Schoolreis Groningen, Nederland

Schoolreis watersport Schoolreis watersport Schoolreis watersport

Tijdens een schoolreis Groningen bij Veenstra Reizen wordt kennisgemaakt met de watersport in Noord-Nederland. De meren in Noord-Nederland zijn zeer geschikt om te (leren) windsurfen en zeilen, Veenstra Reizen biedt zowel enkel- als meerdaagse schoolreizen Groningen aan! De leerlingen leren in een korte tijd de basisbeginselen van het windsurfen en zeilen. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Groningen aanvragen!

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde schoolreis naar Groningen

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde schoolreis naar Groningen te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze schoolreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw scholieren.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis Groningen
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

 • Wij bieden tijdens de schoolreis Groningen een uniek educatief programma voor uw leerlingen
 • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Enkele kenmerken van Groningen:

 1. Studentenstad: Groningen staat bekend als een levendige studentenstad. De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool trekken studenten vanuit het hele land en internationaal aan.
 2. Martinitoren: De Martinitoren, ook wel bekend als de d’Olle Grieze, is een van de meest opvallende gebouwen in de stad Groningen. Het is een middeleeuwse toren met een rijke geschiedenis en biedt een prachtig uitzicht over de stad.
 3. Groninger Museum: Het Groninger Museum is een opvallend modern gebouw ontworpen door de architect Alessandro Mendini. Het herbergt een diverse collectie kunst, design en geschiedenis.
 4. Groninger Archieven: Deze archieven bevatten een schat aan historische documenten en informatie over Groningen en zijn inwoners. Ze bieden inzicht in de rijke geschiedenis van de provincie.
 5. Gronings gasveld: Groningen staat bekend om het Gronings gasveld, een van de grootste aardgasvelden ter wereld.
 6. Hanzesteden: Groningen heeft verschillende Hanzesteden, zoals Appingedam en Winschoten, die historisch gezien deel uitmaakten van het Hanzeverbond, een handelsnetwerk in de middeleeuwen.
Veilig en voordelig een schoolreis naar Groningen inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een schoolreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw schoolreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. Leraren en hun leerlingen zijn altijd verzekerd van een veilige schoolreis naar de plaats(en) van bestemming. Een schoolreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een schoolreis Groningen regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Bij het plannen van een meerdaagse schoolreis zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

 1. Begeleiding: Zorg voor voldoende begeleiding tijdens de reis. Er moeten voldoende volwassenen zijn om toezicht te houden op de leerlingen en om eventuele noodsituaties of problemen aan te pakken. Maak duidelijke afspraken over de verantwoordelijkheden van de begeleiders en zorg ervoor dat ze goed voorbereid zijn op de reis.
 2. Educatieve waarde: Een meerdaagse schoolreis kan een geweldige gelegenheid zijn om het leren buiten het klaslokaal te bevorderen. Overweeg activiteiten en bezoeken die relevant zijn voor het leerplan en die de leerlingen de kans geven om nieuwe ervaringen op te doen en hun kennis te verdiepen.
 3. Planning en logistiek: Een goede planning is essentieel om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt. Denk aan zaken zoals transport, accommodatie, maaltijden, timing van activiteiten en vrije tijd. Zorg ervoor dat alle details van tevoren worden geregeld en communiceer duidelijk met leerlingen, ouders en begeleiders over het reisschema.
 4. Budget: Bepaal een realistisch budget voor de reis en zorg ervoor dat alle kosten worden gedekt, inclusief accommodatie, maaltijden, transport, entreegelden en eventuele extra activiteiten. Communiceer het budget naar de ouders en zorg ervoor dat zij op de hoogte zijn van de kosten en betalingsvoorwaarden.
 5. Communicatie en toestemming: Zorg ervoor dat er een duidelijke communicatie is met ouders/verzorgers over de reis. Informeer hen over het reisplan, activiteiten, veiligheidsmaatregelen en eventuele bijzonderheden. Zorg ook voor de benodigde toestemmingsformulieren en medische informatie voor elke leerling.
 6. Verzekering: Controleer of alle leerlingen en begeleiders voldoende verzekerd zijn voor de reis. Zorg ervoor dat de verzekering dekking biedt voor medische kosten, annuleringen, verlies van bagage en andere mogelijke onvoorziene gebeurtenissen.

Door deze aspecten in overweging te nemen, kunt u een succesvolle en leerzame meerdaagse schoolreis plannen voor de leerlingen. Bij het samenstellen van een schoolreis naar Groningen is het belangrijk om te weten in welke periode u wilt reizen, hoeveel dagen de schoolreis duurt, het programma, de accommodatie en hoeveel deelnemers ermee gaan. Voor een schoolreis naar Groningen willen onze specialisten graag met u meedenken om een geweldige schoolreis naar Groningen te kunnen samenstellen. Wij sturen voor uw schoolreis naar Groningen graag geheel vrijblijvend een voorstel op maat. De vele mogelijkheden die Groningen biedt zorgen voor een onvergetelijke schoolreis. 

Volledig verzorgde schoolreis Groningen

Een volledige verzorgde schoolreis Groningen betreft van vervoer tot en met verblijf inclusief excursieprogramma is bij onze schoolreizen inbegrepen. Wellicht wilt u alleen bepaalde onderdelen bij ons boeken, zoals alleen de busreis of een busreis inclusief accommodatie. Ook dan kunt u bij ons terecht. Een schoolreis naar Groningen is zowel geschikt voor kleine of grote groepen. Hoe groter de groep, hoe mooier de uitdaging. Benieuwd naar een voorstel? Onze medewerkers helpen u graag met een schoolreis naar Groningen!

Programma van uw schoolreis Groningen

5-daagse schoolreis Groningen

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Groningen. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Friesland
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school. Aan het begin van de middag zullen we bij de accommodatie aankomen. Op de aankomstdag kunnen de leerlingen na ontvangst en kennismaking op eigen gelegenheid de omgeving verkennen, indien gewenst met een gerichte speurtocht.

Dag 2, 3 en 4 Vrije besteding schoolreis Groningen
Op dag 2 tot en met 4 is er tijdens de schoolreis watersport een dagvullend programma met minimaal één zeildag onder leiding van ervaren schippers. Er wordt gevaren in Valken en zeilpramen. De leerlingen leren hierbij een stukje zeiltheorie en de belangrijkste regels op het water. Verder bestaat het programma uit één dag les windsurfen onder leiding van instructeurs en één dag op de fiets naar watersportstad Sneek. Uiteraard is het mogelijk om het programma aan te passen aan uw wensen (zie excursiemogelijkheden).

Dag 5 Terugreis
Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van Noord-Nederland en komt er een eind aan uw schoolreis Groningen.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw schoolreis Groningen om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw schoolreis Groningen.

Foto album

Extra informatie

Dagtocht zeilen 

Dag te gaan zeilen met een traditioneel schip van de bruine vloot op de Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese meren.

v.a. € 40,- (prijs per leerling) 

Kazemattenmuseum 

Een rondleiding door het Kazemattenmuseum is meer dan de moeite waard. Enthousiaste rondleiders delen hun kennis en verhalen en nemen zo uw klas mee in de bewogen geschiedenis van Stelling Kornwerderzand, de plek waar het Nederlandse leger de blitzkrieg van Duitsland even tot stilstand bracht.

v.a. € 3,- (prijs per leerling) 

Theater, hoe werkt ‘t?In een theaterzaal sleutelen leerlingen zelf een scène in elkaar. Met licht, geluid, decor, kostuum, regie en spel. Onder begeleiding van een theaterdocent maken leerlingen in twee uur een kleine voorstelling.

Prijs op aanvraag

U verblijft in een centraal gelegen herberg in Grou, op meerpersoonskamers met douche en toilet op de kamer.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot schoolreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw schoolreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw schoolreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een schoolreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een schoolreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de schoolreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag meerdaagse schoolreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?
Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?
Wat is uw gewenste accommodatie?
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken)
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef