco Sempione. De boog bevat zeer veel details en er zijn verscheidene historische gebeurtenissen op afgebeeld, zoals de Slag bij Leipzig. Bovenop staat het grote kunstwerk ‘Triomfwagen van de vrede’, een standbeeld met zes paarden en een wagen.

Gratis te bezichtigen

Teatro Armani

Dit gebouw is gewijd aan de Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani. Hier vinden evenementen, modeshows en optredens plaats. Het minimalistische gebouw is ontworpen door de beroemde architect Tadao Ando. Ben je geïnteresseerd in mode, dan moet je zeker het Teatro Armani bezoeken als je in Milaan bent!

Prijs afhankelijk van show

Stadio Giuseppe Meazza 

Dit voetbalstadion wordt ook wel San Siro genoemd, zo heet namelijk de wijk waarin het stadion ligt. Het is een van de grootste stadions in Europa en het grootste van Italië. Er kunnen meer dan 80.000 mensen in! Het stadion is vernoemd naar de beroemde voetballer Giuseppe Meazza uit Milaan. In het stadion is het San Siro museum gevestigd, waar je alles te weten komt over F. C. Inter en A. C. Milaan. Je kunt een tour door het stadion boeken, en in combinatie met een bezoek aan het museum is dit een leuk uitje!

v.a. €11,00 (prijs per leerling)

Accommodatie

Accommodatiemogelijkheden genoeg voor een schoolreis in Milaan. Milaan beschikt namelijk over een ruime keuze jeugdherbergen/hostels en hotels om te overnachten.

Jeugdherberg/hostel:
U verblijft in een centraal gelegen jeugdherberg/hostel, op korte afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden, op meerpersoonskamers met douche en toilet op de kamer of gezamenlijk op de etage.

Hotel:
U verblijft in een hotel met goede connecties tot het centrum, op meerpersoonskamers met douche en toilet.

Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Boekingsproces

Het boekingsproces ziet er als volgt uit:
1. Accepteren offerte en definitieve vaststelling programma
2. Start inschrijving in overleg
3. Einde inschrijving in overleg
4. Aanbetaling per deelnemer na einde inschrijving
5. Definitieve deelnemerslijst en schoolverklaring voor vertrek
6. Gewenste extra’s en opties doorgeven voor vertrek
7. Kamerindeling voor vertrek
8. Voorlopige reisgegevens controleren voor vertrek
9. Definitieve reisgegevens voor vertrek
10. Betaling eindfactuur voor vertrek
11. Evaluatie van de reis na afloop van de schoolreis

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Bestemming (verplicht)

Vertrekplaats (verplicht)

Vertrekdatum

Aantal dagen

Aantal nachten

Aantal reizigers

Aantal leerlingen / studenten

Leeftijdsindicatie

Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?

Aantal begeleiders

Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?

Wilt u een voorstel ontvangen inclusief accommodatie?

Wat is uw gewenste accommodatie?

Wilt u een voorstel ontvangen inclusief excursiemogelijkheden en maaltijden?

Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben?

Budget per persoon

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen