Betoverend Slovenië

‘DobrodoŠla’! Welkom in één van de groenste landen van Europa: het landelijke Slovenië. Bezoek een jong, groen en bergachtig land in Midden-Europa aan de zuidrand van de Alpen. Op vakantie in Slovenië bewonder je een paar van de grootste natuurschatten van de Alpen, zoals de kalksteengrotten van Postojna en het meer van Bled. Daarnaast bezoeken we natuurlijk het prachtige kuststadje Piran en maken we een klein uitstapje naar Kroatië.

Dag 1 – Heenreis
Vanaf uw opstapplaats vertrekken we richting Zuid-Duitsland voor het diner en overnachting. Onderweg zullen we meerdere stops maken.

Dag 2 – Bled
Na het ontbijt rijden we door naar Bled, onze standplaats voor de komende 4 dagen. We checken in bij ons hotel op nog geen 5 minuten lopen van het meer. De rest van de dag kunt u lekker bijkomen van de reis en de omgeving verkennen van ons hotel. Maak bijvoorbeeld een leuke boottocht op het Meer van Bled, naar het Idyllische eilandje, midden in het meer. Bled is één van de mooiste stadjes van Slovenië door de prachtige ligging tussen de bergen en aan de oevers van het meer. ’s Avonds dineren we in ons hotel.

  

Dag 3 – Julische alpen en Vintgar kloof
Vandaag rijden we langs het meer van Bled en maken een korte stop bij Villa Bled, het voormalige verblijf van Koning Alexander en maarschalk Tito. Daarna rijden we naar het kasteel van Bled dat op een 170 meter hoog rotsplateau ligt. U kunt genieten van een prachtig uitzicht op het meer en de hoogste toppen van de Julische Alpen. In de middag bezoeken we de Vintgarkloof. Bewonder het prachtige landschap van steile rotswanden en beboste heuvels. Door de kloof stroomt de Radovnarivier. Bewonder de watervallen, stroomversnellingen en poelen die de rivier gevormd heeft. Via kronkelende paden en houten bruggetjes kunt u deze omgeving ontdekken.

Dag 4 – Ljubljana en de grotten van Postojna
Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, heeft een bijzondere binnenstad met veel bezienswaardigheden. De kasteelheuvel met het kasteel Ljubljanski Grad domineert het stadsbeeld. Ook de drie bruggen, de universiteits-bibliotheek, het oude raadhuis en de statige patriciërshuizen zijn het bezoeken waard. We verkennen de stad door een mooie stadswandeling te maken o.l.v. een gids. Daarna heeft u tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.
’s Middags brengen we een bezoek aan de grotten van Postojna, het grootste en meest indrukwekkende grottencomplex van Europa! Het eerste gedeelte van de fascinerende onderaardse tocht door de grot wordt met een treintje afgelegd. Daarna gaan we te voet verder, om het mooiste gedeelte van de grot te bezichtigen. Laat u overweldigen door de druipsteenformaties, de weidse zalen en de enorme omvang van het kilometers lange grottenstelsel.

Dag 5 – Lipica en Piran
Vandaag checken we uit bij ons hotel in Bled en rijden door naar de Adriatische kust. Voor we bij de kust zijn brengen we een bezoek aan Lipica. Wie kent niet de prachtige witte hengesten van de Spaanse rijschool in Wenen? Hoewel de meeste Lipizaner schimmels tegenwoordig in Oostenrijk worden gefokt, ligt de oorsprong van deze prachtige paarden in Slovenië. We brengen een bezoek aan de beroemde stoeterij van Lipica.
Na dit bezoek rijden we door naar ons hotel in Piran. Het is een echt authentiek mediterraan stadje met veel middeleeuwse architectuur, zoals een huis in Venetiaanse stijl. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Piran zijn de Kathedraal van Sint Joris,
het prachtige Tarinjev plein en de oude stadsmuren. U heeft de middag ter vrije besteding.

Dag 6 – Vrije dag
Vandaag geniet u van een heerlijke vrije dag.

Dag 7 – Rovinj en wijngaard
Na het ontbijt maken we een uitstapje naar Kroatië. We brengen een bezoek aan het prachtige historische stadje Rovinj.

Het Kroatische Rovinj wordt de parel van de Adriatische kust genoemd. Volkomen terecht, want je komt zelden zo’n fotogenieke plek tegen! Rovinj is een prachtig geheel van smalle, kronkelende straatjes, romantische doorkijkjes, kleurrijke gevels, oranje daken,
vissersboootjes en natuurlijk een helderblauwe, glinsterende zee. Hoewel de stad al een tijdje ontdekt is door toeristen heeft Rovinj al haar charme weten te behouden.

Na dit bezoek rijden we naar de Kozlovic Winery. Kozlović wijnmakerij is een van de bekendste en meest gewaardeerde wijngaarden van Istrië. De familie produceert sinds 1904 wijnen in de Valle-vallei. Ze zijn klein begonnen vanaf slechts 1 ha wijngaard in de Valle-vallei en zijn vandaag de dag gegroeid tot 25 ha, verspreid over een paar omliggende wijngaarden op toplocaties. Wij krijgen een rondleiding op de wijngaard en uiteraard mag een proeverij niet ontbreken.

Dag 8
Na het ontbijt verlaten we Piran en beginnen aan het eerste deel van de terugreis. Aan het eind van de dag stoppen we in Zuid-Duitsland voor een overnachting.

Dag 9
Na een vroeg ontbijt en diverse stops komen we aan het eind van de dag weer terug bij onze opstapplaats en kunnen we hopelijk terug kijken op een zeer geslaagde reis naar Slovenië.

Hotel

Hotel Astoria Bled ***

Verzorging:
– Halfpension

Faciliteiten:
– Restaurant
– Bar
– Wellness
– Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten:
– Bad of Douche
– Toilet
– Tv
– Kluisje
– Minibar

Hotel Barbara Piran Beach & SPA ***

Verzorging:
– Halfpension

Faciliteiten:
– Bar
– Restaurant
– Terras
– Eigen strand
– Wellness
– Lift
– Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten:
– Bad of Douche
– Toilet
– Tv
– Haardroger
– Minibar

In-/Exclusief

Inclusief:
2 overnachtingen in een overnachtingshotel in Zuid-Duitsland o.b.v. logies en ontbijt
3 overnachtingen in Hotel Astoria in Bled o.b.v. halfpension
3 overnachtingen in Hotel Barbara Piran Beach & Spa o.b.v. halfpension
Bezoek Vintgarkloof
Bezoek aan het kasteel van Bled
Stadswandeling Ljubljana
Bezoek grotten van Postojna
Bezoek Stoeterij Lipica
Bezoek Rovinj
Rondleiding en proeverij wijngaard

Exclusief:
€ 12,00 reserveringskosten per boeking
Reis- en annuleringsverzekering
Reisbegeleiding

Exclusief:
€ 12,00 reserveringskosten per boeking
Reis- en annuleringsverzekering

Opstapschema

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Heerenveen; McDonald’s
Drachten; Transferium Oost (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk
Haren; Nescio Hotel
Assen; v/d Valk Hotel
Emmen; NS-Station

Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p.
Woensdag 30 september t/m donderdag 8 oktober 2020 € 869,-
1-persoonskamertoeslag € 200,-