Schoolreis Berlijn, Duitsland voor cultuur & plezier

De rijke geschiedenis van de stad ervaart u uiteraard tijdens deze schoolreis Berlijn. Maar vergeet ook zeker niet de moderne kant van deze schoolreis naar Duitsland! Ooit werden de twee stadsdelen van Berlijn gescheiden door ‘De Muur’. Die muur heeft tegenwoordig geen functie meer, maar bestaat nog wel als een wrange herinnering. Bezoek bijvoorbeeld Checkpoint Charlie en de Brandenburger Tor (vroeger onbereikbaar),  dit zijn nu veelbezochte plaatsen. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Berlijn aanvragen!

Een schoolreis Berlijn biedt meer dan een rijke geschiedenis

Maar een schoolreis Berlijn biedt nog meer. De stad is veranderd, Berlijn past zich aan de nieuwe situatie aan, en Berlijn leeft! Dit is vooral te merken op en om de beroemde Kurfürstendamm. Cafés, nachtclubs, bars en winkels zijn er in overvloed. Uw schoolreis naar Berlijn staat garant voor ontzettend veel cultuur! De talloze musea herbergen enorme collecties, van de antieke wereld tot de moderne schilderkunst. Ook zijn er tientallen theaters te vinden in de stad, met allerhande voorstellingen. Berlijn is een wereldstad van formaat, waar u zich nooit een seconde zult vervelen.

Het historische hart ligt rond de brede boulevard Unter den Linden, met statige neoklassieke en barokke gebouwen. En winkelen kunt u overal in Berlijn. Op de Kurfürstendamm vind u de winkels van internationale modeontwerpers. Verder staat het uitgaansleven in Berlijn op een hoog peil. Kortom: lekker eten, uitgaan, overnachten en winkelen is een belevenis in deze heerlijke Duitse stad.

Onze sterke punten:

  • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis
  • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
  • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
  • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

  • Wij bieden een uniek educatief programma voor uw leerlingen
  • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Benieuwd naar onze aanpak?

Programma van uw schoolreis Berlijn

5-daagse schoolreis Berlijn

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Berlijn. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Nederland – Berlijn 
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. Aan het einde van de middag zullen we bij de accommodatie aankomen.

Dag 2, 3, en 4 Vrije besteding schoolreis Berlijn
We kunnen deze dagen diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een leuke fietstocht, een bezoek aan de Zoologischer Garten of eventueel een bezoek aan één van de leuke musea. Berlijn biedt vele verrassende mogelijkheden (zie excursiemogelijkheden).

Dag 5 Terugreis Berlijn – Nederland
Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze indrukwekkende stad. En komt er een eind aan uw schoolreis Berlijn.

– Bekijk meer schoolreizen naar Duitsland

Excursiemogelijkheden

Excursiemogelijkheden:

Concentratiekamp Sachsenhausen

Sachsenhausen is een museum en herinneringsmonument in één. Hier kan je stilstaan bij de gruwelijke dingen die gebeurd zijn in de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek aan dit concentratiekamp is zeer indrukwekkend. Veel is gesloopt sinds het kamp niet meer gebruikt werd, maar een aantal gebouwen zijn nog in tact. Het kamp is groot, en je kan er wel een dag voor uittrekken om alles goed te bekijken. Dat kan best schokkend zijn, al helemaal als je bedenkt dat er hier 30.000 tot 50.000 mensen zijn omgekomen. Al met al is een bezoek aan het concentratiekamp een leerzaam uitje, wat ervoor zorgt dat alles wat zich heeft afgespeeld in Sachsenhausen niet vergeten wordt.

Entree gratis 

Berlijn per fiets

Een georganiseerde fietstour door Berlijn is een leuke manier om de stad te ontdekken. Je kunt natuurlijk ook zelf fietsen huren, maar fietsen met een groep in een grote stad als Berlijn kan soms best een uitdaging zijn. Een goed geregelde fietstour biedt dan de perfecte oplossing. Stap op de fiets en laat je verrassen door de gids, die allerlei interessante wetenswaardigheden over de stad kan vertellen. In relatief weinig tijd zie je een groot deel van Berlijn. Een fietstour is een actief en leerzaam uitje in één. Fiets langs de Berliner Dom, de Brandenburger Tor en de Potsdamer Platz en ontdek hoe mooi Berlijn is!

v.a. €21,50 (prijs per leerling) 

Klimparcours

Even wat anders dan cultuur en historische gebouwen bezoeken? Ga naar een klimpark! Waldhochseilgarten Jungfernheide ligt vlakbij Berlijn en is de ideale bestemming voor de leukste outdooractiviteiten. Hoog in de bomen voel je je zo vrij als een vogel. Ga de uitdaging aan en probeer alle hindernissen uit voor de ultieme ervaring. Lenigheid en kracht komen goed van pas als je 17 meter hoog boven de grond op een touwladder in de bomen staat… Maar geen paniek, het laagste parcours begint al op 3 meter hoogte. Het klimpark beschikt over routes met verschillende moeilijkheidsgraden, van groen (het makkelijkst) tot zwart (het moeilijkst).

v.a. €14,00 (prijs per leerling)

Rondleiding Berlijnse brouwerij

Wie Duitsland zegt, zegt bier. Maar bier is meer dan alleen kroegen, en dat wordt zeker duidelijk tijdens een rondleiding door een Berlijnse brouwerij. Tijdens een rondleiding kom je erachter waarom bier zo belangrijk is voor Duitsland en wat het Duitse bier speciaal maakt. De Berliner Kindl Schultheiss Brauerei is een goede keuze voor een interessante rondleiding. Twee brouwerijen zijn hier samengevoegd en uitgegroeid tot een van de bekendste brouwerijen in Berlijn. Hier kan je zien hoe bier gemaakt wordt en leer je alles over het proces. Natuurlijk mag na de rondleiding een proeverij niet ontbreken!

v.a. €7,00 (prijs per leerling)

Food Tour Berlijn

Berlijn kent vele specialiteiten die er om vragen om geproefd te worden. De meest bekende is misschien wel de Currywurst. Deze worst is in 1949 uitgevonden in Berlijn. De Berlin Currywurst Tour is de ideale kans om alles te weten te komen over de productie van de worst en de saus. Tijdens de tour kom je er vanzelf achter wat de Currywurst nou zo speciaal maakt. Hoe? Door te proeven natuurlijk! Tijdens de tour kan je acht keer proeven en elke keer leer je veel over de productie en de historie van de Currywurst. Geen zin in Currywurst? Er zijn ook tours gericht op andere specialiteiten of de Duitse keuken in het algemeen.

v.a. €44,90 (prijs per leerling)

Brandenburger Tor

Deze poort is een beroemde bezienswaardigheid in Berlijn. Het is de enige oude stadspoort die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd, ook al was hij wel eerst ernstig verwoest. Er werd besloten de poort te restaureren, en dat is heel goed gelukt. De poort staat bekend als het symbool van de Duitse eenwording. Er worden veel feestdagen gevierd bij de Brandenburger Tor, omdat het voor heel Duitsland een belangrijke plaats is. Het is het slimst de Tor niet in de middag te bezoeken, omdat het er dan erg druk is.

Gratis te bezichtigen

Reichstag

De Reichstag is de plek waar het Duitse parlement zetelt. Dit was voor de tijd van de Berlijnse Muur ook al het geval, maar tijdens de Berlijnse muur was het niet meer mogelijk. Na de val van de muur werden Oost en West herenigd, en zo ook de politiek. Het was toen weer mogelijk om de Reichstag als parlementsgebouw te gebruiken. Een nieuwe toevoeging aan het gebouw is een enorme glazen koepel. De bouw van deze koepel had nogal wat voeten in de aarde, en de meningen over het uiterlijk van de koepel zijn verdeeld. Het goede nieuws is dat de koepel open is voor toeristen en dat je vanaf daar een geweldig 360 graden uitzicht over Berlijn hebt!

Entree gratis

Mauermuseum am Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie was een belangrijke grensovergangspost ten tijde van de Berlijnse muur. Omdat deze post heel druk was en veel werd gebruikt, is het de bekendste grensovergangspost van Berlijn geworden. Met de val van de Berlijnse muur werd ook Checkpoint Charlie met de grond gelijk gemaakt, maar later is er een replica geplaatst. Het Mauermuseum bevindt zich bij de replica van Checkpoint Charlie. Hier kan je veel leren over de grenspost en ook over de Berlijnse muur, de DDR en de oorlog in het algemeen.

v.a. €7,50 (prijs per leerling)

Pergamon Museum

Het Pergamon Museum behoort tot de bekendste en belangrijkste musea van Berlijn. Het museum is gebaseerd op archeologie en kunst en er is veel te zien over Griekse en Romeinse kunst. Het museum is ingedeeld in verschillende afdelingen, met Assyrische, Babylonische, Perzische en islamitische kunstwerken. Pergamon is een plek in Turkije, en het beroemde Pergamonaltaar is ook te zien in het museum. In het Pergamon Museum kun je zeer waardevolle archeologische vondsten en interessante exposities over cultuur en architectuur bewonderen. Er is ook de mogelijkheid voor een rondleiding, zodat je geen enkele highlight mist!

Entree gratis

Schloss Charlottenburg

In het rijtje indrukwekkende gebouwen in Berlijn hoort ook zeker Schloss Charlottenburg. Dit paleis is het grootste van Berlijn. Je kunt hier de voormalige slaapkamer van Friedrich I bewonderen, evenals de prachtige kapel, de porseleinverzameling en nog veel meer. De 55 hectare kasteeltuin is al net zo mooi als het kasteel zelf. De tuin wordt erg goed bijgehouden en er staan verschillende oude gebouwen in, zoals een tempel en een paviljoen. Combineer een bezoek aan het kasteel met een rondwandeling door de tuin en je bent wel even zoet!

v.a. €7,00 (prijs per leerling)

Park Sanssouci

Frederich II was degene voor wie park Sanssouci aangelegd werd. Sanssouci betekent ‘zonder zorgen’. Het park is gelegen in Potsdam en het is een rustige plek waar je even helemaal ontsnapt aan de drukte van de stad. Potsdam staat bekent om de kastelen en paleizen die het heeft, en park Sanssouci is daar een hele bekende van. Het hele complex is UNESCO Werelderfgoed, en dat is te zien. Het grote paleis in Rococo-stijl is prachtig en verder is er een huis in Chinese stijl, een schilderijencollectie, meerdere tempels en kastelen en nog veel meer. Park Sanssouci is de plek bij uitstek om je te vergapen aan koninklijke pracht!

Entree gratis

Zoo Berlin

Deze dierentuin in Berlijn is de oudste van Duitsland en tegelijkertijd ook de dierentuin met de meeste soorten ter wereld. Bonobo’s, ijsberen, flamingo’s en neushoorns: je vindt ze hier allemaal. Uniek aan de dierentuin is dat ze panda’s hebben, die vind je nergens anders in Duitsland. Naast het bekijken van de dieren kun je ook voedershows bijwonen, spelen in de grote speeltuin en dieren aaien bij de kinderboerderij. Ook zijn er verschillende shows, bijvoorbeeld over zeeleeuwen. Op verschillende gebieden is de Zoo Berlin een van de meest moderne en vooruitstrevende dierentuinen van Europa. Al met al zeker een bezoek waard!

v.a. €7,00 (prijs per leerling)

Gedenkstätte Berliner Mauer

Voor wie graag alles wil weten over de Berlijnse Muur, is het bezoekerscentrum over de Berlijnse Muur absoluut een aanrader. Met verschillende tentoonstellingen, zowel binnen als buiten, wordt een duidelijk beeld geschetst van hoe het was ten tijde van de Berlijnse Muur. Daarnaast zijn er verscheidene monumenten ter nagedachtenis aan de Berlijnse Muur die zeker het bezoeken waard zijn. In de Bernauer Strasse kun je zien waarover je net veel geleerd en gezien hebt: hier staat het langste bewaarde stuk van de Berlijnse Muur, grotendeels in originele staat.

Entree gratis

Het Joodse Berlijn

Het Joodse Berlijn van voor de Tweede Wereldoorlog is grotendeels verwoest. Toch is het Joodse Berlijn zoals het nu is zeker een bezoek waard. Hier is te zien hoe dit gedeelte van Berlijn weer opgebouwd is na de oorlog, met onder andere een prachtige synagoge. Ook zijn er plaatsen die herinneren aan de verwoestingen gedurende de Tweede Wereldoorlog en valt er veel te leren over wat de Joden meemaakten tijdens de oorlog. Daarnaast is er een informatiecentrum wat veel informatie verschaft over de geschiedenis van het Joodse volk. De rol die het Joodse volk gespeeld heeft in Berlijn is van groot belang, en een bezoek aan het Joodse Berlijn mag dan ook zeker niet ontbreken!

Entree gratis

Anne Frank Zentrum

Het Anne Frank Zentrum in Berlijn is wat het Anne Frank Huis in Amsterdam is. Hier kan je alles te weten komen over het leven van Anne Frank en natuurlijk speelt ook haar dagboek een grote rol. Het Anne Frank Zentrum organiseert een groot aantal educatieve rondleidingen voor schoolgroepen, met bijvoorbeeld de nadruk op het dagboek, de familie Frank of het leven van Anne Frank. Het centrum biedt stof tot nadenken en het leert je wat vrijheid, gerechtigheid en democratie nou eigenlijk echt betekenen. Je ontdekt hier welke invloed het leven van Anne Frank gehad heeft op het leven nu. Een bezoek aan het Anne Frank Zentrum is een interessant en educatief uitje!

v.a. €3,50 (prijs per leerling)

Accommodatie

De mogelijkheden zijn onbeperkt, wat accommodatie in Berlijn betreft. De mogelijkheid om de leerlingen onder te laten brengen bij lokale gastgezinnen is populair. Op deze manier leren de leerlingen een andere cultuur kennen en een vreemde taal spreken. Daarnaast kunnen wij ook leerlingen onderbrengen in hostels. De leerlingen verblijven dan op slaapzalen. Kiest u liever voor een meer luxe manier van overnachten, dan kunnen wij ook een voordelig hotel voor de groep regelen.

Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Onze aanpak

Van wens tot schoolreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw schoolreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw schoolreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een schoolreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een schoolreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de schoolreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Bestemming (verplicht)

Vertrekplaats (verplicht)

Vertrekdatum

Vertrektijd (verplicht)

Aantal dagen

Aantal nachten

Thuiskomst datum

Thuiskomsttijd (verplicht)

Aantal reizigers

Aantal leerlingen / studenten

Leeftijdsindicatie

Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?

Aantal begeleiders

Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?

Wilt u een voorstel ontvangen inclusief accommodatie?

Wat is uw gewenste accommodatie?

Wilt u een voorstel ontvangen inclusief excursiemogelijkheden en maaltijden?

Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben?

Budget per persoon

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen