Schoolreis Antwerpen, één van de mooiste steden van België

U bent op zoek naar een georganiseerde schoolreis Antwerpen? Bezoek de bekende Belgische stad Antwerpen tijdens een schoolreis; het wordt wel één van de mooiste steden van Europa genoemd. Voor een schoolreis is Antwerpen een bestemming waar genoeg te beleven is. De prachtige gebouwen, de sfeer, de inwoners maar vooral ook de geschiedenis maken deze stad tot een prachtbestemming. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Antwerpen aanvragen!

Gratis offerte aanvragen voor uw school

Bezienswaardigheden tijdens uw schoolreis Antwerpen

De lijst met bezienswaardigheden tijdens uw schoolreis Antwerpen kent bijna geen einde. Het is dan ook een veelzijdige bestemming, perfect voor de leukste schoolreizen! De Grote Markt met het stadhuis, de Bourlaschouwburg en de prachtige Gildehuizen in het hart van de stad zijn hier een goed voorbeeld van. Ook prachtig, vooral in de schemering, is het Hendrik Conscienceplein met zijn prachtige huizen. Verder staat Antwerpen bol van de goed onderhouden kerken en zelfs een Kathedraal.

Vergeet niet tijdens deze schoolreis Antwerpen om de prachtige Antwerpse dierentuin midden in de stad te bezoeken. Het is een van de oudste en mooiste dierentuinen in de wereld en herbergt meer dan 5000 dieren, maar is op zichzelf ook al een attractie vanwege de prachtige stijl waarin de dierentuin is opgetrokken.

Onze sterke punten:

  • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis
  • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
  • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
  • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

  • Wij bieden een uniek educatief programma voor uw leerlingen
  • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Benieuwd naar onze aanpak?

Programma voor uw schoolreis Antwerpen

5-daagse schoolreis Antwerpen

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse schoolreis naar Antwerpen. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Nederland – Antwerpen 
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school richting Antwerpen, België. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. In de vroege middag komen we aan bij de accommodatie in Antwerpen. Nadat alle koffers zijn uitgepakt gaan we naar het centrum voor een stadswandeling met gids en een bezoek aan de kathedraal.

Dag 2 Zoo Antwerpen
Na het ontbijt rijden we naar de Zoo in Antwerpen. In de ochtend krijgen we een rondleiding door de dierentuin. In de middag hebben de leerlingen vrije tijd in de dierentuin.

Dag 3 Museum Plantin-Moretus
Op de derde dag van de schoolreis bezoeken we ‘s ochtends het Plantin-Moretus. We worden rondgeleid door het UNESCO Werelderfgoed. ‘s Middags is er ruimte voor uw eigen programma.

Dag 4 Fort van Breendonk & Havenrondvaart
Na het ontbijt rijden we naar het Fort van Breendonk. Hier worden we rondgeleid door een gids. Na de lunch maken we een rondvaart door de imposante haven van Antwerpen.

Dag 5 Busreis Antwerpen – Nederland
Na het ontbijt is er tijd om de koffers te pakken en kamers te opruimen. Nog even vrije tijd om te winkelen voordat we in de vroege middag weer vertrekken richting Nederland en we aan het einde komen van de schoolreis Antwerpen.

Excursiemogelijkheden

Excursiemogelijkheden

Havenrondvaart Antwerpen 
De haven van Antwerpen is de grootste zeehaven in België en de tweede haven in Europa, na Rotterdam. De haven van Antwerpen is al sinds de middeleeuwen een onmisbare schakel in de wereldhandel. Tijdens een leerzame boottocht loodst een ervaren havengids de leerlingen door de dokken, langs kleine en grote schepen en voorbij terminals en magazijnen. De leerlingen leren op een leuke manier de activiteiten van deze wereldhaven kennen.
v.a. € 12,00 (prijs per leerling)
Museum Plantin-Moretus
Het originele woonhuis en atelier van de uitgeversfamilie Plantin-Moretus biedt een unieke historische ervaring. Het is dan ook UNESCO Werelderfgoed. De geschiedenis van boek, drukkunst en ondernemingszin klinkt door in het krakend eikenhout. Hier zijn de oudste drukpersen ter wereld te vinden, en nog veel meer…
Entree gratis (alleen kosten voor een rondleiding met gids)
Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
Tussen de 2 bekendste pleinen van Antwerpen, de Grote Markt en Groenplaats, vind je het indrukwekkendste gebouw van de stad. Verbaast u over deze gotische kerk en ontdek waarom de tweede toren nooit werd afgewerkt.
v.a. € 6,00 (prijs per leerling)
Diamantpaviljoen Antwerpen
Van oudsher is Antwerpen de belangrijkste stad voor de handel in diamanten. Grote hoeveelheden ruwe en geslepen diamanten worden hier verhandeld, ongeveer 8 van de 10 diamanten ter wereld passeren minimaal eens in hun bestaan de stad Antwerpen. Het diamantpaviljoen in Antwerpen bevindt zich in de schaduw van het stadhuis. In dit museum staat het (kunst)historisch verhaal over de edelsmeedkunst, het gebruik van zilver, en van edelstenen zoals diamant centraal.
Entree gratis
De Ruien
Laat u onderdompelen in een stukje ondergrondse geschiedenis van Antwerpen.
Een professionele gids brengt u tot in de donkerste hoeken van het ondergrondse waterstelsel. Na een boottochtje wandelt u in het halfduister verder langs overdekte vlieten, vesten en sluizen. De middeleeuwse gewelven onthullen stap voor stap hun geheimen, een spannende ontdekkingstocht dus!
Entree gratis (alleen kosten voor een rondleiding met gids)
Zoo Antwerpen
In het hart van de stad ontdekt u Zoo Antwerpen, de mooiste 19de-eeuwse dierentuin ter wereld! Het prachtige decor behoort tot het culturele erfgoed van België. Honderden exotische dieren verwelkomen je: olifanten, brilberen, (zee)leeuwen, okapi’s, gorilla’s… Breng een bezoek aan Zoo Antwerpen en ontmoet al de bijzondere bewoners!
v.a. € 16,00 (prijs per leerling)
Museum aan de Stroom
In het MAS | Museum aan de Stroom maakt u kennis met Antwerpen in de wereld en met de wereld in Antwerpen. Gebruik al uw zintuigen om het rijke verleden van de stad, de stroom, de haven en de wereld te ontdekken. Geniet van het adembenemende uitzicht op de stad en laat u verrassen door de vele grote en kleine details van deze architecturale parel.
Entree gratis (alleen kosten voor een rondleiding met gids)
Letterenhuis
Het Letterenhuis is het letterkundige archief van Vlaanderen met als missie de zorg voor het Vlaamse literaire erfgoed. In de leeszaal kun je de rijke collectie raadplegen voor onderzoek. Het museum vertelt met prachtige archiefstukken het verhaal van 200 jaar literatuur in Vlaanderen. Een bezoek aan het Letterenhuis staat garant voor een educatief en bovenal interessant uitje!
Entree gratis
Fietstocht met gids
Aan de hand van een gids raakt u binnen een paar uur bekend met de belangrijkste highlights van Antwerpen. Verken het historische centrum en ontdek enkele bekende en minder bekende bezienswaardigheden zoals het Eilandje met het MAS, het Centraal Station, het stadhuis en de kathedraal. De gids vertelt allerlei interessante informatie over de bezienswaardigheden, zo leert u Antwerpen pas echt goed kennen!
v.a. € 25,00 (prijs per leerling)
Stadsbrouwerij de Koninck
Dit is een geweldig Bierbelevingscentrum & Brouwerij Experience, compleet met ambachten zoals: Chocolatier Jitsk, Van Tricht Kaasaffineur, De Laet en Van Haver Beenhouwer en een bijzondere Belgische bakker. In 10 verschillende ruimtes ervaar u het verhaal van Antwerpen en Stadsbrouwerij De Koninck met behulp van vele interactieve middelen en audiovisuele effecten. Als u geïnteresseerd bent in ambachten, dan is dit ‘the place to be’!
v.a. € 8,50 (prijs per leerling)
Fort van Breendonk
Het Fort van Breendonk staat symbool voor het lijden en de dood van alle slachtoffers van het nazisme. Het fort diende namelijk als werk- en doorgangskamp ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, en tegenwoordig is het één van de best bewaarde kampen in Europa. Tussen september 1940 en september 1944 verbleven ca. 3.600 gevangenen in Breendonk. Het Fort van Breendonk is eigenlijk een groot monument, en een bezoek aan deze bijzondere plek is een indrukwekkende ervaring.
v.a. € 8,00 (prijs per leerling)
Accommodatie

Accommodatiemogelijkheden genoeg voor een schoolreis in Antwerpen. Antwerpen beschikt namelijk over een ruime keuze hostels en hotels om te overnachten.

Pulcinella is een moderne jeugdherberg met slaapzalen en privé kamers. De jeugdherberg bevindt zich in het oude stadscentrum, wat het een ideale uitvalsbasis voor een schoolreis in Antwerpen maakt. De jeugdherberg heeft ruimte voor totaal 162 personen en verzorgt ook maaltijden.

Het ASH studentenhostel in Antwerpen heeft slaapzalen en privé kamers. Het hostel heeft een grote gemeenschappelijke keuken, werkplek en tuin. Het hostel bevindt zich op 5 minuten loopafstand van het centrum en is geschikt voor groepen tot 65 personen. Ontbijt wordt elke dag geserveerd, en lunch en diner kan ook geregeld worden.

Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Onze aanpak

Van wens tot schoolreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw schoolreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw schoolreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een schoolreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een schoolreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de schoolreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Bestemming (verplicht)

Vertrekplaats (verplicht)

Vertrekdatum

Vertrektijd (verplicht)

Aantal dagen

Aantal nachten

Thuiskomst datum

Thuiskomsttijd (verplicht)

Aantal reizigers

Aantal leerlingen / studenten

Leeftijdsindicatie

Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?

Aantal begeleiders

Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?

Wilt u een voorstel ontvangen inclusief accommodatie?

Wat is uw gewenste accommodatie?

Wilt u een voorstel ontvangen inclusief excursiemogelijkheden en maaltijden?

Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben?

Budget per persoon

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen