Rondreis Schotland (9 dagen)

Schotland is prachtig. Het noordelijke deel van Groot-Brittannië is trots op alle mooie dingen die er te vinden zijn. De glooiende heuvels, de oude bergen, de bagpipes, de kilts, de clans en de geschiedenis en daarmee ook de eeuwenoude tradities die er te vinden zijn. We zien de mooiste plaatsjes, kastelen, een stukje van de Schotse Hooglanden en maken kennis met de plaatselijk gemaakte whisky. Daarnaast maken we in Engeland kennis met York en het gezellige plaatsje Harrogate. Een veelzijdige en bijzondere reis.

Dag 1 – Bootovertocht
Later in de ochtend vertrekken we vanaf de verschillende opstapplaatsen in Noord-Nederland naar Europoort. Hier gooit de luxe cruiseferry van P&O de trossen los om ons naar Groot-Brittannië te brengen. Aan boord zijn talloze mogelijkheden om uw avond door te brengen. In een van de verschillende eetgelegenheden kunt u prima eten, zoek iets moois uit in de belastingvrije winkel, geniet van live-muziek aan de bar of maak een wandeling over het dek.

Dag 2 – York
Als we van boord gaan reizen we noordwaarts. Al snel treffen we de prachtige stad York aan. Geniet van vrije tijd en zie dat waar York zo bekend om staat, de prachtige etalages in de bekende ‘Shambles’.Breng een bezoek aan de bekende Kathedraal van York, of maak een wandeling over de muren van de stad. Na dit bezoek reizen we verder naar Edinburgh en zien we onderweg al snel de grensregio tussen Engeland en Schotland met glooiende heuvels. We rijden verder langs de kustlijn en komen aan het einde van de middag aan bij ons hotel in de omgeving van Edinburgh.

Dag 3 – Edinburgh / Aberdeen
Deze ochtend genieten we van vrije tijd in Edinburgh. Ontdek de prachtige stad die de Royal Mile met het bijzondere kasteel herbergt. Maak een wandeling in de voetsporen van de geschiedenis van Edinburgh. Tegen de middag verlaten we Edinburgh en rijden we langs de Noordzeekust naar Aberdeen. Onderweg zien we een prachtige natuur en mooie landschappen aan ons voorbij glijden. Maar ook maken we kennis met de ruïne van Dunnottar Castle welke fascinerend op een klif aan de zee ligt. De overnachting is in de omgeving van Aberdeen gereserveerd.

Dag 4 – Cairngorms / Aviemore
We maken een korte tocht door het centrum van Aberdeen en zien dat de huizen vaak met bloemen versierd zijn. De Grampian Mountains waar we vervolgens door heen rijden vormen hiernaast een groot contrast. We volgen de Whisky-trail die tussen Aberdeen en Inverness loopt. Uiteraard kunnen we hier niet langs rijden zonder een bezoek aan een van de vele whisky-distilleerderijen te brengen. Uiteraard leren we, bijna, alle geheimen van de échte Schotse whisky waarna we naar ons hotel in de omgeving van Aviemore/Inverness rijden.

DAG 5 – Schotse Hooglanden
Vandaag begeven we ons ver van de bewoonde wereld als we door de noordwestelijke hooglanden rijden. Een afwisselende route die ons via het Black Isle en langs Loch Glascarnoch en Braemore leidt. Onderweg nemen we een kijkje bij de kloof van Corrieshalloch. Na een bezoek aan de tropische Inverewe Gardens met z’n mooie bloemenpracht keren we via Loch Maree en via Achnasheen terug naar ons hotel.

Dag 6 – Loch Ness / Fort William
Het is tijd om het mysterie van het monster van Loch Ness te ontrafelen. Vanuit ons hotel rijden we al snel langs het meer. Kijk goed uit naar het monster… In de plaats Drumnadrochit kunnen we een bezoek brengen aan de tentoonstelling over het monster van Loch Ness. Vlakbij hebben we vanuit de ruïnes van Urquhart Castle een goed uitzicht over het meer. Wie weet ziet u ‘Nessie’? We vervolgen onze weg over een van de mooiste panoramawegen van het land langs het Caledonian kanaal. Al snel komen we langs Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. Het hotel is deze avond gereserveerd in de omgeving van Fort William/Oban.

Dag 7 – treintocht Rannoch Moor / Glasgow
In Fort William stappen we vandaag aan boord van de trein naar Tydrum. We beleven de Schotse natuur van zeer dichtbij als we door het bijzonder mooie landschap van Rannoch Moor rijden. Het gebied staat bekend om de ongerepte wildernis met talrijke meren, rivieren en beekjes. Met de bus rijden we verder, langs het grootste meer van Schotland, Loch Lomond, naar Glasgow. De culturele stad heeft een aantal goede musea maar ook de architectuur van de stad is bezienswaardig. We overnachten in de omgeving van Glasgow.

Dag 8 – Yorkshire Dales / Hull
We laten Schotland achter ons en rijden zuidwaarts. Via Carlisle duiken we de Yorkshire Dales binnen. Wellicht herkent u de omgeving van de belevenissen van de beroemde dierendokter James Herriot. Aansluitend heeft u de tijd om van een Engelse beleving te genieten in Harrogate. Een gezellig stadje waar u de laatste inkopen kunt doen en waar u bijvoorbeeld een ‘Tea’ kunt drinken in Betty’s Tearoom. Dan wordt het tijd om naar Hull te vertrekken waar de cruiseferry van P&O North Sea Ferries voor ons klaar ligt om ons terug naar Rotterdam te varen.

DAG 9 – Terugreis
Na een heerlijk ontbijtbuffet aan boord komen we aan in Europoort. Met mooie herinneringen keren we terug naar de verschillende opstapplaatsen.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis in comfort class touringcar
 • Overtocht Europoort – Hull v.v. o.b.v. logies/ontbijt
 • 2-Persoonsbinnenhut met douche en toilet
 • 6 Overnachtingen in middenklasse hotels o.b.v. halfpension
 • 2-Persoonskamer met bad/douche en toilet
 • Bezoek Wiskydistilleerderij
 • Treintraject Fort William naar Tydrum
 • Schots Hoogland-diploma
 • Entree Corrieshalloch-kloof
 • Entree Edinburgh Castle
 • Entree Enverewe Gardens
 • Entree Urquhart Castle
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
 • Afscheidsdiner
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer/hut € 295,-

Extra informatie

Buitenpost; Parkeerterrein (Edisonstraat 1a – bij de trappen)
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)

Nieuwegein en Eindhoven zijn ook opstapplaatsen (ander opstapschema).

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Oktober
 • € 1795,-

  Adres:
  Tijd:
  © Veenstrareizen 2024
  Ontwikkeld met Lef