Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

Musical de Tocht

DE SPEKTAKELMUSICAL DIE IN OKTOBER 2023 IN LEEUWARDEN IN PREMIÈRE GAAT.

In een spectaculaire muzikale theaterbeleving wordt u meegezogen in het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren door ruzie en afgunst uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje…

Is de band van vroeger sterk genoeg? Of zijn de geslagen barsten te diep en verliezen ze op de Bonkevaart meer dan ze vooraf hadden kunnen bedenken? De Tocht vertelt een verhaal van afzien, passie, verbroedering en keuzes maken. De Elfstedentocht als metafoor voor het leven. Vallen en opstaan, samen en alleen. Met indrukwekkende muziek, pakkende liedteksten en het ijzingwekkende mooie decor van de Friese elf steden.

De musical wordt opgevoerd in een nieuw theater dat speciaal voor De Tocht wordt gebouwd in Leeuwarden. Met een 360º ijsvloer van 2.000m2 en de nieuwste theatertechnieken, beleven 1.460 toeschouwers de Elfstedentocht in elke voorstelling samen met de hoofdpersonen uit ons verhaal in al zijn uitersten. Een beleving om nooit te vergeten.

De Elfstedentocht kenmerkt zich door extreme uitersten. Van de warmte en het feest in de Friese steden tot de kou een eenzaamheid op de kilometers ijs daartussen. Componisten Sytse
Broersma en Ad van Dijk vangen dit gevoel perfect in rock georiënteerde composities en geven De Tocht haar bijzondere geluid, van start tot finish.

Friese taal en muziek
De Friese taal speelt een grote rol in de dialogen van de musical. Daarvoor wordt zoveel mogelijk voor Fries gekozen dat voor niet-Friestaligen gemakkelijk te volgen is. Bonne Stienstra is aangetrokken voor de Friese dialogen.

Balans
Regisseur Eddy Habbema laat Nederlandstaligen geen Fries spreken in de musical. De Friese teksten worden volledig voor rekening genomen door Friezen. Habbema: “Je moet het zo doceren dat het fijn is voor de Friezen, want het hoort bij het verhaal. Maar het moet ook fijn zijn voor de anderen om het te kunnen volgen. Dat is de balans die je moet vinden.”

Dagprogramma
Halverwege de middag vertrekken we richting het restaurant voor een heerlijk winterbuffet. Na heerlijk gegeten te hebben rijden we door naar Leeuwarden. It giet oan! Om 20.00 uur begint de voorstelling. Na de voorstelling wordt u weer teruggebracht naar de opstapplaats.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
  • Reis per luxe touringcar
  • 1e rang kaart musical De Tocht
  • Winterbuffet
Niet inbegrepen
  • € 3,50 reserveringskosten per boeking

Extra informatie

Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Leek; Bushalte Midwolde / A7 (ri. Drachten)
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Lelystad; NS-Station
Nagele; Bushalte Domineesweg
Emmeloord; Tankstation bij Hotel v/d Valk (Het Hooiveld)
Lemmer; McDonald’s
Joure; McDonald’s
Sneek; NS-Station

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Emmen; NS-Station
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Meppel; McDonald’s (Blankenstein 570)
Wolvega; NS-Station
Heerenveen; Carpool t/o McDonald’s

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg)
Haren; P+R A28
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Leek; Bushalte Midwolde / A7 (ri. Drachten)
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Oktober
  • € 135,-
    © Veenstrareizen 2023
    Ontwikkeld met Lef