Verwenvakantie Oostzee

Vier uw vakantie in een luxe hotel aan de populaire Oostzeekust met zon, kilometers lange stranden en prachtige Hanzesteden.

Een reis naar de populaire Oostzeekust is genieten van kilometers zandstrand en trotse Hanzesteden. In Stralsund, Wismar en Rostock voelt u de Hanze-flair en ontdekt u de indrukwekkende Noord-Duitse baksteengotiek. Het schiereiland Fischland-Darß-Zingst zal u verrassen met gerenoveerde kapiteinsvilla’s en prachtige huizen met rieten daken. Een geheime tip is het pittoreske eiland Poel in de baai van Wismar. Oude herenhuizen, een eilandkerk en steegjes met kasseien en drie havens lijken op een ansichtkaart. In de badplaats Warnemünde zijn de boulevard en het strand ideaal voor een wandeling.

Dag 1
Aankomst aan de prachtige Oostzee in Boltenhagen. Uw hotelresort met een jachthaven ligt tussen Lübeck en Wismar, direct aan een droombaai met strand.

Dag 2
Na een goede nachtrust begint u aan uw dagtocht o.l.v. een gids naar de Hanzestad Stralsund en het schiereiland Fischland-Darß-Zingst. De eerste stop is gepland in Stralsund. De stad ligt aan de lagune Strelasund en is tevens de toegangspoort tot het eiland Rügen. Met onze gids verkennen we de stad die sinds de Middeleeuwen nog nauwelijks is gewijzigd. Talrijke monumenten herinneren nog aan de periode van het samenwerkingsverband van kooplieden aan de Oost- en Noordzeekusten die rijkdom brachten aan de stad. Veel gigantische bouwwerken van rode baksteen in gotische stijl springen in het oog.

Uniek is het stadhuis uit de 13de en 14de eeuw met zijn fraaie, opengewerkte gevel. De binnenstad staat sinds 2002 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en terecht. Vervolgens rijdt u naar het schiereiland Fischland-Darß-Zingst, een van de mooiste kustlandschappen aan de Oostzeekust. Hier vindt u ongerepte natuur met kilometers aan wit zandstrand. Ahrenshoop, Wiek, Born, Prerow en Zingst zijn de belangrijkste steden en imponeren met gerenoveerde kapiteinsvilla’s en prachtige rietgedekte huisjes. Drink een lekker kopje koffie bij één van de talrijke cafeetjes.

Dag 3
Vanochtend verwelkomt uw gids u in het hotel en rijdt u naar het eiland Poel, een echte insidertip. Wandel langs het kilometerslange strand en bekijk het spel van de Oostzee-golven. U ziet o.a. Kirchdorf, Timmendorf en fantastische strandpromenades. De middag staat in het teken van de Hanzestad Wismar. U zult genieten van de charmante, maritieme stad. Het ligt direct aan de Oostzeekust en is de zesde stad van Mecklenburg-Voor-Pommeren. Uiteraard kan een bezoek aan de Nikolaikirche en de oude haven niet ontbreken. In de oude haven kunt u heerlijk wandelen en de meeuwen bekijken. Natuurlijk mag een rondleiding door de oude stad niet ontbreken. Na de rondleiding ontvangt u een zakje Wismar-haring gemaakt van zoethout. De dag wordt afgesloten met een heerlijk diner in het restaurant in Wismar.

Dag 4 
De touringcar rijdt u eerst naar de indrukwekkende Hanzestad Rostock, 800 jaar oud, gelegen aan de rivier de Warnow. Met het schip vaart u van Rostock naar de oude stroom van Warnemünde. Hier wacht onze gids u op en maakt u een wandeling langs het kilometerslange Oostzeestrand.
De gids vertelt u over de geschiedenis van de omliggende dorpen. Grote cruiseschepen van over de hele wereld meren hier aan en bezoekers van heinde en verre slenteren langs de boulevard met de vele kleine winkeltjes. Na het eten van een heerlijke vissandwich, beklimmen we de vuurtoren en kunt u genieten van een geweldig uitzicht over de Oostzee.

In de namiddag gaat de reis verder naar Bad Doberan, waar u aan boord gaat van de Mecklenburgse spa-lift(stoomtrein), liefkozend bekend als Molli, die met volle kracht door een fantastisch landschap naar Kühlungsborn rijdt.

Dag 5
Heerlijke dagen liggen nu achter u. U zult vast en zeker hebben genoten en we kijken ernaar uit, u weer te zien op één van onze reizen.

Hotel

Iberotel Boltenhagen****

Verzorging:
– Logies/ontbijt

Het Iberotel Boltenhagen, superieure SRG-premiumcategorie, heet u welkom in het op twee na oudste Oostzee-resort van Duitsland op het Tarnewitz-schiereiland, idyllisch ingebed in het prachtige natuurlijke landschap. Alle 191 kamers en suites bieden direct uitzicht op zee en gratis WiFi. Het eigen strand van het resort met verhuur van strandstoelen ligt op ongeveer 350 meter van het hotel. Niet alleen hier wordt ontspanning een ware beleving – ook de royale wellness-ruimte “Iberotel Spa” biedt meer dan 1000 vierkante meter. Binnenzwembad, Finse sauna, biologische sauna met zeezicht en een stoombad. In drie restaurants en twee bars blijft geen culinaire wens onvervuld.

In-/Exclusief

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar
Reisleiding gedurende de gehele reis
4 overnachtingen in Hotel Iberotel Boltenhagen**** o.b.v. logies/ontbijt
Gebruik wellness
Dagexcursie o.l.v. een gids op dag 2
Koffie met gebak
Rondleiding (halve dag) eiland Poel
Stadswandeling SOKO-Wismar o.l.v. een gids
3-Gangendiner in Wismar
Rondvaart Rostock-Warnemünde (1 uur)
Strandwandeling Warnemünde o.l.v. een gids (2 uur)
Visbroodje in Warnemünde
Molli-Bahn

Exclusief:
€ 15,00 reserveringskosten per boeking
€ 5,00 SGVR bijdrage per persoon
Reis- en annuleringsverzekering

Opstapschema

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Transferium Oost (Zonnedauw)
Assen; van der Valk Hotel
Haren; Nescio Hotel
Zuidbroek; van der Valk Hotel
Winschoten; NS-Station

Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p.
Zondag 15 t/m donderdag 19 augustus 2021 € 799,-
1-persoonskamertoeslag € 240,-

Boek nu