Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

Schoolreis Normandië, Frankrijk

Schoolreis battlefieldtour Holten Busreis Normandië Oorlogsbegraafplaats Normandië Busreis

De slag om Normandië is voornamelijk bekend door de zware strijd die Britten, Amerikanen en Canadezen leverden tegen de Duitsers. De invasie op D-Day was het begin van de bevrijding van West-Europa. De geschiedenis omtrent D-Day komt pas echt tot leven tijdens de schoolreis Normandië. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Normandië aanvragen!

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde schoolreis Normandië

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde schoolreis Normandië te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze schoolreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw scholieren.

Onze sterke punten:

  • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis Normandië
  • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
  • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
  • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

  • Wij bieden tijdens de schoolreis Normandië een uniek educatief programma voor uw leerlingen
  • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s
Veilig en voordelig een schoolreis Normandië inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een schoolreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw schoolreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. Leraren en hun leerlingen zijn altijd verzekerd van een veilige schoolreis naar de plaats(en) van bestemming. Een schoolreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een schoolreis Normandië regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Programma van uw schoolreis Normandië

5-daagse schoolreis Normandië

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Normandië. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Nederland – Normandië 
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. Aan het einde van de middag zullen we bij de accommodatie aankomen.

Dag 2, 3, en 4 Vrije besteding schoolreis Normandië
We kunnen deze dagen diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de verschillende landingsstranden Pont du Hoc, Omaha Beach en Arromanches. Bij deze landingsstranden is ook de mogelijkheid om musea te bezoeken. Ook kan het programma uitgebreid worden met een bezoek aan Caen, waarbij we een bezoek brengen aan het Memorial Museum. Een indrukwekkend museum wat bekend staat om de historie van D-Day. Vervolgens rijden we naar de Pegasusbrug, een plek die een belangrijke rol heeft gespeeld tijdens de landing van de geallieerden. De brug, ook wel bekend als de Bénouville brug, was één van de belangrijke doelen van de Britten nadat ze waren geland in Normandië. De brug verkreeg haar huidige naam, doordat de Britten het vliegende paard Pegasus als schouderembleem hadden.

Dag 5 Terugreis Normandië – Nederland
Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van Normandië. En komt er een eind aan uw schoolreis Normandië.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw schoolreis Normandië om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw schoolreis.

Foto album

Extra informatie

Invasiestranden

De geallieerden gingen in de nacht van 5 en 6 juni 1944 via de stranden van Normandië de strijd aan met de Duitsers. De stranden bestaan uit Utah, Omaha, Gold, Juno en Sword. Omaha en Juno Beach waren de zwaarst verdedigde stuk stranden. Een groot deel van de Amerikaanse en Britse troepen arriveerden in Normandië via het water en kwamen via de stranden aan land.

Honfleur 

Volgens velen is Honfleur de mooiste havenstad van Normandië. Beroemde schilders zoals Boudin en Monet haalden hier de inspiratie vandaan om prachtige meesterwerken te maken.

Memorial Museum & Pegasusbrug

Het Memorial Museum betreft een indrukwekkend museum wat bekend staat om de historie van D-Day. Vervolgens rijden we naar de Pegasusbrug, een plek die een belangrijke rol heeft gespeeld tijdens de landing van de geallieerden. De brug, ook wel bekend als de Bénouville brug, was één van de belangrijke doelen van de Britten nadat ze waren geland in Normandië. De brug verkreeg haar huidige naam, doordat de Britten het vliegende paard Pegasus als schouderembleem hadden.

Amerikaanse begraafplaats

De Normandy American Cemetery and Memorial is een Amerikaanse militaire begraafplaats en monument ter nagedachtenis aan de Amerikaanse soldaten die sneuvelden bij de landing in Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Iron Mike

Het monument Iron Mike, beeld een Amerikaanse paratrooper uit. Het is vernoemd naar St Michael, de partoon heilige van de Airborne.

Sainte-Mère-Église

Sainte-Mère-Église werd op 6 juni 1944 bevrijd door luchtlandingsdivisies van de 82ste divisie. Hardnekkige legendes willen dat dit het eerste dorp was dat werd bevrijd, maar die eer valt te beurt aan Ranville dat door Britse parachutisten werd bevrijd. Er staat een museum gewijd aan de parachutisten die voor de invasie in het gebied sprongen. Ook hangt aan de kerk een parachutistenpop, ter herinnering aan parachutist John Steele, die met zijn parachute aan de toren bleef hangen. Hij werd onder vuur genomen door de Duitsers en overleefde door zich dood te houden.

Accommodatiemogelijkheden genoeg voor een schoolreis in Normandië. Normandië beschikt namelijk over een ruime keuze jeugdherbergen/hostels en hotels om te overnachten.

Jeugdherberg/hostel:
U verblijft in een centraal gelegen jeugdherberg/hostel, op korte afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden, op meerpersoonskamers met douche en toilet op de kamer of gezamenlijk op de etage.

Hotel:
U verblijft in een hotel met goede connecties tot het centrum, op meerpersoonskamers met douche en toilet.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot schoolreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw schoolreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw schoolreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een schoolreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een schoolreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de schoolreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag meerdaagse schoolreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?
Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?
Wat is uw gewenste accommodatie?
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken)
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2023
Ontwikkeld met Lef