De wereld van techniek

2-daagse reis met bezoeken aan de Meyerwerft of Bremerhaven, Mercedes Bremen & Airbus Hamburg.

Dag 1

We vertrekken vanaf uw opstapplaats richting Papenburg. Papenburg is de thuishaven van de cruiseschepen. Tijdens een rondleiding in het bezoekerscentrum van de MEYER WERFT ervaart u van dichtbij, hoe de mooiste en meest luxe oceaanreuzen van de wereld worden gebouwd. Bewonderenswaardige cruiseschepen en innovatieve scheepsbouw der superlatieven kunt u verwachten in het bezoekerscentrum: een unieke blik in de bouwdokhallen op de schepen van AIDA, Disney en Co, die de specialisten van de MEYER WERFT net gebouwd hebben, onderhoudende films, tentoonstellingsstukken, modelhutten en het Disney-themagebied staan garant voor een fascinerende blik in de wereld van de luxusliners. Uitstekend opgeleide gidsen informeren u in het kader van een rondleiding over de scheepswerf, de schepen en de overtocht van schepen over de Ems.

OF

We vertrekken vanaf uw opstapplaats richting Bremerhaven. In de havens waar in de 19de en het begin van de 20ste eeuw miljoenen Europeanen inscheepten om hun geluk in Amerika te zoeken, is in de laatste jaren een maritiem toeristisch centrum ontstaan met een aantal unieke bezienswaardigheden. Bremerhaven maakt deel uit van de stadsdeelstaat Bremen. Zijn ontstaan dankt de havenstad aan de verzanding van de Weser in de 19de eeuw. Veel schepen konden de haven van het 60 km landinwaarts gelegen Bremen niet meer bereiken. De Hanzestad kocht aan de Wesermonding een stuk land van het Koninkrijk Hannover en richtte hier een echte zeehaven in. Bremerhaven is na Hamburg nog altijd de grootste Duitse haven. Met de HafenBus Exclusief bezoekt u zowel de containerhaven alsook de autoterminal in de Überseehafen.

Na dit bezoek rijden we door naar Bremen voor een zeer interessant bezoek aan Mercedes. U krijgt in detail uitgelegd hoe een voertuig gemaakt wordt. De rondleiding duurt ongeveer 120 minuten en biedt u een kijkje achter de schermen van de autofabriek van Mercedes-Benz in Bremen. In de fabriek worden acht modellen geproduceerd, namelijk: de Limousine- Estate- en Coupé-uitvoering van de C-Klasse, de Coupé en de Cabriolet van de E-Klasse, de terreinwagen GLK.

‘s Avond’s wordt er een heerlijk diner geserveerd. Na het diner is de avond ter vrije besteding. Maak een heerlijke wandeling door de prachtige stad en bekijk de mooie markt met een schitterend Rathuis (Unescowerelderfgoed) met het beeld van de Bremer Stadsmusikanten en het beeld van Roland (5 m hoog), opgericht in 1404, als symbool van de vrijheden en rechten van de stad. Wandel door de ‘Böttcherstrasse’, een uniek architectuurproject van de koffiehandelaar Ludwig Roselius uit het begin van de 20ste eeuw. Roselius liet dit straatje herbouwen in de stijl van het expressionisme. Eén van de bijzonderheden is een carillon met klokken van Meissner porselein. En vergeet zeker de ‘Schnoor’ niet, het oudste stadsdeel van Bremen, waar je je in een andere tijd waant. Kleine, smalle vakwerkhuizen uit de 15de – 16de eeuw, zijn hier aaneengeschakeld als een snoer (vandaar de naam ‘Schnoor’).

Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we richting Hamburg voor een bezoek aan Airbus Hamburg. Duitsland staat bekend om zijn enorme expertise op het gebied van machinetechnologie. Waar de Duitse snelwegen worden gedomineerd door Audi, BMW en Mercedes, zo wordt de lucht geregeerd door de Duitse Airbus. Met de Airbus Factory Tour komt u alles te weten over het productieproces van dit knappe staaltje vakmanschap. U zult niet alleen de A320-familie zien, maar ook de 2 verdiepingen tellende wide-bodied vliegtuig A380. Na dit bezoek vertrekt de bus weer terug naar Nederland.

Hotel

Hotel Ibis Bremen City**

Hotel Ibis Bremen City ligt op 15 minuten lopen van de historische binnenstad van Bremen, het centrale treinstation en het beursterrein de Messe in Bremen.

De ruime, rustige kamers van het ibis Bremen City bieden gratis WiFi. Er is ook WiFi in de lobby.

Het Ibis Bremen serveert elke ochtend een heerlijk ontbijt.

In-/Exclusief

Inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar
 • Koffie/thee met cake op de heenreis
 • Overnachting in Hotel Ibis Bremen City ** o.b.v. logies/ontbijt
 • Bezoek Meyerwerft of Exclusieve Tour Hafenbus Bremerhaven
 • Lunchpakket
 • Bezoek & rondleiding Mercedes
 • 3-gangendiner
 • Bezoek & rondleiding Airbus Hamburg
 • Afscheidsdiner

Exclusief: 

 • Reis-en annuleringsverzekering
 • € 12,- reserveringskosten per boeking
Opstapplaatsen
Opstapschema di. 16 febr. 2021
incl. bezoek Meyerwerft
Opstapschema do. 18 febr. 2021
incl. havenbustour Bremerhaven
Opstapschema di. 2 maart 2021
incl. Meyerwerft
Meppel; McDonalds Buitenpost; garage Veenstra Reizen Buitenpost; garage Veenstra Reizen
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen Drachten; Transferium Zonnedauw Drachten; Transferium Zonnedauw
Beilen; Carpoolplaats bij Casino/Eetpaleis Marum; Carpool A7 ri. Groningen Marum; Carpool A7 ri. Groningen
Assen; van der Valk Hotel Leek; Carpool A7 ri. Groningen Leek; Carpool A7 ri. Groningen
Gieten; Carpool bij Snackhuys het Knooppunt Hoogkerk; Transferium P+R Hoogkerk; Transferium P+R
Veendam; NS-station Hoogezand; Hoogezand;
Winschoten; NS-Station Zuidbroek; van der Valk Hotel Zuidbroek; van der Valk Hotel
Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p.
Data volgen € 215,-
1-persoonskamertoeslag € 25,-

Bij boeking hebben wij uw eerste officiële voornaam, geboortedatum en geboorteplaats nodig! U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.