Schoolreis Bratislava, Slowakije

Als je Slowakije wil beleven tijdens een mooie schoolreis, dan ben je bij Veenstra Reizen aan het goede adres. In het zuidwesten van Slowakije ligt de hoofdstad Bratislava. De stad wordt doorkruist door de Donau en ligt aan het begin van het Karpaten-gebergte. De stad ligt een beetje in de schaduw van het grotere Wenen, dat slechts op 60 kilometer afstand ligt. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Bratislava aanvragen!

Sfeerbeschrijving van Bratislava

Bratislava is erg charmant, door het gezellige centrum en de prachtige burcht met spectaculaire vergezichten over de Donau en de Oost-Europese sfeer. De sporen van jaren achter het IJzeren Gordijn zijn nog goed zichtbaar in de Slowaakse hoofdstad. Het symbool van de stad is de Burcht, een hoekig gebouw aan de westkant van het centrum en op een heuvel boven de Donau. De burcht herbergt exposities, met waardevolle stukken uit de Slowaakse geschiedenis. In de oude stad zijn nog een paar schilderachtige straatjes te vinden. Hier staat ook de St. Michaeltoren, een deel van de oude stadsmuur, gebouwd in barokstijl. De grootste kerk in de stad is de St. Martinsdom, waar eeuwenlang de koningen van Hongarije en Oostenrijk werden gekroond. Het Presidentieel Paleis is ook erg belangrijk. Hier tekenden Frankrijk en Oostenrijk de Vrede van Pressburg, de vroegere naam van Bratislava.


Onze sterke punten:

  • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis
  • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
  • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
  • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

  • Wij bieden een uniek educatief programma voor uw leerlingen
  • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Programma van uw schoolreis Bratislava

6-daagse schoolreis Bratislava

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Bratislava. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 en 2 Busreis Nederland – Bratislava 
Vandaag beginnen we met de busreis vanaf uw school. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. Aan het begin van dag twee zullen we bij de accommodatie aankomen. In de middag gaan we naar de burcht van Bratislava.

Dag 3 en 4 Vrije besteding schoolreis Bratislava
We kunnen deze dagen diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan het Grassalkovich Paleis, Slowaaks Nationaal Museum of de St. Martinsdom. Bratislava biedt vele verrassende mogelijkheden (zie excursiemogelijkheden).

Dag 5 en 6 Terugreis Bratislava – Nederland
Na het ontbijt gaan we naar de St. Michaeltoren. Na het bezoek aan de St. Michaeltoren is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze indrukwekkende stad. In de ochtend van dag zes bent u weer in Nederland en komt er een eind aan uw schoolreis Bratislava.

Excursiemogelijkheden

Excursiemogelijkheden:

Novy Most:

Deze brug over de Donau is maar liefst 432 meter lang en een iconisch bouwwerk in Bratislava. Aan één uiteinde van de brug staat een enorme pyloon, met daarbovenop een restaurant en uitkijktoren. Dit restaurant heeft de vorm van een ufo, en is daar dan ook naar vernoemd. Met een lift kan je naar het uitkijkplatform op de ufo, en daar heb je op 95 meter boven de grond een prachtig uitzicht over de stad. Met goed weer kan je wel 100 km ver kijken! De brug is de op 7 na grootste hangbrug ter wereld, wat hem samen met de ufo een echte bezienswaardigheid maakt.

Gratis te bezichtigen 

St. Martin’s Dom

De St. Martin’s Dom is de grootste kerk van Bratislava en ook een van de oudste. Er zijn veel belangrijke mensen in gekroond, waaronder koningin Maria Theresa. De binnenkant van de kerk is prachtig, met verschillende kapelletjes, beelden en andere versieringen. Daarnaast heeft de kathedraal een toren van 85 meter, die je overal in de stad wel kunt zien. Maar de dom is niet alleen in de hoogte een mooi gebouw, ook onder de grond zijn er bijzondere dingen te bewonderen. Onder de dom kun je namelijk een bezoek brengen aan de crypten en catacomben die daar te vinden zijn. Een unieke ervaring!

Entree gratis (crypten v.a. €2,50 per leerling)

St. Michael’s Toren

Deze gotische toren stamt uit het midden van de veertiende eeuw en springt direct in het oog als je door Bratislava loopt. De toren heeft namelijk een heel apart dak, wat hem anders maakt dan de andere torens in de stad. Het koperen dak ziet er elegant en tegelijk grappig uit door zijn bolle vorm. De St. Michael’s Toren is 51 meter hoog, heeft 7 verdiepingen en vanaf de hoogste verdieping heb je een prachtig uitzicht over de stad. De toren maakte vroeger deel uit van het verdedigingswerk van de stad. Toegang tot de toren heb je via het Wapenmuseum van Bratislava. En als je daar toch bent, dan kun je het interessante museum zelf direct ook even bezoeken!

v.a. €1,50 (prijs per leerling)

Grassalkovich Paleis

Dit paleis staat ook wel bekend als ‘het Witte Huis van Slowakije’ en het is de plek waar de president zetelt. In het paleis zijn meerdere prachtige kamers waar verschillende beroemde presidenten zijn ontvangen, zoals president George W. Bush. Bij het paleis hoort ook een grote Franse tuin, die nu gebruikt wordt als park. Hier kan je lekker ontspannen en rondwandelen. Voor het paleis vind je een grote fontein in de vorm van een wereldbol, die symbool staat voor vrijheid. Het paleis zelf is maar één dag in het jaar open voor bezoekers, meestal in juni. Maar alle andere dagen maken het mooie gebouw, het park en de fontein het paleis alsnog een bezoekje waard!

Entree gratis

Slowaaks Nationaal Museum

Het Slovak National Museum is de institutie die verantwoordelijk is voor een groot aantal musea door heel Slowakije. De meeste musea hiervan staan in Bratislava, bijvoorbeeld het Museum van de Joodse Cultuur, dat zich focust op documentatie van de holocaust in Slowakije. Ook het Natuur-Historisch museum is gevestigd in Bratislava, en hier vind je veel opgezette dieren en leer je alles over de natuur van Slowakije en de geschiedenis daarvan. Een ander museum, het Muziekmuseum, laat veel zien over de Slowaakse cultuur en hier kun je de mooiste muziekinstrumenten bewonderen. En er zijn nog veel meer musea in Bratislava, dus er is ongetwijfeld voor ieder wat wils!

v.a. €1,00 (prijs per leerling)

Hoofdplein

Dit plein, dat uit de veertiende eeuw stamt, vormt het hart van Bratislava. De naam van het plein is Hlavné Námestie. Een aantal belangrijke gebouwen liggen aan dit plein, zoals het Oude Stadhuis en het Grassalkovich Paleis. Op het plein wordt elk jaar een gezellige kerstmarkt gehouden. Als je geen zin hebt in de super drukke kerstmarkt van de nabij gelegen stad Wenen, dan is deze markt een goed alternatief. En het is er meestal nog goedkoper ook. Daarnaast vind je hier leuke winkeltjes en terrassen waar je lekker wat kunt drinken en/of eten. Er staat ook een mooie fontein op het plein, de Maximiliaan Fontein. Al met al een sfeervol plein waar je zeker even geweest moet zijn tijdens een trip naar Bratislava!

Gratis te bezoeken

St. Elisabethkerk

Deze kerk is anders dan de meeste kerken: hij is namelijk helemaal blauw! De St. Elisabethkerk in Bratislava ziet eruit alsof hij zo in een Disneyfilm zou kunnen voorkomen en hij wordt ook wel vergeleken met een marsepeinen gebakje of een trouwtaart. De kerk is van de buitenkant prachtig versierd en ook de binnenkant is uniek, die is namelijk ook grotendeels blauw. De stijl waarin de kerk is gebouwd is Art Nouveau en het is een erg populaire plek voor huwelijksvoltrekkingen en doopdiensten. De St. Elisabethkerk staat niet in een van de drukst bezochte wijken van Bratislava, maar het is zeker de moeite waard om er even heen te lopen. Aan het einde van de middag is de kerk geopend voor bezoekers.

Entree gratis

Kasteel van Bratislava

Dit kasteel is strategisch gebouwd op een heuvel, zodat je (bij goed weer) Oostenrijk en Hongarije kunt zien liggen. Dit was vroeger belangrijk, omdat het kasteel een grote rol speelde in de verdedigingswerken van Bratislava. Het kasteel heeft vier hoektorens, waarvan in de hoogste de kroonjuwelen lagen verborgen. Nu is er een tentoonstelling van deze kroonjuwelen, zodat iedereen de prachtige sieraden kan bewonderen. Daarnaast is er in het kasteel een museum te vinden over de historie van de stad. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de bijbehorende tuin. Het kasteel is niet te missen als je in Bratislava bent, en de mooie ligging op een heuvel aan de Donau maakt het een bijzonder uitstapje!

Entree gratis (museum v.a. €4,00 per leerling)

Accommodatie

Accommodatiemogelijkheden genoeg voor een schoolreis in Bratislava. Bratislava beschikt namelijk over een ruime keuze jeugdherbergen/hostels en hotels om te overnachten.

Jeugdherberg/hostel:
U verblijft in een centraal gelegen jeugdherberg/hostel, op korte afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden, op meerpersoonskamers met douche en toilet op de kamer of gezamenlijk op de etage.

Hotel:
U verblijft in een hotel met goede connecties tot het centrum, op meerpersoonskamers met douche en toilet.

Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Boekingsproces

Het boekingsproces ziet er als volgt uit:
1. Accepteren offerte en definitieve vaststelling programma
2. Start inschrijving in overleg
3. Einde inschrijving in overleg
4. Aanbetaling per deelnemer na einde inschrijving
5. Definitieve deelnemerslijst en schoolverklaring voor vertrek
6. Gewenste extra’s en opties doorgeven voor vertrek
7. Kamerindeling voor vertrek
8. Voorlopige reisgegevens controleren voor vertrek
9. Definitieve reisgegevens voor vertrek
10. Betaling eindfactuur voor vertrek
11. Evaluatie van de reis na afloop van de schoolreis

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Bestemming (verplicht)

Vertrekplaats (verplicht)

Vertrekdatum

Aantal dagen

Aantal nachten

Aantal reizigers

Aantal leerlingen / studenten

Leeftijdsindicatie

Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?

Aantal begeleiders

Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?

Wilt u een voorstel ontvangen inclusief accommodatie?

Wat is uw gewenste accommodatie?

Wilt u een voorstel ontvangen inclusief excursiemogelijkheden en maaltijden?

Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben?

Budget per persoon

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen