Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

BELGISCHE ARDENNEN

In de Ardennen maakt u kennis met een stukje avontuurlijk buitenland op slechts enkele reisuren van Nederland. De ideale bestemming voor een actieve studentenreis of een spannende survivalweek. In het prachtige landschap zijn tal van outdoor activiteiten zoals abseilen, mountainbiken en raften. Geniet daarnaast van de gezellige stadjes met gezellige pleintje en winkeltjes.

Schoolreis Groningen met Veenstra Reizen

4-Daagse busreis inclusief 3 overnachtingen vanaf € 315,00 per leerling Bekijk de mogelijkheden!

VERBLIJF

Het verblijf is op een landgoed in een groep accommodatie of op een camping in safaritenten in de omgeving van Durbuy. De vroegere bijgebouwen van een groot landgoed zijn omgebouwd tot kleinere groepsaccommodaties. Bij elkaar kunnen er 50 personen verblijven. Elke accommodatie heeft zijn eigen keuken en eigen sanitair. Er zijn kleinere en grotere slaapkamers en sommige hebben een open vide met slaapplekken. Ook zijn er terrassen met picknickbanken.

Durbuy is de kleinste stad van de Ardennen en kreeg al in 1331 stadsrechten maar tot een echte stad groeide het nooit uit. Totdat het zichzelf tot Kleinste stad van de Wereld uit riep. In de jaren die volgden kwamen vele toeristen naar de mooie stad in de Ardennen. Het historisch centrum van Durbuy is een stap terug in de tijd! Geniet van de smalle straatjes, de 17e-eeuwse huizen, goede restaurants en leuke winkels.

Klim Park

Er zijn 6 hoogteparcours op 3 verschillende niveaus (3m, 6m en 10m) met meer dan 100 hindernissen. Ook zijn er ziplines (soort kabelbaan) en een klimmuur met 3 routes. Het is een adembenemend parcours waar u af en toe op de proef wordt gesteld. Wilt u nog een extra uitdaging? Ga dan op de Pamperpaal; een verticale klimpaal. Probeer recht te staan bovenop de dunne paal. Overwin uw angst en sta recht zonder u vast te kunnen houden. U gebruikt hiervoor enkel je evenwicht, wilskracht en doorzettingsvermogen. Eens boven, begrijpt u de naam van de activiteit al wat beter! Spring tenslotte naar beneden en probeer de bel te luiden. De pamperpaal is een activiteit van ca. 15 min.

Kajakken

Kajakken is geschikt voor jong en oud, het is spannend maar niet gevaarlijk en u vaart altijd in een schitterende omgeving. Vanaf het water heeft u een mooi zicht op de natuur en op de dorpjes waar je doorheen komt. U wordt naar het beginpunt gebracht en bij het eindpunt opgehaald.

Mountainbiken

Er staan een aantal stoere mountainbikes klaar voor een tocht door de woeste bossen van de Ardennen. De outdoor instructeur zal eerst de technieken van het mountainbiken en belangrijke zaken over veiligheid uitleggen. De Ardennen zijn niet plat! Dit wordt af en toe is het best afzien, maar dit wordt beloond! Mooie singeltracks, karresporen met vergezichten, leuke paden door de bossen, klimmen en afdalen, alle verschillende elementen komt u tegen tijdens de mountainbike activiteit.

Schoolreis Amsterdam met Veenstra Reizen
Veenstra Reizen met de bus op een schoolreis Utrecht

Challenge parcours & tokkelen

Het Challenge Parcours is – zoals de naam al zegt – een uitdaging. Wat de uitdaging dan precies is? Droog blijven. Het parcours gaat namelijk voor een groot deel over water. Houdt u evenwicht op de verschillende touwbruggen en bvoer gave opdrachten uit waarbij het doel altijd is om droge voeten te houden. Er wordt afgesloten met een tokkelbaan, met hoge snelheid vliegt u over de rivier! Is deze net te hoog voor u, kies dan voor de lagere variant waarbij u een heel stuk over de lengte van de rivier zoeft.

Via Ferrata & Abseilen

De Via Ferrata is een zeer leuke en intensieve activiteit. Iedere deelnemer draagt een gordel met klettersteigset en zekert zichzelf aan de kabel langs de rots (via ferrata = ijzeren weg). Onderweg heeft u verschillende passages; bruggetjes, trappetjes, ziplines, twee maal maakt u zelfs de oversteek over het ravijn! Bij het abseilen begeleidt de instructeur u langs de wand (van 20m hoogte) naar beneden.

PROGRAMMA A – verblijf in groepsaccommodatie

Dag 1- maandag
09:00Vertrek Sint-Annaparochie
16:00Aankomst in de Ardennen
16:15Installeren in groepsaccommodaties, vrije tijd
18:00Avondmaaltijd
20:00Avondwandeling en kampvuur

PROGRAMMA B – verblijf in groepstenten op camping

Dag 1- maandag
09.00Vertrek Sint-Annaparochie

PROGRAMMA A

Prijs per persoon:
Bij 40 t/m 42 leerlingen
€ 350,- p.p.

Bij 43 t/m 45 leerlingen
€ 329,- p.p.

Inbegrepen

  • vervoer per luxe touringcar
  • 3 overnachtingen in groepsaccommodaties
  • 2x gebruik zaaltje
  • 3x ontbijt
  • 3x lunchpakket
  • 3x avondmaaltijd
  • activiteiten incl. materialen en/of instructeurs
  • 5 begeleiders (docenten school)
  • verzorgingskosten chauffeur
  • parkeerkosten
Zomer in Gelderland

Ardennen

Uitstapje naar de Ardennen

Indien bovenstaande offerte naar wens is kunt u hieronder aangeven dat u deze accepteert. We zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Offerte ondertekenen
© Veenstrareizen 2023
Ontwikkeld met Lef