Nationaal Militair Museum Soesterberg

Dagtocht Nationaal Militair Museum Soesterberg afbeelding 1 Dagtocht Nationaal Militair Museum Soesterberg afbeelding 1 Dagtocht Nationaal Militair Museum Soesterberg afbeelding 3

We beginnen de dag met een bezoek aan het Nationaal Militair Museum. Dit museum vertelt de persoonlijke verhalen van militairen die van onze vrede en veiligheid hun beroep maken. Er is een speciale tentoonstelling die het einde van de Koude Oorlog herdenkt met de val van de Berlijnse Muur, 30 jaar geleden.

Daarnaast heeft het NMM de meest bijzondere collectie tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters van Nederland. Stuk voor stuk unieke exemplaren met een bijzonder verhaal. Ook persoonlijke objecten en aangrijpende verhalen komen tot leven in het NMM. U zult versteld staan hoe de Nederlandse krijgsmacht is verweven met de wereld om je heen!

Na de lunch pakken we de fiets en gaan we kennis maken met Park Vliegbasis Soesterberg onder leiding van een gids. Park Vliegbasis Soesterberg vormt de bakermat van de Nederlandse luchtvaart en is een gebied met een roemruchte militaire geschiedenis. Sinds enkele jaren is het in ontwikkeling als een bijzonder natuurgebied met unieke flora en fauna en hoge natuurwaarden, gelegen midden in Nederland. Een geheimzinnig gebied ook, wat ruim 100 jaar niet toegankelijk was door militair inrichting en gebruik. Er zijn nog vele overblijfselen te vinden van die militaire aanwezigheid zoals bunkers, vliegtuigshelters, munitiedepots en een prominent aanwezige landingsbaan. Na afloop brengt de chauffeur u weer terug naar uw opstapplaats.

Inbegrepen

Inbegrepen
  • Vervoer
  • Koffie/thee met cake op de heenreis
  • Entree Nationaal Militair Museum
  • Uitgebreide lunch Kolonel
  • Fietstocht Park Vliegbasis Soesterberg o.l.v. een gids

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsdagtochten / personeelsuitjes
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Extra (door middel van aanvinken)
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef