Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

Ontdek de Balkan (12 dagen)

Deze reis door de landen van voormalig Joegoslavië leidt ons langs bijzondere natuur, middeleeuwse steden en dorpjes. Onderweg is er zoveel moois te zien. De steden met hun stadsmuren en Romeinse gebouwen, ontelbare rode daken en de azuurblauwe zee. Tijd om kennis te maken met de culturen en prachtige landen Kroatië, Bosnië Herzegovina en Montenegro.

Dag 1 – Heenreis
Nadat ieder van de opstapplaatsen is gehaald rijden we over de Duitse Autobahnen naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2 – Crikvenica
Na een vroeg ontbijt rijden we via Oostenrijk en Slovenië naar Kroatië. Aan het einde van de middag arriveren we in de omgeving van Crikvenica waar we de komende nacht verblijven.

Dag 3 – Zadar / Bosnië Herzegovina
Op onze weg naar Bosnië Herzegovina komen we langs Zadar dat we beslist niet mogen missen. De historische binnenstad van Zadar is, met haar geplaveide straatjes, bedoeld om lopend te verkennen. Smalle straatjes en steegjes verbinden oude, middeleeuwse kerken en Romeinse ruïnes. Ook de oude stadsmuren en -poorten werden voor een groot deel door de Romeinen gebouwd. En vergeet niet bij de ontdekkingstocht een bezoek te brengen aan het bijzondere zee orgel. Uit het unieke waterorgel, ingenieus gebouwd door Kroatisch architect
Nikola Basic, klinken betoverende geluiden die door eb en vloed worden gedicteerd. Aansluitend aan dit bezoek rijden we verder naar de grens met Bosnië Herzegovina. Eenmaal de grens gepasseerd vinden we al snel ons hotel, gelegen in Neum. Hier verblijven we de komende 3 nachten.

Dag 4 – Ston / Orebic
Samen met een gids brengen we deze ochtend een bezoek aan het middeleeuwse stadje Ston. Het is beroemd geworden vanwege de 5,5 km lange muur. Één van de langste ter wereld. Ook geniet het stadje bekendheid vanwege de zoutproductie en de oesters. Na een kort bezoek nemen we de ferry van Orebic naar Korcula. Dit eiland is de geboorteplaats van ontdekkingsreiziger Marco Polo. De ommuurde stad is de moeite van ontdekken waard. De stad was ooit onderdeel van het Venetiaanse rijk, dus is het geen toeval dat de steden een beetje op elkaar lijken. Ontdek daarbij de door de Venetianen geïnspireerde St. Mark’s Cathedral, enkele paleizen uit de Renaissanse.

Dag 5 – Mostar / Kravica watervallen / Pocitelj
Mostar spreekt tot de verbeelding. Een stad met een rijke geschiedenis. Onze gids vertelt ons onderweg alles over deze mooie stad. Natuurlijk zien we de Stari Most, de bekende brug die in 1993 werd verwoest tijdens de oorlog. Maar ook is er prachtige straatkunst te vinden en zijn er verschillende moskeeën en een bazaar te vinden. Na ons bezoek rijden we naar de Kravica watervallen. De boog van ca. 100 meter mondt uit in een kraakhelder meer. Bij goed weer hebben de watervallen een magische blauwe kleur. Ook de natuur er omheen is prachtig. Even verderop nemen we een kijkje in het historische stadje Pocitelj. Vanaf het terras van de moskee hebben we een prachtig uitzicht over het rotsachtige landschap en de vallei van de rivier Neretva.

Dag 6 – Dubrovnik / Montenegro
We verlaten Bosnië-Herzegovina en gaan op weg naar Montenegro. Onderweg nemen we een kijkje in Dubrovnik. Een gids neemt ons mee door de oude binnenstad en leidt ons langs de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder de grote fontein van Onofriao, de zuil van Orlando, het paleis van de retor en nog veel meer. Daarnaast geniet de stad bekendheid vanwege de 5500 traptreden, de eeuwenoude stadsmuren en de rode daken. Na dit bezoek reizen we verder naar Montenegro waar we ons hotel voor de komende drie nachten opzoeken.

Dag 7 – Baai van Kotor
Vanuit ons hotel maken we een mooie rondrit langs de baai van Kotor. Rondom zijn enkele goed bewaarde middeleeuwse steden verstopt waaronder Kotor, Risan, Tivat en Perast. Met name de prachtige stranden er omheen en de kerken en kloosters zijn bezienswaardig. In de middag maken we een boottocht over het water (facultatief). We varen naar het eiland Lady of the Rocks waarvan een mythische legende meer dan 5 eeuwen teruggaat. In de kerk op het eiland luisteren we naar verhalen over de relikwieën van de kerk. Op dit kunstmatige eiland staat een kerk die we kunnen bezichtigen. De volgende stop is Perast dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Ooit was het het thuis van veel machtige zeevarende families. De architectuur van de negen verdedigingstoren, de barokke paleizen uit de 17e en 18e eeuw en de karakteristieke katholieke kerken tonen de welvaart van de stad toen deze onder Venetiaans bestuur stond.

Dag 8 – Ostrog / Lovcen of vrije tijd
Met een gids nemen we vandaag een kijkje bij het klooster van Ostrog. Het werd op 900 meter hoogte uitgehakt in de rotsen. Nog steeds is het het belangrijkste pelgrimsoord in Montenegro voor orthodoxe christenen. Ook wonen er nog monniken in het klooster. De grotkerken van het complex zijn met fresco’s uit de 17e eeuw beschilderd. En erg bijzonder is de wijnstok die er uit een rots groeit. We rijden verder naar Nationaal park Lovcen. Het park biedt een mix van natuur en geschiedenis. Tussen de ruige bergen leiden wandelpaden ons langs verbluffende uitkijkpunten en aan het Njegos Mausoleum op de top van een van de bergen. Deze dagtocht kunt u optioneel bijboeken.

Dag 9 – Makarska
Via een route langs de Kroatische kust rijden we vandaag naar Makarska. Al sinds jaren een toeristenplaats bij uitstek. Een prachtige plek met majestueuze bergen op de achtergrond en aan de andere kant de azuurblauwe zee. Hier is gelegenheid om de lunch te gebruiken en lekker te flaneren op de boulevard. Daarna reizen we verder naar Vodice waar diner en overnachting zijn gereserveerd.

Dag 10 – Maribor
Vandaag nemen we afscheid van de kust en rijden naar Slovenië. In de middag komen we aan in Maribor. Wist u dat zich in het centrum van de stad één van de grootste en oudste klassieke wijnkelders van Europa bevindt? Het oudste deel uit 1847 heeft een passage van maar liefst 2,1 km. Na de rondleiding in deze kelders mogen we uiteraard van de wijnen proeven. Daarna nemen we intrek in ons hotel in Maribor.

Dag 11 – Zuid-Duitsland
Via Graz en Passau rijden we naar Zuid-Duitsland. Hier verblijven we de komende nacht.

Dag 12 – Terugreis
Over de Duitse snelwegen keren we terug naar Nederland waar een ieder naar de opstapplaatsen wordt teruggebracht.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Overnachtingshotel op de heen- en terugreis o.b.v. halfpension
 • 1 Overnachting in omgeving Crikvenica o.b.v. halfpension
 • 3 overnachtingen in Grand Hotel Neum o.b.v. halfpension
 • 3 Overnachtingen in Herceg Novi o.b.v. halfpension
 • 1 Overnachting in Maribor o.b.v. halfpension
 • 1 Overnachting in Vodice o.b.v. halfpension
 • Bezoek Makarska
 • Bezoek eiland Korcula en Ston (Kroatië)
 • Excursie Mostar & Kravica watervallen (Bosnië)
 • Stadswandeling Dubrovnik o.l.v. een gids
 • Afscheidsdiner
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 155,- / € 240,-

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35
Assen; v/d Valk Hotel
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Emmen; NS-Station

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Excursie Nationaal park Lovcen€ 35,-
Boottocht baai van Kotor€ 20,-

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

April
 • Augustus
 • € 1299,-

  © Veenstrareizen 2023
  Ontwikkeld met Lef