Schoolreis Limburg, Nederland

schoolreis limburg schoolreis Limburg

Limburg is één van de mooiste plekjes van Nederland en dat geeft u tijdens de schoolreis dan ook al snel een vakantiegevoel. De provincie Limburg verkreeg zijn provinciale status in 1867 en het is daarmee op Flevoland na de jongste provincie binnen Nederland. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Limburg aanvragen!

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde schoolreis naar Limburg

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde schoolreis naar Limburg te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze schoolreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw scholieren.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis Limburg
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

 • Wij bieden tijdens de schoolreis Limburg een uniek educatief programma voor uw leerlingen
 • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Enkele kenmerken van Limburg:

 1. Heuvelachtig landschap: Limburg staat bekend om zijn glooiende heuvels en schilderachtige landschappen. De provincie is uniek in Nederland vanwege het heuvelachtige karakter, dat wordt geaccentueerd door de aanwezigheid van de Limburgse heuvels.
 2. Bourgondische levensstijl: Net als Noord-Brabant heeft Limburg een bourgondische levensstijl. Genieten van lekker eten en drinken staat hoog in het vaandel. Limburgse steden en dorpen hebben veel gezellige restaurants waar lokale specialiteiten worden geserveerd.
 3. Carnaval: Carnaval is een belangrijke traditie in Limburg, vergelijkbaar met Noord-Brabant. Steden zoals Maastricht, Venlo en Roermond vieren uitbundig carnaval met kleurrijke optochten en feesten.
 4. Drielandenpunt: In het uiterste zuiden van Limburg bevindt zich het Drielandenpunt, waar Nederland, België en Duitsland elkaar ontmoeten. Het is een populaire toeristische bestemming.
 5. Limburgs dialect: De Limburgers spreken vaak een eigen dialect, het Limburgs. Dit dialect heeft verschillende varianten, afhankelijk van de regio in Limburg.
 6. Maasrivier: Net als Maastricht ligt ook een deel van Limburg aan de Maasrivier. Langs de Maas zijn er schilderachtige dorpen, kastelen en mooie uitzichten.
 7. Kastelen en landgoederen: Limburg heeft een groot aantal kastelen en landgoederen. Deze historische bouwwerken zijn vaak gelegen in een prachtige omgeving en getuigen van de rijke geschiedenis van de regio.
 8. Grotten: Limburg heeft enkele interessante grotten, waaronder de Fluweelengrot in Valkenburg. Deze grotten worden soms gebruikt voor rondleidingen en evenementen.
 9. Fiets- en wandelroutes: Door het heuvelachtige landschap zijn er tal van fiets- en wandelroutes in Limburg. De provincie is geliefd bij fietsers en wandelaars, en er worden jaarlijks verschillende evenementen georganiseerd.
 10. Traditionele Limburgse vlaai: De Limburgse vlaai is een bekend streekgerecht. Het is een soort taart met een fruitvulling en wordt vaak geassocieerd met feestelijke gelegenheden en gezelligheid.
Veilig en voordelig een schoolreis naar Limburg inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een schoolreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw schoolreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. Leraren en hun leerlingen zijn altijd verzekerd van een veilige schoolreis naar de plaats(en) van bestemming. Een schoolreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een schoolreis Limburg regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Bij het plannen van een meerdaagse schoolreis zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

 1. Begeleiding: Zorg voor voldoende begeleiding tijdens de reis. Er moeten voldoende volwassenen zijn om toezicht te houden op de leerlingen en om eventuele noodsituaties of problemen aan te pakken. Maak duidelijke afspraken over de verantwoordelijkheden van de begeleiders en zorg ervoor dat ze goed voorbereid zijn op de reis.
 2. Educatieve waarde: Een meerdaagse schoolreis kan een geweldige gelegenheid zijn om het leren buiten het klaslokaal te bevorderen. Overweeg activiteiten en bezoeken die relevant zijn voor het leerplan en die de leerlingen de kans geven om nieuwe ervaringen op te doen en hun kennis te verdiepen.
 3. Planning en logistiek: Een goede planning is essentieel om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt. Denk aan zaken zoals transport, accommodatie, maaltijden, timing van activiteiten en vrije tijd. Zorg ervoor dat alle details van tevoren worden geregeld en communiceer duidelijk met leerlingen, ouders en begeleiders over het reisschema.
 4. Budget: Bepaal een realistisch budget voor de reis en zorg ervoor dat alle kosten worden gedekt, inclusief accommodatie, maaltijden, transport, entreegelden en eventuele extra activiteiten. Communiceer het budget naar de ouders en zorg ervoor dat zij op de hoogte zijn van de kosten en betalingsvoorwaarden.
 5. Communicatie en toestemming: Zorg ervoor dat er een duidelijke communicatie is met ouders/verzorgers over de reis. Informeer hen over het reisplan, activiteiten, veiligheidsmaatregelen en eventuele bijzonderheden. Zorg ook voor de benodigde toestemmingsformulieren en medische informatie voor elke leerling.
 6. Verzekering: Controleer of alle leerlingen en begeleiders voldoende verzekerd zijn voor de reis. Zorg ervoor dat de verzekering dekking biedt voor medische kosten, annuleringen, verlies van bagage en andere mogelijke onvoorziene gebeurtenissen.

Door deze aspecten in overweging te nemen, kunt u een succesvolle en leerzame meerdaagse schoolreis plannen voor de leerlingen. Bij het samenstellen van een schoolreis naar Limburg is het belangrijk om te weten in welke periode u wilt reizen, hoeveel dagen de schoolreis duurt, het programma, de accommodatie en hoeveel deelnemers ermee gaan. Voor een schoolreis naar Limburg willen onze specialisten graag met u meedenken om een geweldige schoolreis naar Limburg te kunnen samenstellen. Wij sturen voor uw schoolreis naar Limburg graag geheel vrijblijvend een voorstel op maat. De vele mogelijkheden die Parijs biedt zorgen voor een onvergetelijke schoolreis. 

Volledig verzorgde schoolreis Limburg

Een volledige verzorgde schoolreis Limburg betreft van vervoer tot en met verblijf inclusief excursieprogramma is bij onze schoolreizen inbegrepen. Wellicht wilt u alleen bepaalde onderdelen bij ons boeken, zoals alleen de busreis of een busreis inclusief accommodatie. Ook dan kunt u bij ons terecht. Een schoolreis naar Limburg is zowel geschikt voor kleine of grote groepen. Hoe groter de groep, hoe mooier de uitdaging. Benieuwd naar een voorstel? Onze medewerkers helpen u graag met een schoolreis naar Limburg!

Programma van uw schoolreis Limburg

3-daagse schoolreis Limburg

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Limburg. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Limburg
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school naar Maastricht voor een bezoek aan de grotten Zonneberg. Vervolgens heeft u nog vrije tijd in Maastricht. Aan het einde van de middag zullen we bij de accommodatie aankomen.

Dag 2 Vrije besteding Valkenburg
We kunnen tijdens de schoolreis diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een dag naar Valkenburg waar u met een kabelbaan naar de 68 meter hoger gelegen Wilhelminatoren gaat. Vanaf de kabelbaan heeft u een mooi uitzicht over Valkenburg. Ook gaan we te rodelen, de snelheid bepaalt uzelf! Wie suist het snelst van de rodelbaan af? Maastricht en Valkenburg biedt vele verassende mogelijkheden (zie excursiemogelijkheden).

Dag 3 Terugreis Limburg
Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van de accommodatie en gaan we vervolgens naar de Efteling. Aan het einde van de dag vertrekken we retour naar de school en komt er een eind aan uw schoolreis.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw schoolreis Limburg om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw schoolreis Limburg.

Foto album

Extra informatie

Stadswandeling Maastricht

Ontdek het oude centrum van Maastricht met een wandeling door de stad.

Gratis excursie

Mergelgrotten van de Sint Pietersberg

Een bezoekje aan de beroemde mergelgrotten van de Sint Pietersberg mag natuurlijk niet ontbreken aan deze reis. Een rondleiding met een gids is echt de moeite waard!

v.a. € 7,- (prijs per leerling) 

Rodelen

Ook gaan we te rodelen, de snelheid bepaalt uzelf! Wie suist het snelst van de rodelbaan af?

v.a. € 4,50 (prijs per leerling) 

Rondvaart over de Maas

Ontdek Maastricht op een totaal andere manier, vanaf de Maas! Huur een boot en maak een prachtige rondvaart door de stad.

v.a. € 10,- (prijs per leerling) 

Kabelbaan

Met de kabelbaan naar de 68 meter hoger gelegen Wilhelminatoren. Vanaf de kabelbaan heeft u een mooi uitzicht over Valkenburg.

v.a. € 5,50 (prijs per leerling) 

De Efteling

De Efteling is één groot feest en ideaal voor een schoolreis! Een wereld vol avontuur, spanning en sprookjes natuurlijk en dat allemaal met een schoolreis!

v.a. € 21,- (prijs per leerling) 

Grotbiken

Op een mountainbike wordt een parcours van 8 tot 10 km afgelegd door het immense gangenstelsel van ca. 70 km. Onder leiding van een ervaren gids gaat u op zoek naar de mooiste plekjes van de grot.

Prijs op aanvraag

Fun Valley

Fun Valley Maastricht is hét recreatiepark voor jong en oud in de omgeving Maastricht. Met haar fantastische ligging aan de Maas en de schilderachtige omgeving, waan je je elk seizoen even op vakantie. Door de talloze mogelijkheden aan arrangementen is ons park de ideale uitvalsbasis voor een (jaarlijkse) schoolreis. ontdek je de vele opties die Fun Valley Maastricht te bieden heeft; van sportieve activiteiten tot live entertainment. Succes gegarandeerd!

Prijs op aanvraag

 

U verblijft in een groepsaccommodatie gevestigd in het natuurrijke Heuvellanddorpje Wijlre in de gemeente Gulpen-Wittem. De accommodatie heeft een centrale ligging in het Heuvelland. Deze omgeving is niet voor niets bekroond tot ‘5-sterrenlandschap’: het bruist van de cultuurhistorische gebouwen, bezienswaardigheden, activiteiten en sportmogelijkheden.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot schoolreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw schoolreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw schoolreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een schoolreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een schoolreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de schoolreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag meerdaagse schoolreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?
Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?
Wat is uw gewenste accommodatie?
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken)
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef