Schoolreis Bratislava, Slowakije

Als je Slowakije wil beleven tijdens een mooie schoolreis, dan ben je bij Veenstra Reizen aan het goede adres. In het zuidwesten van Slowakije ligt de hoofdstad Bratislava. De stad wordt doorkruist door de Donau en ligt aan het begin van het Karpaten-gebergte. De stad ligt een beetje in de schaduw van het grotere Wenen, dat slechts op 60 kilometer afstand ligt.

Sfeerbeschrijving van Bratislava

Bratislava is erg charmant, door het gezellige centrum en de prachtige burcht met spectaculaire vergezichten over de Donau en de Oost-Europese sfeer. De sporen van jaren achter het Ijzeren gordijn zijn nog goed zichtbaar in de Slowaakse hoofdstad. Het symbool van de stad is de Burcht, een hoekig gebouw aan de westkant van het centrum en op een heuvel boven de Donau. De burcht herbergt exposities, met waardevolle stukken uit de Slowaakse geschiedenis. In de oude stad zijn nog een paar schilderachtige straatjes te vinden. Hier staat ook de Michaeltoren, een deel van de oude stadsmuur gebouwd in barokstijl. De grootste kerk in de stad is de Martinsdom, waar eeuwenlang de koningen van Hongarije en Oostenrijk werden gekroond. Het Primatiaal Paleis is ook erg belangrijk. Hier tekenden Frankrijk en Oostenrijk de Vrede van Pressburg, de vroegere naam van Bratislava.

Programma van uw schoolreis

6-daagse schoolreis naar Bratislava

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse schoolreis Bratislava. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 en 2 Busreis Nederland – Bratislava 
Vandaag beginnen we met de busreis vanaf uw school. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. Aan het begin van dag twee zullen we bij de accommodatie aankomen. In de middag gaan we naar de burcht van Bratislava.

Dag 3 en 4 Vrije besteding schoolreis Bratislava
We kunnen deze dagen diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan het Grassalkovich Paleis, Slowaaks Nationaal museum of St. Martin Dom. Bratislava biedt vele verrassende mogelijkheden (zie excursiemogelijkheden).

Dag 5 en 6 Terugreis Bratislava – Nederland
Na het ontbijt gaan we naar de St. Michaeltoren. Na het bezoek aan de St. Michaeltoren is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze indrukwekkende stad. In de ochtend van dag zes bent u weer in Nederland en komt er een eind aan uw schoolreis Bratislava.

Schoolreis Bratislava

Excursiemogelijkheden

Excursiemogelijkheden:

• Novy Most-brug
• St. Martin Dom
• St. Michaeltoren
• Grassalkovich Paleis
• Slowaaks Nationaal museum
• Hoofdplein
• Stadsmuren
• Burcht van Bratislava

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Opmerkingen