Schoolreis Brussel, België met excursies naar keuze

Uw schoolreis Brussel boekt u voordelig, veilig en snel bij Veenstra Reizen. Brussel is een wereldstad met een intieme dorpse sfeer en leent zich uitstekend voor een schoolreis. Deze sferen proeft u op de befaamde Grote Markt met haar prachtige gildehuizen en gezellige terrassen. Vervolgens kiest u de weg al slenterend door de Beenhouwersstraat, met zijn restaurantjes, over de Zavel, met talloze antiekwinkeltjes en over het volkse Vossenplein. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Brussel aanvragen!

De hoofdstad van België mag dan minder tot de verbeelding spreken dan bijvoorbeeld Parijs of Londen, toch heeft Brussel veel te bieden als bestemming voor uw studentenreis. Winkels, musea, prachtige gebouwen, lommerrijke parken, u vindt het allemaal in Brussel. Maar natuurlijk heeft Brussel ook een overvloed aan bars en restaurants, u komt er dus niks te kort.

Onze sterke punten:

  • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis
  • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
  • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
  • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

  • Wij bieden een uniek educatief programma voor uw leerlingen
  • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Programma van uw schoolreis Brussel

4-daagse schoolreis Brussel

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Brussel. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Nederland – Brussel 
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. In de middag zullen we bij de accommodatie aankomen.

Dag 2 en 3 Vrije besteding schoolreis Brussel
We kunnen deze dagen diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een dag naar het Parlamentarium, Experience Brussels of eventueel een bezoek aan het Planetarium. Brussel biedt vele verrassende mogelijkheden (zie excursiemogelijkheden).

Dag 4 Terugreis Brussel – Nederland
Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze stad. En komt er een eind aan uw schoolreis Brussel.

Excursiemogelijkheden

Parlamentarium
Leerlingen bekijken de geschiedenis van de EU en zien hoe de Europese Unie zich door de jaren heen heeft ontwikkeld en uitgebreid, ‘ontmoeten’ de grondleggers ervan en luisteren naar wat de huidige vertegenwoordigers te vertellen hebben. Een 15 minuten durende 360° film geeft hun de kans om te zien hoe het Europees Parlement in het echt functioneert. Middelbare scholen kunnen hun leerlingen uitdagen om hun onderhandelingstalent te ontdekken door in de schoenen van een parlementslid te stappen en over Europese wetten te stemmen in een fantastisch ‘role play game’.
Entree gratis
Atomium
Iedereen kent hét symbool van België, het Atomium gebouwd in 1958 voor de Wereldtentoonstelling. Maar ben je er al eens binnen geweest? Vijf van de negen bollen kun je bezoeken. Je ziet er een expo over de Wereldtentoonstelling en met de supersnelle lift zoef je meteen naar de hoogste bol. Spannend! Op 92 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over Brussel. Naast een surrealistische wandeling door buizen en bollen en een permanente tentoonstelling gewijd aan de geschiedenis van het gebouw, stelt het Atomium ook tijdelijke tentoonstellingen ten toon. 

v.a. € 8,50 (prijs per leerling)
Experience Brussels
Experience Brussels neemt u mee naar het hart van Brussel. Deze speelse en interactieve tentoonstelling zal groot en klein uit alle windstreken weten te boeien. Hier bent u niet zomaar een toeschouwer; u wordt acteur van uw bezoek doordat u actief meedoet. Herbouw de stad als een echte architect, reis naar de uithoeken van het Gewest en ontdek haar werking, blader door de pagina’s van het grote geschiedenisboek, test uw kennis over Europa, ga Brusselaars tegemoet en geef tot slot een nieuwe dimensie aan Brussel dankzij de interactieve maquette die uitgerust is met de allernieuwste technologie.
v.a. € 2,00 (prijs per leerling)
Planetarium
Het Planetarium van Brussel heeft een divers programma zowel voor het grote publiek als voor scholen. Voor scholen hebben ze een speciaal aanbod aan lessen en workshops in sterrenkunde, voor alle leeftijden van kleuter tot en met hogeschool.
v.a. € 6,50 (prijs per leerling)
Cantillon
De familiale brouwerij waar men LAMBIK, GEUZE, FARO en KRIEK brouwt en waar nog niets is veranderd sinds 1900, het jaar waarin Brouwerij Cantillon werd gesticht. De familie Van Roy-Cantillon heet u welkom en nodigt u uit voor een bezoek aan een fantastisch stuk erfgoed. De werktuigen, de machines en het brouwproces zijn hetzelfde gebleven en ook aan de smaak van het bier werd niets veranderd. Misschien hebt u geluk en kunt u zien hoe het brouwen of bottelen in zijn werk gaat. Of misschien ziet u wel hoe de vaten worden gereinigd, of hoe in de zomer de fruitbieren worden gemaakt.
v.a. € 7,00 (prijs per leerling)
Planete Chocolat
Planete Chocolat laat je de geschiedenis van chocolade ontdekken. Tijdens een workshop van 45 minuten leer je alles over de verschillende stadia van het produceren van pralines. Een proefsessie van Artisan pralines en eigen warme chocolade mag natuurlijk ook niet ontbreken! 

v.a. € 7,00 (prijs per leerling)
Autoworld
Meer dan 250 voertuigen vertellen het verhaal van de automobiel sinds het prille begin. Je vindt hier een zone volledige gewijd aan sport- en racewagens, een splinternieuwe ruimte gewijd aan het liefdesverhaal tussen België en de auto-industrie en tal van tijdelijke tentoonstellingen. Het museum is bovendien ondergebracht in een van de mooiste historische gebouwen van België, de zuidelijke hal van het Brussels Jubelpark.

v.a. € 8,00 (prijs per leerling)
Belgisch stripcentrum
Aan de hand van permanente tentoonstellingen – die regelmatig vernieuwd worden – en een afwisselend programma van tijdelijke exposities kan je als bezoeker kennismaken met de talrijke facetten van het stripverhaal. Kuifje en de Smurfen nemen je mee naar avonturenland, een wereld waar de creativiteit geen grenzen kent.
v.a. € 7,00 (prijs per leerling)
Mini-Europe
Aan de voet van het Atomium ligt Mini-Europe, het enige park waar u in enkele uren door heel Europa reist. Een unieke tocht! Kuier door de typische sfeer van de mooiste steden van het oude continent. Big Ben en zijn typisch deuntje verwelkomen u in hartje Londen. Gondels en mandolines laten u de charmes van Venetië ontdekken…

v.a. € 9,00 (prijs per leerling)
Aquafin
Aquafin legt collectoren aan, die het afvalwater uit de gemeentelijke riolen verzamelen. Van daaruit wordt het water getransporteerd naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Aquafin exploiteert meer dan 290 van deze installaties, verspreid over heel Vlaanderen. Hier wordt het zuiveringsproces van de natuur nagebootst, maar dan veel sneller en op veel grotere schaal. Hoe deze zuivering precies in zijn werk gaat, kan je zelf komen ontdekken op een van de zuiveringsinstallaties, waar op werkdagen rondleidingen worden gegeven.
Entree gratis
Planckendael
Planckendael is een stoer en avontuurlijk dierenpark van 42 hectare met fantastische dieren en coole speelplekken. Je ontmoet er niet alleen nieuwsgierige wasberen, zebra’s en guitige otters, maar ook neushoorns, bonobo’s met fratsen, koala’s, giraffen en nog zoveel andere dieren! Leerlingen kunnen worden rondgeleid door het park of kunnen een quiz door het park beleven.
v.a. € 15,00 (prijs per leerling)

Accommodaties schoolreis Brussel

Accommodatiemogelijkheden genoeg voor een schoolreis in Brussel. Brussel beschikt namelijk over een ruime keuze hostels en hotels om te overnachten.

Bruegel is een jeugdherberg met slaapzalen en privé kamers. De jeugdherberg ligt op wandelafstand van het Centraal Station en de Grote Markt. De jeugdherberg heeft ruimte voor totaal 194 personen en verzorgt ook maaltijden.

Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Boekingsproces

Het boekingsproces ziet er als volgt uit:
1. Accepteren offerte en definitieve vaststelling programma
2. Start inschrijving in overleg
3. Einde inschrijving in overleg
4. Aanbetaling per deelnemer na einde inschrijving
5. Definitieve deelnemerslijst en schoolverklaring voor vertrek
6. Gewenste extra’s en opties doorgeven voor vertrek
7. Kamerindeling voor vertrek
8. Voorlopige reisgegevens controleren voor vertrek
9. Definitieve reisgegevens voor vertrek
10. Betaling eindfactuur voor vertrek
11. Evaluatie van de reis na afloop van de schoolreis

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen