Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ruim aanbod

Schoolreis Krakau, Polen

Schoolreis Krakau Schoolreis Wieliczka Schoolreis Wawel Krakau

Wie denkt dat Krakau een grauwe stad is, heeft het bij het verkeerde eind. Een schoolreis Krakau is een reis naar een sprookjesstad vol verhalen en mythen en een perfecte bestemming als schoolreis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de Poolse stad vrijwel helemaal bespaard gebleven, waardoor de historische architectonische schatten nog overal te bewonderen zijn.

Een schoolreis naar Krakau is een reis naar één van de belangrijkste historische steden ter wereld. U waant zich honderden jaren terug in de tijd als u wandelt langs de vele middeleeuwse poorten en stadswallen, oude kerken en prachtige gebouwen zoals het stadhuis en de okerkleurige gotische markthal Sukiennice. Bijna de hele oude stad is wandelgebied, zodat u hier ongestoord kunt slenteren. Centraal in de historische binnenstad ligt het levendige middeleeuwse marktplein Rynek Glówny met de beroemde Lakenhalle en vele gezellige cafés en restaurants. Dit marktplein is het grootste middeleeuwse stadsplein ter wereld. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Krakau aanvragen!

Onze sterke punten:

  • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis Krakau
  • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
  • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
  • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

  • Wij bieden tijdens de schoolreis Krakau een uniek educatief programma voor uw leerlingen
  • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Wij zijn ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een schoolreis regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Programma van uw schoolreis Krakau

5-daagse schoolreis Krakau

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Krakau. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Nederland – Krakau
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school voor de schoolreis naar Krakau. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. Aan het einde van de middag zullen we bij de accommodatie aankomen.

Dag 2, 3, en 4 Vrije besteding schoolreis Krakau
We kunnen tijdens de schoolreis Krakau diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een leuke fietstocht, boottocht over de Wisla of eventueel een bezoek aan de Wieliczka zoutmijn. Krakau biedt vele verrassende mogelijkheden (zie excursiemogelijkheden).

Dag 5 Terugreis Krakau – Nederland
Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze sprookjesstad. En komt er een eind aan uw schoolreis Krakau.

Foto album

Extra informatie

Auschwitz-Birkenau Memorial

Dit voormalige concentratiekamp is een monument en museum in één. Veel gebouwen van het kamp zijn nog in originele staat. In sommige gebouwen en in het museum zijn verschillende tentoonstellingen die informatie geven over het concentratiekamp. Ook zijn er voorwerpen te bekijken die van mensen waren die in het kamp zaten. Een bezoek aan Auschwitz-Birkenau is zeer indrukwekkend en overweldigend. Het kamp is in feite een weerspiegeling van de Holocaust. Het is niet het leukste uitje, maar wel een uitje waardoor je meer bewustzijn krijgt over wat er allemaal gebeurd is in de concentratiekampen. Als je met een groep komt is een rondleiding verplicht. Samen met een gids wandel je over het kamp en door de gebouwen en krijg je er allerlei informatie over.

v.a. €5,00 (prijs per leerling)

Wieliczka zoutmijn

Deze zoutmijn is een van de oudste ter wereld. De gangen in de mijn hebben samen een lengte van wel 300 kilometer en het diepste punt van de mijn is op 327 meter. De mijn staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en er werd zout gewonnen van 1044 tot 1992. Toen moest de winning stop worden gezet, omdat er een overstroming in de mijn was. In de mijn vind je een groot aantal kamers waar prachtige zoutsculpturen te vinden zijn, een echte kapel en er zijn ook meerdere ondergrondse meren. De mijn heeft een enorme omvang, en je bent er dan ook niet zomaar doorheen. Met een gids wandel je door de mijn, en tijdens de tocht zijn er 800 treden, waarvan 350 om af te dalen. De gids vertelt over hoe het werk in de mijn was en je kunt hem alles vragen wat je wil weten. Er is ook een museum dat bij de zoutmijn hoort, en hier vind je onder andere gereedschap en machines. Al met al een leuk en actief uitje wat je niet snel zult vergeten!

v.a. €17,00 (prijs per leerling)

Boottocht over de Wisla

De Wisla is de grootste rivier van Polen. Met een boottocht over deze rivier kun je op een ontspannen manier Krakau ontdekken. Door middel van een audiogids kom je van alles te weten over de geschiedenis en de legendes van Krakau. De tocht begint bij de Wawel, een heuvel waarop zich een prachtig kasteel bevindt. Tijdens de rondvaart kom je langs de bezienswaardigheden van de stad en ook zie je wat de rivier zelf te bieden heeft. Een aantal van de bezienswaardigheden waar je langs komt zijn het Norbertine klooster, de grafheuvel Kosciuszko en de mooie Skalka kerk. De rondvaart biedt de mogelijkheid even te ontspannen en het is een leuke manier om Krakau en de Wisla te ontdekken!

v.a. €6,00 (prijs per leerling)

Tyskie Brouwerij

In deze brouwerij wordt al vier eeuwen lang het beroemde Tyskie Gronie bier gebrouwen, wat ook wel bekend staat als ‘Tyskie’s goud’. De architectuur van de brouwerij is prachtig, en straalt een en al historie en cultuur uit. Deze brouwerij, die eens een van de grootste bierbrouwerijen ter wereld was, biedt een interessante rondleiding aan. De tour wordt geleid door een gids die alles vertelt over de historie van de brouwerij, de gebouwen en het maakproces van het bier. Aansluitend is er een proeverij en kun je het Tyskie Gronie bier proeven. Als je van bier en historie houdt, dan is dit een ideaal uitje!

v.a. €5,00 (prijs per leerling)

Krakau op de fiets

Vind je het wel leuk om alle bezienswaardigheden van een stad te bewonderen, maar heb je geen zin om urenlang ergens rond te kijken? Dan is een fietstour door de stad de perfecte oplossing! Met een lokale gids ontdek je in 4,5 uur de stad en fiets je langs de bekendste bezienswaardigheden. De gids vertelt van alles over de stad en de hoogtepunten zodat je in slechts een halve dag al heel veel weet over Krakau, en je een goed beeld hebt van wat de stad te bieden heeft. Je fiets onder andere langs de Oude Synagoge, de Wisla, het Wawel Kasteel, de Oscar Schindler Fabriek en de St. Anne Kerk. Boek een fietstour en ontdek het culturele erfgoed en de historie van Krakau!

v.a. €20,00 (prijs per leerling)

Schindler’s Fabriek

Oscar Schindler had tijdens de bezettingstijd van de nazi’s 1100 Joden in dienst in zijn emaillefabriek. Hiermee redde hij het leven van de Joden, hij beschermde hen namelijk tegen deportaties naar concentratiekampen. Schindler wordt daarom terecht gezien als een held, zijn inzet tijdens de oorlog heeft vele levens gered. Nu is de voormalige fabriek een museum, waar je verschillende exposities kunt bekijken. Ook het kantoor van Oscar Schindler, nog in originele staat, is te bezichtigen. Daarnaast zijn er videoprojecties en verhalen van ooggetuigen. Je komt er alles te weten over wat Schindler heeft gedaan, en ook over Polen tijdens de bezetting. De fabriek staat bekend als ‘de Fabriek der herinnering’, en het museum doet die naam zeker eer aan.

v.a. €4,00 (prijs per leerling)

Krakau ondergronds

Krakau heeft verschillende musea, waarvan een zelfs onder de grond. Rynek Underground is een museum dat is ontstaan na een groot archeologisch project. Veel dingen die tijdens het project gevonden zijn, zijn nu te bewonderen in het museum en er zijn verschillende exposities omheen gemaakt. Je kunt dus de spullen, zoals resten van gebouwen, voorwerpen en zelfs middeleeuwse graven, bekijken op de plek waar ze ook echt gevonden zijn! Rynek Underground is een modern en visueel museum dat absoluut niet saai is om te bezoeken.

v.a. €3,00 (prijs per leerling)

Wawel Kasteel

De Wawel is een heuvel aan de oever van rivier de Wisla. Op de heuvel bevinden zich meerdere historische gebouwen, waaronder een kasteel en een kathedraal. Het kasteel, wat de koninklijke residentie was tot het einde van de 17e eeuw, is een goede weerspiegeling van de Poolse cultuur. De Wawel ligt in het hart van Krakau en is zeker een bezoek waard, al was het alleen maar om een mooie wandeling te maken met een prachtig uitzicht over de Wisla. In het kasteel kun je zien hoe de koninklijke familie leefde, de verdedigingstoren beklimmen en ook kun je afdalen in de Drakengrot. Aan deze grot is een beroemde legende verbonden, en de naam doet al vermoeden dat er vreemde dingen hebben plaatsgevonden… Naast de Drakengrot maken ook de vele pracht en praal en de prachtige tuinen van het kasteel De Wawel een populaire attractie.

v.a. €3,00 (prijs per leerling)

Wandeltour door Krakau

Met een wandeltour kun je Krakau echt goed leren kennen. Een gids neemt je mee langs de bezienswaardigheden van de stad en vertelt je er van alles over. Je gaat onder andere naar de Grote Markt, een van de grootste middeleeuwse marktpleinen in Europa. Dit plein heeft een oppervlakte van 40.000 m2! Ook kom je langs de historische Lakenhal, de Wawel en de Mariakerk. Verder ontdek je de oude binnenstad en kom je alles te weten over de koningen van Polen. Je volgt namelijk de ‘Koninklijke Route’, en op deze route vertelt de gids over symbolen, tradities en het oude Polen. Terwijl de gids interessante feiten vertelt, wandel je onder andere langs de oude woonplaats van de Poolse vorsten. Een informatieve ontdekkingstocht waarbij je weer veel nieuwe kennis opdoet!

v.a. €5,00 (prijs per leerling)

Accommodatiemogelijkheden genoeg voor een schoolreis in Krakau. Krakau beschikt namelijk over een ruime keuze jeugdherbergen/hostels en hotels om te overnachten.

Jeugdherberg/hostel:
U verblijft in een centraal gelegen jeugdherberg/hostel, op korte afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden, op meerpersoonskamers met douche en toilet op de kamer of gezamenlijk op de etage.

Hotel:
U verblijft in een hotel met goede connecties tot het centrum, op meerpersoonskamers met douche en toilet.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot schoolreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw schoolreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw schoolreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een schoolreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een schoolreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de schoolreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag meerdaagse schoolreizen
Persoonsgegevens
Aanhef
Reisgegevens
Aantal reizigers
Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?
Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?
Wat is uw gewenste accommodatie?
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken)
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2021
Ontwikkeld met Lef