Wintersprookje in het Zwarte Woud (4 dagen) € 289,-

Geniet van een wintersprookje in de prachtige heuvels van het Zwarte Woud.
Tijdens deze winterreis geniet van een prachtige omgeving. We brengen onder meer een bezoek aan de prachtige stad Straatsburg. Straatsburg is de hoofdstad van de Franse Elzas en het decor lijkt wel uit een sprookje te komen met zijn kronkelende rivieren en kathedralen. Onder leiding van een gids wandelen we door de fotogenieke straatjes langs de typische vakwerkhuizen. Uiteraard mag tijdens deze reis een tocht met een arreslee niet ontbreken. Op de achtergrond het geluid van paardenhoeven in de sneeuw, de vrolijk klinkende belletjes, de arrenslee die zich vooruit ploegt en het in wolkjes zichtbare gesnuif van de paarden. Goed ingepakt in warme dekens neemt u het prachtige winterlandschap in u op.

Boek nu

Dag 1
Vanaf uw opstapplaats vertrekken we vandaag vroeg richting het Zwarte Woud. Aan het eind van de middag komen we aan in ons Bären hotel in Oberharmersbach, gelegen in het hart van het Zwarte Woud. Na een heerlijk diner heeft u de avond ter vrije besteding en kunt u lekker relaxen of een heerlijke wandeling maken in de omgeving.

Dag 2
Na het ontbijt vetrekken we met de bus voor een prachtige rondrit door het Hochschwarzwald. Hier in het zuidelijke Zwarte Woud zijn de hoogste bergen van dit gebied; de Feldberg, Schauinsland en de Herzogenhorn. We rijden onder leiding van een gids door een prachtige witte wereld. De Feldberg is met 1493 meter de hoogste top van alle Duitse lage bergketens. In de winter
vormt het het grootste aaneengesloten skigebied buiten de Alpen. De Schluchsee en de Titisee zijn de grootste meren. De prachtige natuur wordt afgewisseld met pittoreske dorpen. De gids vertelt u alles over de omgeving en gebruiken in deze regio. ‘s Middags maken we het wintersprookje compleet met een arresleetocht door een waar winter wonderland. Om weer lekker op te warmen bezoeken we een typische Zwartwalderschnapps brouwerij en gaan we de schnapps natuurlijk ook proeven. Na deze heerlijke dag staat in het hotel een heerlijk diner voor u klaar.

Dag 3
Vandaag staat er een beetje cultuur op het programma. Na het ontbijt vertrekken we naar het prachtige Straatsburg, één van de mooiste steden van Frankrijk. Deze voormalige Duitse stad is een dynamische, moderne en kosmopolitische stad die zijn authentieke tradities heeft weten te behouden. De belangrijkste bezienswaardigheid van Straatsburg is de Notre Dame. De
bouw begon in 1015, maar gedurende de volgende eeuwen is de kathedraal verder uitgebreid en verfraaid. De Notre Dame heeft een beroemd middeleeuws astronomisch uurwerk (Horloge Astronomique) met bewegende beelden van de apostelen. Het uurwerk wordt iedere dag om 12.30 uur in werking gesteld. Onze gids zal ons hier en over de vele andere bezienswaardigheden die Straatsburg te bieden heeft, alles vertellen. Na de stadstour staat er een heerlijke kop koffie met traditionele kersentaart voor u klaar. We dineren ‘s avonds weer in ons hotel. We sluiten deze alweer laatste avond in ons hotel af met een gezellige dansavond met live muziek.

Dag 4
Na het ontbijt checken we uit en beginnen aan onze terugreis. Rond het middaguur komen we aan in Bernkastel Kues. Bernkastel-
Kues behoort tot de meest geliefde plaatsen langs de Moezel. Niet alleen door de prachtige ligging maar ook zeker door het historische marktplein met zijn wonderschone vakwerkhuizen maken Bernkastel-Kues zeer geliefd. We stoppen hier even om de terugreis te breken. U heeft tijd om te lunchen en te wandelen door dit sprookjesachtige stadje. Daarna beginnen we aan het laatste stuk van de reis. We sluiten af met een heerlijk afscheidsdiner.

Hotel

Hotel Bären
Hotel Bären staat in het centrum van het Duitse Oberharmersbach in het Zwarte Woud. In dit schilderachtige
plaatsje ervaart men het Zwarte Woud met alle zintuigen. Hotel Bären, bestaande uit 4 aparte gebouwen, is dan ook
een ideale uitvalbasis om de dichte bossen, magnifieke bergen en de romantische valleien van het Zwarte Woud
te verkennen. Ontdek dit unieke stukje Duitsland in de zuidelijke deelstaat Baden-Württemberg.

In-/Exclusief

Inclusief:
• Vervoer per luxe touringcar
• Verblijf in Hotel Bären o.b.v. halfpension
• Rondrit Hochschwarzwald
• Arresleetocht
• Schnapps
• Stadstour Straatsburg
• Koffie met kersentaart
• Muziekavond
• Afscheidsdiner

Exclusief:
• Reis- en annuleringsverzekering

Opstapplaatsen

Buitenpost
Leeuwarden
Drachten
Leek
Hoogkerk
Haren
Assen
Emmen
Rotterdam
Gouda
Utrecht
Amersfoort
Apeldoorn
Arnhem

Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p. 
Donderdag 23 januari t/m zondag 26 januari 2020 € 289,-
1-persoonskamertoeslag € 60,-

Boek nu

Voer bij actiecode uw vouchernummer in en bevestig de boeking. U ontvangt vervolgens per e-mail uw boekingsbevestiging met daarop uw boekingsgegevens.