Voorjaar in Teutoburgerwoud.

Het Teutoburgerwoud is een bergrug van zo’n 105 kilometer lang. Het monument Hermannsdenkmal en de rotsformaties van externsteine zijn iconische plekken in dit prachtig heuvellandschap. Naast deze bezienswaardigheden zullen we idyllische plaatsen als Bielefeld, Minden en Detmold bezoeken. We volgen o.a. een smaakvolle rondleiding in de fabriek van Dr. Oetker in Bielefeld.

Dag 1 Bielefeld en Dr. Oetker

We vertrekken vanaf u opstapplaats richting Bielefeld. Rond 13.00 uur komen we aan in Bielefeld en brengen een bezoek aan de Dr. Oetker fabriek, alom bekend van de vele toetjes en pizza’s. Om 13.30 uur start de rondleiding met een ervaren gids bij Dr. Oetker Welt. Tijdens deze zeer interessante rondleiding krijgt u al een lekkernij aangeboden en aan het einde volgt nog een overheerlijke proeverij van diverse producten. Natuurlijk kunt u een bezoek brengen aan de winkel van Dr. Oetker en bij het afscheid staat er nog een verrassing voor u klaar.

Na afloop van het bezoek kunt u een bezoek brengen aan het centrum van Bielefeld, een gezellige plaats met een groot aanbod aan winkels, diverse restaurants en terrassen of breng een bezoek aan de Sparrenburg voor een geweldig panorama-uitzicht over Bielefeld en omgeving. We eindigen de dag met een heerlijk diner in ons hotel. Avond ter vrije besteding.

DVHN_reizen          

Dag 2 Externsteine en Hermannsdenkmal
Vandaag brengen we een bezoek aan de Externsteine en bezoeken we het Hermannsdenkmal. Na het ontbijt gaan we per touringcar naar de indrukwekkende Externsteine. Er zijn mythes dat de Externsteine als cultusplaats een grote rol speelde bij Germaanse stammen maar bewijs daarvoor is niet gevonden. Dat stopt echter niet de fascinatie van sommigen voor de rotsen. Ieder jaar komen druïdes, heksen en aanbidders van Keltische goden hier
de zonnewende vieren. In de middeleeuwen kreeg de Externsteine een religieuze functie. In de ingehakte ruimtes in de stenen werd een kerk geplaatst en lange tijd trokken de rotsen pelgrims. Na dit bezoek rijden we door naar het historisch stadje Detmold met zijn vakwerkhuizen. De historische oude binnenstad met meer dan 600 historische gebouwen, waaronder het vorstelijke residentiekasteel, een prachtig voorbeeld van de bouwstijl van de Weserrenaissance, maakt iedereen enthousiast.

Rond 15.00 uur verlaten we Detmold voor een bezoek aan het imposante Hermannsdenkmal. Het Hermannsdenkmal van Ernst von Bandel(1800-1876) stamt uit de tijd dat Duitsland gehavend en versplinterd uit de Franse bezetting kwam. Op zoek naar een nationale identiteit grepen de Duitsers terug op een mythisch Germaans verleden. Het standbeeld van de Germaanse held Hermann is kolossaal. Zijn zwaard is 7 meter lang. Zijn tenue verraadt dat hij in dienst was van de Romeinen. In het jaar 9 verenigde Hermann alias Arminius een aantal Germaanse stammen en versloeg de Romeinse legioenen van Varus. Dankzij deze Varusslag bleef de Rijn de grens van het Romeinse rijk. Aan het einde van de dag staat een heerlijk diner voor ons klaar in het hotel. De avond is ter vrije besteding.

Dag 3 Minden
Na een heerlijk ontbijt checken we uit om koers te zetten richting Minden voor een bezoek aan de waterwegkruising. In Minden, waar het Mittelland-kanaal de Weser oversteekt, is het het grootste dubbele waterwegkruis ter wereld. Talloze bezoekers genieten tijdens een Weser-vaart van de schoonheid van het Mindener Land. Het hoogtepunt van elke reis is het slot met een hoogteverschil van 13 meter. We stappen aan boord en varen over het Weser- en Mittelland-kanaal – langs het historische vissersdorp en de Weser-promenade en de bekende en populaire Minden-scheepsmolen met als hoogtepunt het waterwegkruis. Na de rondvaart heeft u tijd om in het culturele centrum van het graafschap Minden-Lübbecke te lunchen alvorens we beginnen aan de reis naar huis.

Hotel

Mercure Hotel Bielefeld Johannesberg ****

Verzorging
– Halfpension

Faciliteiten
– Bar
– Restaurant
– Lift
– Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten
– Bad/Douche
– Toilet
– Tv
– Haardroger

In-/Exclusief

Inclusief:
– Vervoer per luxe touringcar
– Verblijf in Mercure Hotel Bielefeld Johannisberg **** op basis van halfpension
– Bezoek fabriek Dr. Oetker en Dr. Oetker Welt
– Entree en rondleiding Externesteine
– Rondleiding Hermannsdenkmal
– 2 uur durende rondvaart waterwegkruising Minden

Exclusief:
– Reserveringskosten € 12,00 per boeking
– Reis- en annuleringsverzekering

Opstapplaatsen
Buitenpost
Drachten
Hoogkerk
Assen
Hoogeveen
Emmen
Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p. 
Vrijdag 10 mei t/m zondag 12 mei 2019 € 229,-
1-persoonskamertoeslag € 40,-

Boek nu