Schoolreis Brabant, Nederland

Klimbos tijdens schoolreis Brabant Schoolreis Maastricht Watersport in Brabant

Een schoolreis naar Brabant is een reis naar de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Nederland en ideaal te combineren met een bezoek aan Maastricht. De provincie Brabant is na de Gelderland de grootste provincie qua oppervlakte in Nederland. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Brabant aanvragen!

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde schoolreis naar Brabant

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde schoolreis naar Brabant te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze schoolreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw scholieren.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis Brabant
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

 • Wij bieden tijdens de schoolreis Brabant een uniek educatief programma voor uw leerlingen
 • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Enkele kenmerken van Brabant:

 1. Bourgondische levensstijl: Net als in Maastricht wordt Noord-Brabant geassocieerd met een bourgondische levensstijl. Men geniet van goed eten, drinken en gezelligheid. Brabantse steden en dorpen hebben tal van restaurants en eetcafés waar lokale gerechten worden geserveerd.
 2. Carnaval: Carnaval is een belangrijke traditie in Noord-Brabant. Steden zoals ‘s-Hertogenbosch en Breda staan bekend om hun uitbundige carnavalsvieringen met kleurrijke optochten, feesten en verklede mensen.
 3. Gastvrijheid: De Brabanders staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Bezoekers voelen zich vaak welkom in de provincie.
 4. Natuurschoon: Noord-Brabant heeft een gevarieerd landschap met bossen, heidevelden en rivieren. Nationaal Park De Biesbosch, de Loonse en Drunense Duinen en de Kempen zijn enkele van de natuurlijke pareltjes in de provincie.
 5. Technologische en industriële sector: Eindhoven, ook wel bekend als de “Lichtstad”, is een belangrijk centrum voor technologie en innovatie in Noord-Brabant. Het herbergt bedrijven zoals Philips en heeft een bloeiende hightechindustrie.
 6. Historische steden: Noord-Brabant heeft verschillende historische steden met prachtige architectuur. ‘s-Hertogenbosch, bijvoorbeeld, staat bekend om de imposante Sint-Janskathedraal en de Binnendieze, een ondergronds stelsel van grachten.
 7. Evenementen: Naast carnaval vinden er het hele jaar door diverse evenementen plaats in Noord-Brabant, variërend van festivals tot markten en culturele activiteiten.
 8. Religieus erfgoed: De provincie heeft een rijk religieus erfgoed, met diverse kerken en abdijen. De Abdij van Postel en de Sint-Catharinakerk in Eindhoven zijn slechts enkele voorbeelden.
 9. Van Gogh: Vincent van Gogh, een van de beroemdste kunstenaars ter wereld, werd geboren in Zundert, Noord-Brabant. Het Van GoghHuis in Zundert en het Van Abbemuseum in Eindhoven tonen zijn leven en werk.
 10. Brabantse gezelligheid: “Gezelligheid” is een term die vaak wordt gebruikt om de warme, vriendelijke en gezellige sfeer in Noord-Brabant te beschrijven. Dit komt tot uiting in sociale bijeenkomsten, feesten en evenementen.
Veilig en voordelig een schoolreis naar Brabant inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een schoolreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw schoolreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. Leraren en hun leerlingen zijn altijd verzekerd van een veilige schoolreis naar de plaats(en) van bestemming. Een schoolreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een schoolreis Brabant regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Bij het plannen van een meerdaagse schoolreis zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

 1. Begeleiding: Zorg voor voldoende begeleiding tijdens de reis. Er moeten voldoende volwassenen zijn om toezicht te houden op de leerlingen en om eventuele noodsituaties of problemen aan te pakken. Maak duidelijke afspraken over de verantwoordelijkheden van de begeleiders en zorg ervoor dat ze goed voorbereid zijn op de reis.
 2. Educatieve waarde: Een meerdaagse schoolreis kan een geweldige gelegenheid zijn om het leren buiten het klaslokaal te bevorderen. Overweeg activiteiten en bezoeken die relevant zijn voor het leerplan en die de leerlingen de kans geven om nieuwe ervaringen op te doen en hun kennis te verdiepen.
 3. Planning en logistiek: Een goede planning is essentieel om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt. Denk aan zaken zoals transport, accommodatie, maaltijden, timing van activiteiten en vrije tijd. Zorg ervoor dat alle details van tevoren worden geregeld en communiceer duidelijk met leerlingen, ouders en begeleiders over het reisschema.
 4. Budget: Bepaal een realistisch budget voor de reis en zorg ervoor dat alle kosten worden gedekt, inclusief accommodatie, maaltijden, transport, entreegelden en eventuele extra activiteiten. Communiceer het budget naar de ouders en zorg ervoor dat zij op de hoogte zijn van de kosten en betalingsvoorwaarden.
 5. Communicatie en toestemming: Zorg ervoor dat er een duidelijke communicatie is met ouders/verzorgers over de reis. Informeer hen over het reisplan, activiteiten, veiligheidsmaatregelen en eventuele bijzonderheden. Zorg ook voor de benodigde toestemmingsformulieren en medische informatie voor elke leerling.
 6. Verzekering: Controleer of alle leerlingen en begeleiders voldoende verzekerd zijn voor de reis. Zorg ervoor dat de verzekering dekking biedt voor medische kosten, annuleringen, verlies van bagage en andere mogelijke onvoorziene gebeurtenissen.

Door deze aspecten in overweging te nemen, kunt u een succesvolle en leerzame meerdaagse schoolreis plannen voor de leerlingen. Bij het samenstellen van een schoolreis naar Brabant is het belangrijk om te weten in welke periode u wilt reizen, hoeveel dagen de schoolreis duurt, het programma, de accommodatie en hoeveel deelnemers ermee gaan. Voor een schoolreis naar Brabant willen onze specialisten graag met u meedenken om een geweldige schoolreis naar Brabant te kunnen samenstellen. Wij sturen voor uw schoolreis naar Brabant graag geheel vrijblijvend een voorstel op maat. De vele mogelijkheden die Brabant biedt zorgen voor een onvergetelijke schoolreis. 

Volledig verzorgde schoolreis Brabant

Een volledige verzorgde schoolreis Brabant betreft van vervoer tot en met verblijf inclusief excursieprogramma is bij onze schoolreizen inbegrepen. Wellicht wilt u alleen bepaalde onderdelen bij ons boeken, zoals alleen de busreis of een busreis inclusief accommodatie. Ook dan kunt u bij ons terecht. Een schoolreis naar Brabant is zowel geschikt voor kleine of grote groepen. Hoe groter de groep, hoe mooier de uitdaging. Benieuwd naar een voorstel? Onze medewerkers helpen u graag met een schoolreis naar Brabant!

Programma van uw schoolreis Brabant

3-daagse schoolreis Brabant

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Brabant. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Eindhoven
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school naar Eindhoven voor een rondleiding bij het PSV stadion. Vervolgens heeft u nog vrije tijd in Eindhoven. Aan het einde van de middag zullen we bij de accommodatie aankomen.

Dag 2 Vrije besteding Maastricht
We kunnen tijdens de schoolreis diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een dag naar Maastricht waar u een stadswandeling, te grotbiken of een rondvaart over de Maas kunt doen. Maastricht biedt vele verrassende mogelijkheden (zie excursiemogelijkheden).

Dag 3 Terugreis Brabant
Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van de accommodatie en gaan we vervolgens naar de Efteling. Aan het einde van de dag vertrekken we retour naar de school en komt er een eind aan uw schoolreis.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw schoolreis Brabant om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw schoolreis Brabant.

Foto album

Extra informatie

Stadswandeling Maastricht

Ontdek het oude centrum van Maastricht met een wandeling door de stad.

Gratis excursie

Mergelgrotten van de Sint Pietersberg

Een bezoekje aan de beroemde mergelgrotten van de Sint Pietersberg mag natuurlijk niet ontbreken aan deze reis. Een rondleiding met een gids is echt de moeite waard!

v.a. € 7,- (prijs per leerling) 

Rodelen

Ook gaan we te rodelen, de snelheid bepaalt uzelf! Wie suist het snelst van de rodelbaan af?

v.a. € 4,50 (prijs per leerling) 

Rondvaart over de Maas

Ontdek Maastricht op een totaal andere manier, vanaf de Maas! Huur een boot en maak een prachtige rondvaart door de stad.

v.a. € 10,- (prijs per leerling) 

Kabelbaan

Met de kabelbaan naar de 68 meter hoger gelegen Wilhelminatoren. Vanaf de kabelbaan heeft u een mooi uitzicht over Valkenburg.

v.a. € 5,50 (prijs per leerling) 

De Efteling

De Efteling is één groot feest en ideaal voor een schoolreis! Een wereld vol avontuur, spanning en sprookjes natuurlijk en dat allemaal met een schoolreis!

v.a. € 21,- (prijs per leerling) 

Grotbiken

Op een mountainbike wordt een parcours van 8 tot 10 km afgelegd door het immense gangenstelsel van ca. 70 km. Onder leiding van een ervaren gids gaat u op zoek naar de mooiste plekjes van de grot.

Prijs op aanvraag

Cablepark Aquabestg

Beleef de leukste schooldag ooit! Bij Cablepark Aquabest ben je verzekerd van een betaalbaar en zorgeloos schoolreisje. Een sportieve dag met wakeboarden en waterskiën is het leukste schooluitje voor leerlingen van de middelbare- of basisschool! Onze wakeboardbaan biedt de mogelijkheid schooluitjes veilig en goed georganiseerd te doen plaatsvinden. Na een korte instructiefilm krijgen de leerlingen persoonlijke uitleg van onze instructeurs om hen snel het water op te helpen.

Prijs op aanvraag

Oorlogsmuseum Overloon 

Oorlog hoort in een museum. Dat is het motto van het Oorlogsmuseum. Het Oorlogsmuseum Overloon presenteert de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. U ziet hier hoe het zover heeft kunnen komen dat in vijf jaar tijd meer dan vijftig miljoen mensen hun leven verloren, maar ook hoe de onderdrukte bevolking vindingrijk met beperkingen en tekorten omging. Er is aandacht voor het verzet, maar ook voor de vervolging. Ten slotte wordt er natuurlijk ook aandacht besteed aan de bevrijding, met speciale aandacht voor de Slag bij Overloon.

v.a. € 14,- (prijs per leerling) 

Virtual Reality center 

Leer je klasgenoten beter kennen tijdens een origineel uitje in Europa’s grootste Virtual Reality center. Test wie het beste is met pijl en boog of bak samen stapels hamburgers in een druk restaurant. Teambuilding en competitie gegarandeerd dus! Een ding is zeker: al onze VR-ervaringen hebben weinig uitleg nodig en maken gebruik van intuïtieve besturing. Je hoeft dus geen ervaren VR-speler te zijn.

v.a. € 19,50 (prijs per leerling) 

Biesbosch MuseumEiland

Het zit in onze natuur: omgaan met de kansen en uitdagingen die water ons biedt. Het Biesbosch MuseumEiland is dé plek om dat te ontdekken. Dat begint in het museum, waar je ziet en hoort hoe wij door de eeuwen heen omgaan met water. En dat gaat buiten verder, waar je met al je zintuigen beleeft wat je binnen leert.

 

Fietstocht Den Bosch

De Den Bosch Fietstour is de allerleukste activiteit als je deze gezellige Noord-Brabantse stad bezoekt. Deze stad is maar liefst 3 keer uitgeroepen tot meest gastvrije stad van Nederland en dat is niet voor niets. De stad van de overheerlijke Bossche bol, gezelligheid, vele terrasjes, leuke winkeltjes en verrukkelijke restaurants. Dit is de perfecte bestemming voor een weekendje weg in eigen land. Samen met een local op de fiets leer je ‘s-Hertogenbosch in no time kennen.

v.a. € 25,- (prijs per leerling) 

Klimbos Brabantse Wal

De spanning stijgt. Leerlingen slikken nog een paar keer. Ze staan op het punt grenzen te verleggen en zich een weg te banen door het mooiste klimbos van Noord-Brabant. Via uitdagende bruggen, netten en te gekke tokkelbanen, beleven leerlingen niet alleen veel lol, maar leren ze samenwerken en actief bezig te zijn in een prachtige omgeving.

v.a. € 14,95 (prijs per leerling) 

U verblijft in een groepsaccommodatie gevestigd in Hoogeloon en ligt in het mooiste stukje Nederland, namelijk de Brabantse Kempen; lekker dicht bij aantrekkelijke steden als Tilburg, Eindhoven en Den Bosch en op steenworp afstand van prachtige natuurgebieden als De Pals, de Cartierheide en de Vessemse Meren. De verschillende groepsaccommodaties hebben een landelijke en bourgondische sfeer en bieden alle faciliteiten die
benodigd zijn.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot schoolreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw schoolreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw schoolreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een schoolreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een schoolreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de schoolreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag meerdaagse schoolreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?
Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?
Wat is uw gewenste accommodatie?
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken)
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef