Schoolreis Bohemen, Tsjechië

Het Boheems Paradijs is een prachtig natuurgebied voor een enerverende schoolreis! Het heeft namelijk grillige rotsformaties, hoge bergen en bijzondere rotsensteden. Het gebied strekt zich uit vanaf de rand van het Reuzengebergte tot aan de streek van Centraal-Bohemen en stond tot ver in de 19e eeuw bekend als Terra Felix: het gelukkige land. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Bohemen aanvragen!

Gratis offerte aanvragen voor uw school

Het Boheems Paradijs is de ultieme uitvalsbasis voor een actieve schoolreis naar Tsjechië. Bergbeklimmen, kletteren, abseilen, hiking en mountainbiken: het kan allemaal in een werkelijk adembenemende omgeving. Het is een gebied vol grote kastelen en een schitterende natuur. Met grillige rotsformaties, rotstorens en tal van wandel- en klimroutes. De rotssteden zijn een bijzondere bezienswaardigheid. De diepe, smalle gangen en holtes zijn mysterieus en een echte beleving. Ook bijzonder zijn de Prachovske rotsen. Een uitdagend klimgebied met typerende rechtopstaande rotsformaties. Kronkelende wandelpaden leiden langs talloze ruïnes zoals de beroemde Trosky burcht, gebouwd op twee kegelvormige toppen. De steden Jicin, met een prachtig kasteel, en Turnov, bekend als vindplaats van edelstenen, zijn ook een bezoek waard. Net als de 744 meter hoge berg Kozákov. Beklim de loodrechte hellingen en geniet op de top van een geweldig uitzicht over kleine meertjes, ruïnes van kastelen en de betoverende natuur van het Boheems Paradijs.

Onze sterke punten:

  • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis
  • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
  • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
  • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

  • Wij bieden een uniek educatief programma voor uw leerlingen
  • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Programma van uw schoolreis Bohemen

5-daagse schoolreis Bohemen

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Bohemen. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Nederland – Bohemen 
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. Aan het einde van de middag zullen we bij de accommodatie aankomen.

Dag 2, 3, en 4 Vrije besteding schoolreis Bohemen
We kunnen deze dagen diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld hiking, klimmen & abseilen en mountainbiken. Bohemen biedt vele mogelijkheden op het gebied van een actieve schoolreis (zie excursiemogelijkheden).

Dag 5 Terugreis Bohemen – Nederland
Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit prachtige natuurgebied. En komt er een eind aan uw schoolreis Bohemen.

Excursiemogelijkheden

Excursiemogelijkheden:

Hiking

Het Boheemse Woud, oftewel ‘Sumava’ in het Tsjechisch, is een nationaal park in Tsjechië dat door UNESCO is uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Het park is 69.030 hectare groot en de ideale plek om prachtige wandelingen te maken en te genieten van de mooie natuur. Je vindt hier meerdere bergen en meren en er stroomt ook een rivier door het park, de Moldau. Er zijn veel goed gemarkeerde wandelpaden, waaronder ook routes die langs de mooiste bezienswaardigheden van het park gaan. Door middel van een wandelkaart kun je de verschillende routes goed bekijken en jouw ideale wandeltocht uitkiezen!

Gratis

Klimmen & abseilen

Ook al biedt het Boheemse Woud met zijn prachtige bergen de ideale locatie voor de bergsport, klimmen is hier helaas verboden. Dit heeft te maken met het feit dat het een beschermd gebied is. Maar als je toch graag wilt klimmen, dan biedt Tsjechië genoeg andere opties. Voorbeelden zijn de natuurgebieden Cesky Raj en Suche Skaly. Hier vind je prachtige rotsformaties waar je je kunt uitleven op een grote variatie aan klimroutes. En als je liever naar beneden gaat dan omhoog: je kunt hier ook heerlijk abseilen!

v.a. €30,00 (prijs per leerling)

Mountainbiken

Dat het Boheemse Woud de ideale locatie is voor sportieve activiteiten, bewijst ook het feit dat je hier prima kunt mountainbiken. Er is genoeg hoogteverschil voor spannende afdalingen en pittige beklimmingen. Net als de wandelpaden zijn ook de fietspaden duidelijk gemarkeerd. Je kunt ook een meerdaagse tocht maken, waarbij je onderweg overnacht bij verschillende hotels langs de route. Op deze manier leer je de omgeving van het Boheemse Woud pas echt goed kennen. Daarnaast maakt de prachtige natuur van het nationale park een mountainbiketocht een echte belevenis!

v.a. €15,00 (prijs per leerling)

Kanovaren

De Tsjechische naam voor het Boheemse Woud, ‘Sumava’, betekent ‘ruisen’. Dit slaat niet alleen op het ruisen van de bladeren in het woud, maar ook op het stromen van de rivier de Moldau die in het nationale park ontspringt. Maar liefst 75 km van de rivier in het Boheemse Woud is geschikt voor het maken van prachtige kanotochten, waarbij je kunt kiezen uit verschillende afstanden. Vanuit een kano kun je genieten van de mooie natuur, en ook van de oude dorpjes en kastelen waar je langs vaart. De stroomversnellingen en stuwen maken het tochtje extra leuk!

v.a. €6,00 (prijs per leerling)

Raften

Houd je van water en outdooractiviteiten, maar vind je kanoën eigenlijk een beetje saai? Dan is raften de perfecte activiteit! Op de rivier de Moldau kun je naast kanoën ook erg goed raften. De ruigere delen van de rivier zijn de ideale locatie voor een leuke en spannende raft-tocht. Met z’n zessen zit je in een raft, en samen trotseer je de rivier tijdens een 3 tot 4 uur durende tocht. Een instructeur vertelt eerst over de veiligheid en hoe het raften precies werkt, en dan kan je in de boot stappen. Nu begint het avontuur pas echt!

v.a. €13,00 (prijs per leerling)

Vlotten bouwen

Voor een echt teamuitje is vlotten bouwen de perfecte activiteit. Met z’n allen moet je van touw, balken en tonnen een vlot maken dat sterk genoeg is voor een vaartochtje over de rivier of een meertje, met de hele groep. Goed samenwerken is essentieel! Het is de bedoeling dat iedereen droog blijft, maar mocht het vlot toch bouwkundig niet helemaal goed in elkaar zitten, dan is een zwempartijtje natuurlijk ook altijd leuk. De groep wordt in meerdere kleine groepjes verdeeld, en dan barst de competitie los: wie maakt het beste vlot? Al met al staat vlotten bouwen garant voor een leuk en sportief uitje!

v.a. €15,00 (prijs per leerling)

Accommodatie

Jeugdherberg:
U verblijft in een jeugdherberg op meerpersoonskamers en slaapzalen met douche en toilet op de gang.

Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Boekingsproces

Het boekingsproces ziet er als volgt uit:
1. Accepteren offerte en definitieve vaststelling programma
2. Start inschrijving in overleg
3. Einde inschrijving in overleg
4. Aanbetaling per deelnemer na einde inschrijving
5. Definitieve deelnemerslijst en schoolverklaring voor vertrek
6. Gewenste extra’s en opties doorgeven voor vertrek
7. Kamerindeling voor vertrek
8. Voorlopige reisgegevens controleren voor vertrek
9. Definitieve reisgegevens voor vertrek
10. Betaling eindfactuur voor vertrek
11. Evaluatie van de reis na afloop van de schoolreis

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen