Schoolreis Antwerpen, België

Schoolreis Antwerpen Schoolreis Plantin Moretus Schoolreis Antwerpen België

U bent op zoek naar een georganiseerde schoolreis Antwerpen? Bezoek de bekende Belgische stad Antwerpen tijdens een schoolreis; het wordt wel één van de mooiste steden van Europa genoemd. Voor een schoolreis is Antwerpen een bestemming waar genoeg te beleven is. De prachtige gebouwen, de sfeer, de inwoners maar vooral ook de geschiedenis maken deze stad tot een prachtbestemming. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Antwerpen aanvragen!

Bezienswaardigheden tijdens uw schoolreis Antwerpen

De lijst met bezienswaardigheden tijdens uw schoolreis Antwerpen kent bijna geen einde. Het is dan ook een veelzijdige bestemming, perfect voor de leukste schoolreizen! De Grote Markt met het stadhuis, de Bourlaschouwburg en de prachtige Gildehuizen in het hart van de stad zijn hier een goed voorbeeld van. Ook prachtig, vooral in de schemering, is het Hendrik Conscienceplein met zijn prachtige huizen. Verder staat Antwerpen bol van de goed onderhouden kerken en zelfs een Kathedraal.

Vergeet niet tijdens deze schoolreis Antwerpen om de prachtige Antwerpse dierentuin midden in de stad te bezoeken. Het is een van de oudste en mooiste dierentuinen in de wereld en herbergt meer dan 5000 dieren, maar is op zichzelf ook al een attractie vanwege de prachtige stijl waarin de dierentuin is opgetrokken.

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde schoolreis naar Antwerpen

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde schoolreis naar Antwerpen te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze schoolreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw scholieren.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis Antwerpen
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

 • Wij bieden tijdens de schoolreis Antwerpen een uniek educatief programma voor uw leerlingen
 • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Enkele kenmerken van Antwerpen:

 1. Diamantindustrie: Antwerpen staat wereldwijd bekend als het centrum van de diamanthandel. De stad heeft een belangrijke rol in de diamanthandel en -bewerking, en herbergt een van ’s werelds grootste diamantbeurzen.
 2. Historische architectuur: Antwerpen heeft een prachtig historisch centrum met middeleeuwse gebouwen, kerken en pleinen. De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het stadhuis en de Grote Markt zijn enkele opvallende voorbeelden.
 3. Modehoofdstad: Antwerpen heeft een bloeiende modescene en staat bekend als een belangrijk modecentrum. De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen heeft bijgedragen aan de opkomst van veel getalenteerde ontwerpers, waaronder de Antwerpse Zes.
 4. Haven van Antwerpen: De haven van Antwerpen is een van de grootste havens ter wereld en speelt een cruciale rol in de internationale handel en scheepvaart.
 5. Rubenshuis: Het voormalige woonhuis en atelier van de beroemde schilder Peter Paul Rubens is nu een museum dat gewijd is aan zijn leven en werk.
 6. Culinair genot: Antwerpen staat bekend om zijn gastronomie, met een breed scala aan restaurants, cafés en chocolatiers. Belgische chocolade, wafels en frieten zijn populaire lekkernijen.
 7. Museum aan de Stroom (MAS): Dit opvallende museum aan de Antwerpse haven behandelt de stad, de haven en de wereld. Het gebouw zelf is een architectonisch hoogstandje.
Veilig en voordelig een schoolreis naar Antwerpen inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een schoolreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw schoolreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. Leraren en hun leerlingen zijn altijd verzekerd van een veilige schoolreis naar de plaats(en) van bestemming. Een schoolreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een schoolreis Antwerpen regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Bij het plannen van een meerdaagse schoolreis zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

 1. Begeleiding: Zorg voor voldoende begeleiding tijdens de reis. Er moeten voldoende volwassenen zijn om toezicht te houden op de leerlingen en om eventuele noodsituaties of problemen aan te pakken. Maak duidelijke afspraken over de verantwoordelijkheden van de begeleiders en zorg ervoor dat ze goed voorbereid zijn op de reis.
 2. Educatieve waarde: Een meerdaagse schoolreis kan een geweldige gelegenheid zijn om het leren buiten het klaslokaal te bevorderen. Overweeg activiteiten en bezoeken die relevant zijn voor het leerplan en die de leerlingen de kans geven om nieuwe ervaringen op te doen en hun kennis te verdiepen.
 3. Planning en logistiek: Een goede planning is essentieel om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt. Denk aan zaken zoals transport, accommodatie, maaltijden, timing van activiteiten en vrije tijd. Zorg ervoor dat alle details van tevoren worden geregeld en communiceer duidelijk met leerlingen, ouders en begeleiders over het reisschema.
 4. Budget: Bepaal een realistisch budget voor de reis en zorg ervoor dat alle kosten worden gedekt, inclusief accommodatie, maaltijden, transport, entreegelden en eventuele extra activiteiten. Communiceer het budget naar de ouders en zorg ervoor dat zij op de hoogte zijn van de kosten en betalingsvoorwaarden.
 5. Communicatie en toestemming: Zorg ervoor dat er een duidelijke communicatie is met ouders/verzorgers over de reis. Informeer hen over het reisplan, activiteiten, veiligheidsmaatregelen en eventuele bijzonderheden. Zorg ook voor de benodigde toestemmingsformulieren en medische informatie voor elke leerling.
 6. Verzekering: Controleer of alle leerlingen en begeleiders voldoende verzekerd zijn voor de reis. Zorg ervoor dat de verzekering dekking biedt voor medische kosten, annuleringen, verlies van bagage en andere mogelijke onvoorziene gebeurtenissen.

Door deze aspecten in overweging te nemen, kunt u een succesvolle en leerzame meerdaagse schoolreis plannen voor de leerlingen. Bij het samenstellen van een schoolreis naar Antwerpen is het belangrijk om te weten in welke periode u wilt reizen, hoeveel dagen de schoolreis duurt, het programma, de accommodatie en hoeveel deelnemers ermee gaan. Voor een schoolreis naar Antwerpen willen onze specialisten graag met u meedenken om een geweldige schoolreis naar Antwerpen te kunnen samenstellen. Wij sturen voor uw schoolreis naar Antwerpen graag geheel vrijblijvend een voorstel op maat. De vele mogelijkheden die Antwerpen biedt zorgen voor een onvergetelijke schoolreis. 

Volledig verzorgde schoolreis Antwerpen

Een volledige verzorgde schoolreis Antwerpen betreft van vervoer tot en met verblijf inclusief excursieprogramma is bij onze schoolreizen inbegrepen. Wellicht wilt u alleen bepaalde onderdelen bij ons boeken, zoals alleen de busreis of een busreis inclusief accommodatie. Ook dan kunt u bij ons terecht. Een schoolreis naar Antwerpen is zowel geschikt voor kleine of grote groepen. Hoe groter de groep, hoe mooier de uitdaging. Benieuwd naar een voorstel? Onze medewerkers helpen u graag met een schoolreis naar Antwerpen!

Programma voor uw schoolreis Antwerpen

5-daagse schoolreis Antwerpen

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse schoolreis naar Antwerpen. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Nederland – Antwerpen 
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school richting Antwerpen, België. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. In de vroege middag komen we aan bij de accommodatie in Antwerpen. Nadat alle koffers zijn uitgepakt gaan we naar het centrum voor een stadswandeling met gids en een bezoek aan de kathedraal.

Dag 2 Zoo Antwerpen
Na het ontbijt rijden we naar de Zoo in Antwerpen. In de ochtend krijgen we een rondleiding door de dierentuin. In de middag hebben de leerlingen vrije tijd in de dierentuin.

Dag 3 Museum Plantin-Moretus
Op de derde dag van de schoolreis bezoeken we ’s ochtends het Plantin-Moretus. We worden rondgeleid door het UNESCO Werelderfgoed. ’s Middags is er ruimte voor uw eigen programma.

Dag 4 Fort van Breendonk & Havenrondvaart
Na het ontbijt rijden we naar het Fort van Breendonk. Hier worden we rondgeleid door een gids. Na de lunch maken we een rondvaart door de imposante haven van Antwerpen.

Dag 5 Busreis Antwerpen – Nederland
Na het ontbijt is er tijd om de koffers te pakken en kamers te opruimen. Nog even vrije tijd om te winkelen voordat we in de vroege middag weer vertrekken richting Nederland en we aan het einde komen van de schoolreis Antwerpen.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw schoolreis Antwerpen om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw schoolreis Antwerpen.

Foto album

Extra informatie

Havenrondvaart Antwerpen

De haven van Antwerpen is de grootste zeehaven in België en de tweede haven in Europa, na Rotterdam. De haven van Antwerpen is al sinds de middeleeuwen een onmisbare schakel in de wereldhandel. Tijdens een leerzame boottocht loodst een ervaren havengids de leerlingen door de dokken, langs kleine en grote schepen en voorbij terminals en magazijnen. De leerlingen leren op een leuke manier de activiteiten van deze wereldhaven kennen.

v.a. € 12,00 (prijs per leerling)

Museum Plantin-Moretus

Het originele woonhuis en atelier van de uitgeversfamilie Plantin-Moretus biedt een unieke historische ervaring. Het is dan ook UNESCO Werelderfgoed. De geschiedenis van boek, drukkunst en ondernemingszin klinkt door in het krakend eikenhout. Hier zijn de oudste drukpersen ter wereld te vinden, en nog veel meer…

Entree gratis (alleen kosten voor een rondleiding met gids)
Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Tussen de 2 bekendste pleinen van Antwerpen, de Grote Markt en Groenplaats, vind je het indrukwekkendste gebouw van de stad. Verbaast u over deze gotische kerk en ontdek waarom de tweede toren nooit werd afgewerkt.

v.a. € 6,00 (prijs per leerling)

Diamantpaviljoen Antwerpen

Van oudsher is Antwerpen de belangrijkste stad voor de handel in diamanten. Grote hoeveelheden ruwe en geslepen diamanten worden hier verhandeld, ongeveer 8 van de 10 diamanten ter wereld passeren minimaal eens in hun bestaan de stad Antwerpen. Het diamantpaviljoen in Antwerpen bevindt zich in de schaduw van het stadhuis. In dit museum staat het (kunst)historisch verhaal over de edelsmeedkunst, het gebruik van zilver, en van edelstenen zoals diamant centraal.

Entree gratis


De Ruien

Laat u onderdompelen in een stukje ondergrondse geschiedenis van Antwerpen. Een professionele gids brengt u tot in de donkerste hoeken van het ondergrondse waterstelsel. Na een boottochtje wandelt u in het halfduister verder langs overdekte vlieten, vesten en sluizen. De middeleeuwse gewelven onthullen stap voor stap hun geheimen, een spannende ontdekkingstocht dus!

Entree gratis (alleen kosten voor een rondleiding met gids)

Zoo Antwerpen

In het hart van de stad ontdekt u Zoo Antwerpen, de mooiste 19de-eeuwse dierentuin ter wereld! Het prachtige decor behoort tot het culturele erfgoed van België. Honderden exotische dieren verwelkomen je: olifanten, brilberen, (zee)leeuwen, okapi’s, gorilla’s… Breng een bezoek aan Zoo Antwerpen en ontmoet al de bijzondere bewoners!

v.a. € 16,00 (prijs per leerling)
Museum aan de Stroom

In het MAS | Museum aan de Stroom maakt u kennis met Antwerpen in de wereld en met de wereld in Antwerpen. Gebruik al uw zintuigen om het rijke verleden van de stad, de stroom, de haven en de wereld te ontdekken. Geniet van het adembenemende uitzicht op de stad en laat u verrassen door de vele grote en kleine details van deze architecturale parel.

Entree gratis (alleen kosten voor een rondleiding met gids)


Letterenhuis

Het Letterenhuis is het letterkundige archief van Vlaanderen met als missie de zorg voor het Vlaamse literaire erfgoed. In de leeszaal kun je de rijke collectie raadplegen voor onderzoek. Het museum vertelt met prachtige archiefstukken het verhaal van 200 jaar literatuur in Vlaanderen. Een bezoek aan het Letterenhuis staat garant voor een educatief en bovenal interessant uitje!

Entree gratis

Fietstocht met gids

Aan de hand van een gids raakt u binnen een paar uur bekend met de belangrijkste highlights van Antwerpen. Verken het historische centrum en ontdek enkele bekende en minder bekende bezienswaardigheden zoals het Eilandje met het MAS, het Centraal Station, het stadhuis en de kathedraal. De gids vertelt allerlei interessante informatie over de bezienswaardigheden, zo leert u Antwerpen pas echt goed kennen!

v.a. € 25,00 (prijs per leerling)
Stadsbrouwerij de Koninck

Dit is een geweldig Bierbelevingscentrum & Brouwerij Experience, compleet met ambachten zoals: Chocolatier Jitsk, Van Tricht Kaasaffineur, De Laet en Van Haver Beenhouwer en een bijzondere Belgische bakker. In 10 verschillende ruimtes ervaar u het verhaal van Antwerpen en Stadsbrouwerij De Koninck met behulp van vele interactieve middelen en audiovisuele effecten. Als u geïnteresseerd bent in ambachten, dan is dit ’the place to be’!

v.a. € 8,50 (prijs per leerling)


Fort van Breendonk

Het Fort van Breendonk staat symbool voor het lijden en de dood van alle slachtoffers van het nazisme. Het fort diende namelijk als werk- en doorgangskamp ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, en tegenwoordig is het één van de best bewaarde kampen in Europa. Tussen september 1940 en september 1944 verbleven ca. 3.600 gevangenen in Breendonk. Het Fort van Breendonk is eigenlijk een groot monument, en een bezoek aan deze bijzondere plek is een indrukwekkende ervaring.

v.a. € 8,00 (prijs per leerling)

Accommodatiemogelijkheden genoeg voor een schoolreis in Antwerpen. Antwerpen beschikt namelijk over een ruime keuze hostels en hotels om te overnachten.

Pulcinella is een moderne jeugdherberg met slaapzalen en privé kamers. De jeugdherberg bevindt zich in het oude stadscentrum, wat het een ideale uitvalsbasis voor een schoolreis in Antwerpen maakt. De jeugdherberg heeft ruimte voor totaal 162 personen en verzorgt ook maaltijden.

Het ASH studentenhostel in Antwerpen heeft slaapzalen en privé kamers. Het hostel heeft een grote gemeenschappelijke keuken, werkplek en tuin. Het hostel bevindt zich op 5 minuten loopafstand van het centrum en is geschikt voor groepen tot 65 personen. Ontbijt wordt elke dag geserveerd, en lunch en diner kan ook geregeld worden.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot schoolreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw schoolreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw schoolreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een schoolreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een schoolreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de schoolreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef