Schoolreis Florence, Italië

Florence is het hele jaar door, maar vooral in het voorjaar, een waar genot om rond te lopen. De stad van wereldberoemde en legendarische kunstenaars als Dante, Boccacio en Leonardo da Vinci is klein, compact en bijzonder overzichtelijk. Vanaf het treinstation Santa Maria Novella loopt u in ca. 10 minuten naar de Dom en vanaf hier bent u weer in 10 minuten bij de Ponte Vecchio of het Palazzo Vecchio. En ondertussen is het genieten van die heerlijke Italiaanse sfeer, van een cappuccino of een gelato in een van de vele bars of van gewoon lekker mensen kijken vanaf een gezellig terrasje op zo’n fraaie middeleeuwse piazza. Kunst, oudheid en moderniteit gaan hier uitstekend samen. De wat bredere straat Via de Tornabuoni staat bekend als de P.C. Hooftstraat van Florence, hier vindt u vooral de wat duurdere en luxere designwinkels van beroemde ontwerpers.

Gratis offerte aanvragen voor uw school

Ook uitgaan is geen probleem in Florence. Er zijn genoeg theaters, bioscopen, concertmogelijkheden en natuurlijk ook gewone cafés en bars te vinden. Uit eten gaan is in Italië sowieso altijd een waar genoegen en slechte restaurants zijn er bijna niet in Florence. Geniet dus van deze bijzondere schoolreis. Geniet van Florence! We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Florence aanvragen!

Onze sterke punten:

  • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis
  • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
  • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
  • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

  • Wij bieden een uniek educatief programma voor uw leerlingen
  • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Programma van uw schoolreis Florence

6-daagse schoolreis Florence

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Florence. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 en 2 Busreis Nederland – Florence 
Vandaag beginnen we met de busreis vanaf uw school. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. Aan het begin van dag twee zullen we bij de accommodatie aankomen. In de middag maken we een stadswandeling door Florence.

Dag 3 en 4 Vrije besteding schoolreis Florence
We kunnen deze dagen diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een dagtocht naar Pisa en Lucca, wijn en kaas proeven in Florence of een bezoek aan het museum Galleria della Uffizi. Florence biedt vele verrassende mogelijkheden (zie excursiemogelijkheden).

Dag 5 en 6 Terugreis Florence – Nederland
Na het ontbijt gaan we naar Ponte Vecchio. Na het bezoek aan Ponte Vecchio is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze indrukwekkende stad. In de ochtend van dag zes bent u weer in Nederland en komt er een eind aan uw schoolreis Florence.

Excursiemogelijkheden

Excursiemogelijkheden:

Dagtocht naar Pisa en Lucca

Als je in Florence bent, dan is een dag naar de stadjes Pisa en Lucca een leuke excursie. In Pisa kun je de wereldberoemde scheve toren bezoeken, die zich bevindt aan het Piazza dei Miracoli. Aan dit plein staan ook de prachtige Dom van Pisa, doopkapel de Battistero en er is ook een beroemde begraafplaats, de Camposanto. Van Pisa is het niet ver naar Lucca, een stadje dat ook zeer de moeite waard is om te bezoeken. Het bekendste plein van Lucca is het ovaalvormige Piazza dell’Anfiteatro. Hier stond vroeger een amfitheater, en nu is het een gezellig en sfeervol plein. Lucca is omgeven door stadswallen, waarover je een mooie wandeling kunt maken. Voor een mooi uitzicht beklim je de Torre Guingi van 41 meter hoog. Ook de Duomo di San Martino op het Piazza Napoleone is een mooie bezienswaardigheid van Lucca. Al met al hebben Pisa en Lucca veel te bieden, en een dag naar beide stadjes staat garant voor mooie ervaringen!

bijv. €23,00 (Toren van Pisa, prijs per leerling)

Wijn en kaas proeven in Florence

Naast de bezienswaardigheden in de stad zelf, staat Florence ook bekend als uitvalsbasis om de beroemde wijngaarden van het Toscaanse platteland te bezoeken. In de omgeving van Florence kan je leuke wijntours doen waarbij je een interessante rondleiding krijgt en verschillende wijnen proeft, vaak uitgebreid met een proeverij van kazen en olijfolie. Met een wijntour ontdek je het echte Italiaanse leven, en het is weer even wat anders dan historische gebouwen bezoeken in de stad. Een echte wijnexpert vertelt je alles over de wijngaard en het maakproces van wijn en een afsluitende proeverij maakt de dag compleet!

v.a. €10,00 (prijs per leerling)

Duomo Florence

De volledige naam van de Dom van Florence is Basilica di Santa Maria del Fiore. De kerk is de op drie na grootste kathedraal van Europa en staat midden in het historische centrum van Florence. Indrukwekkend is de koepel die een diameter heeft van 45 meter en 91 meter hoog is. Naast de dom staat een hoge toren van 85 meter. Je kunt deze toren, die de ‘campanile’ heet, beklimmen. Tenminste, als je een beetje een goede conditie hebt. De trap in de toren telt namelijk maar liefst 414 treden. Maar dan heb je wel een prachtig uitzicht over de stad!

v.a. €3,00 (prijs per leerling)

Santa Maria Novella

Deze basiliek bevindt zich aan het gelijknamige plein. De basiliek heeft een prachtige unieke gevel, gemaakt door Leon Battista Alberti. In de Santa Maria Novella vind je meerdere kapellen met mooie fresco’s en schilderingen. Het fresco ‘De Heilige Drie-eenheid’ van Masaccio is het pronkstuk van de basiliek. Dit is het eerste kunstwerk waar perspectief op is toegepast, wat toen net ontdekt was. Van een afstandje kan je inderdaad goed de diepte zien, wat erg mooi is. Ook zijn er in de kerk verschillende kruisbeelden. Als je van kunst en historie houdt, dan is de Santa Maria Novella de perfecte bezienswaardigheid!

v.a. €5,00 (prijs per leerling) 

Le Gallerie degli Uffizi

Dit kunstmuseum is gevestigd in het Palazzo degli Uffizi en is een van de oudste en belangrijkste kunstmusea ter wereld. Er zijn dan ook werken van de beroemdste schilders ter wereld te vinden, zoals Da Vinci, Michelangelo, Rembrandt, Caravaggio en Rubens. Het museum bezit zoveel schilderijen, dat er wel 13.000 m2 aan expositieruimte is. Dit betekent dan ook dat je eigenlijk een paar dagen nodig zou hebben om alle te werken te bewonderen. Maar als je je bezoek goed plant, dan kan je in één dag in ieder geval de echte pronkstukken bekijken. Een ticket vooraf reserveren scheelt ook een hoop tijd, anders loop je het risico om vijf uren in de rij te staan!

v.a. €5,00 (prijs per leerling)

Palazzo Pitti

In dit paleis vind je verschillende musea, zoals een zilvermuseum, kostuummuseum en porseleinmuseum. Het paleis zelf is ook te bezoeken. Leuk weetje: Napoleon Bonaparte heeft hier gewoond! Het paleis heeft een prachtige tuin en het gebouw zelf is het grootste Renaissancepaleis van Florence. De voorgevel alleen al is 200 meter lang. Een bezoek aan het paleis is zeker de moeite waard, en met de verscheidenheid aan musea hoef je je hier niet te vervelen. Er is veel kunst te bewonderen en het paleis is van binnen rijkelijk versierd en straalt veel luxe uit. Dit komt doordat het oorspronkelijk gebouwd was in opdracht van Luca Pitti, een rijke bankier die wilde laten zien hoeveel geld hij wel niet had. Bezoek het Palazzo Pitti zelf om te genieten van alle pracht en praal!

v.a. €8,00 (prijs per leerling)

Stadswandeling Florence

Omdat Florence niet een hele grote stad is, is een stadswandeling de ideale manier om de stad te ontdekken. Met een gids kom je langs de meest prominente bezienswaardigheden, en je gaat natuurlijk ook over de Ponte Vecchio. Dit is een prachtige middeleeuwse brug over de rivier de Arno. Daarnaast kom je langs de dom en gaat de wandeling door de mooie oude straten van Florence. Je kunt echt het verleden herleven tijdens een wandeling door Florence. Een gids weet allerlei interessante verhalen te vertellen over de historie van de gebouwen en de stad zelf, dus het is ook een leerzaam uitje!

v.a. €14,00 (prijs per leerling)

Ponte Vecchio

Deze unieke middeleeuwse brug over de rivier de Arno is anders dan de meeste bruggen. Er hebben zich namelijk op de brug verscheidene juweliers gevestigd in kleine winkeltje op en aan de brug. Tijdens een storm zijn er een keer winkels in de rivier gestort, waarbij ook een enorm bedrag aan goud in de rivier verdween. Maar na een restauratie ziet alles er weer prachtig uit. Een ander uniek aspect aan de brug is dat er bovenlangs een gang loopt. Deze was bedoeld voor de rijke familie de’ Medici. Zij wilden zich namelijk liever niet onder het gewone volk begeven, en op deze manier konden ze in alle rust naar hun paleizen wandelen. Ook zijn er op de Ponte Vecchio vaak artiesten, muzikanten en portretschilders te vinden. Deze brug vormt een attractie op zich!

Gratis te bezichtigen

Accommodatie

Accommodatiemogelijkheden genoeg voor een schoolreis in Florence. Florence beschikt namelijk over een ruime keuze jeugdherbergen/hostels en hotels om te overnachten.

Jeugdherberg/hostel:
U verblijft in een centraal gelegen jeugdherberg/hostel, op korte afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden, op meerpersoonskamers met douche en toilet op de kamer of gezamenlijk op de etage.

Hotel:
U verblijft in een hotel met goede connecties tot het centrum, op meerpersoonskamers met douche en toilet.

Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Boekingsproces

Het boekingsproces ziet er als volgt uit:
1. Accepteren offerte en definitieve vaststelling programma
2. Start inschrijving in overleg
3. Einde inschrijving in overleg
4. Aanbetaling per deelnemer na einde inschrijving
5. Definitieve deelnemerslijst en schoolverklaring voor vertrek
6. Gewenste extra’s en opties doorgeven voor vertrek
7. Kamerindeling voor vertrek
8. Voorlopige reisgegevens controleren voor vertrek
9. Definitieve reisgegevens voor vertrek
10. Betaling eindfactuur voor vertrek
11. Evaluatie van de reis na afloop van de schoolreis

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Bestemming (verplicht)

Vertrekplaats (verplicht)

Vertrekdatum

Aantal dagen

Aantal nachten

Aantal reizigers

Aantal leerlingen / studenten

Leeftijdsindicatie

Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?

Aantal begeleiders

Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?

Wilt u een voorstel ontvangen inclusief accommodatie?

Wat is uw gewenste accommodatie?

Wilt u een voorstel ontvangen inclusief excursiemogelijkheden en maaltijden?

Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben?

Budget per persoon

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen