Tot in de puntjes voorbereid

We kiezen voor kwaliteit tijdens de reis en verzorgen graag (privé) vervoer vanaf uw voordeur naar de opstapplaats.

Reisleiding met een verpleegkundige achtergrond

U kunt altijd terugvallen op de deskundige begeleiding.

U gaat op reis met leeftijdgenoten

Het reisgezelschap bestaat uit minimaal 15 en maximaal 30 personen.

Er is veel aandacht voor uw persoonlijke wensen

U profiteert van de gezelligheid van de groep, maar heeft ook veel individuele vrijheid.

U kunt kiezen uit verschillende reisniveaus

U reist met gelijkgestemde reisgenoten met een vergelijkbare conditie.

Seniorenreis Vianden

Veenstra Reizen biedt speciale seniorenreizen aan in samenwerking met Senior Vakantie Plan. Senior Vakantie Plan organiseert vakantiereizen voor ouderen. De vakantiereizen worden zo voorbereid, dat deelnemers ook op hogere leeftijd met leeftijdsgenoten van een onbekommerde vakantie kunnen genieten. De reisleiding tijdens uw seniorenreis is iemand met een verpleegkundige achtergrond. De seniorenreizen zijn ingedeeld in verschillende categorieën. De busreis naar Vianden is ingedeeld in de categorie vitaal.

Vervoer en opstapplaats
U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar het overstappunt in de omgeving van Cuijk gebracht. Hier stapt u na de lunch over op de bus naar Vianden.

Luxemburg

Het zeer gevarieerde landschap van glooiende heuvels, grillige rotspartijen, wildstromende rivieren, dichte bebossing en leuke stadjes maakt Luxemburg tot een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming. Wij verblijven deze week in Vianden, in de omgeving van de Our. Vianden is bekend vanwege zijn vele mooie bezienswaardigheden en de prachtige natuur. De oude straten, het mooie kasteel, het Victor Hugo museum en het prachtige landschap maken deze stad uniek. De meest indrukwekkende bezienswaardigheid is het grootste kasteel van Luxemburg.

Dag 1 Heenreis

We starten deze reis met een lunchpauze in Limburg. Na de lunchpauze rijden we bij Maastricht de grens over en vervolgen we onze weg naar ons hotel in Vianden. Bij aankomst worden we ontvangen met een welkomstdrankje.

Dag 2 Vianden & Echternach
Vanochtend krijgt u eerst de gelegenheid om het hotel en de omgeving te verkennen. Halverwege de ochtend verkennen we Vianden onder leiding van een Nederlandse gids. ’s Middags vertrekken we naar het tegen de Duitse grens gelegen Echternach. We bekijken hier het schilderachtige centrum met o.a. het marktplein aan de karakteristieke Dingstuhl (het huidige stadhuis), de voormalige Benedictijner Abdij en de basiliek van St. Willibrordus. Daarna door de prachtige natuur van het Müllertal en via Larochette en Diekirch terug naar ons hotel in Vianden.

Dag 3 Clervaux
Aan het einde van de ochtend vertrekken we naar Clervaux. Clervaux is een prachtig klein stadje dat gebouwd is tegen een heuvel. Hier vind u knusse straatjes en pleintjes, vele imposante bouwwerken en een indrukwekkende 12e- eeuwse burcht.

Dag 4 Stadstour Luxemburg
Vanochtend rijden we naar Luxemburg waar we een stadstour gaan maken onder leiding van een Nederlands sprekende gids. Luxemburg is een oude vestingstad met veel bezienswaardigheden. We rijden o.a. naar de Petrus Kazematten, een uit een rotswand gehouwen gangenstelsel met een lengte van maar liefst 23 kilometer. Ook ziet u de Pont Adolphe die de beide stadshelften met elkaar verbindt. De Notre Dame, stammend uit de 17e eeuw, mag u ook niet missen. De vele parken, de markt en het mooie station maken de stad tot een ware toeristische trekpleister. Via een mooie route keren we terug naar ons hotel waar na het diner een gezellige avond met muziek wordt aangeboden.

Dag 5 Champagnekelders Bernard Massard (facultatief)
Na de lunch rijden we naar Grevenmacher voor een bezoek aan de bekende champagnekelders van Bernard Massard. Naast een rondleiding en een diapresentatie is er uiteraard de mogelijkheid om een glas champagne te proeven. Hierna gaan we naar de prachtige vlindertuin van Grevenmacher. (Facultatief – € 20,00)

Dag 6 Bastogne & Esch sur Sure
Op alweer de één na laatste dag van de vakantie rijden we via een mooie route naar Bastenaken (Bastogne) waar we pauzeren in het leuke centrum met winkels en terrasjes. Bastogne werd met name bekend door de slag om de Ardennen in 1944. Op de heuvel van Mardasson 1.5 km buiten de stad, vindt u het grote gedenkteken en een begraafplaats die we ook even bezoeken. Hierna rijden we door de mooie natuur naar het miniplaatsje Esch sur Sure met slechts 250 inwoners, gelegen op 300 meter hoogte. Het dorp wordt beschouwd als één van de mooiste in de wijde omgeving en is geheel omgeven door een rivier. Aan het einde van de middag stappen we in het plaatsje Insenborn aan boord van de zonneboot. Tijdens een 2 uur durende rondvaart kunt u genieten van de lokale fauna en leert u meer over de geschiedenis van het meer.

Dag 7 Terugreis
We rijden via een mooie route terug naar Limburg waar we afscheid van elkaar nemen tijdens een afscheidslunch.


Seniorreis Vitaal

Deze reis is geschikt voor u als u nog goed ter been bent.

  • U kunt een half uur achtereen in een redelijk tempo wandelen zonder hulpmiddelen
  • U heeft geen probleem met langere reisafstanden
  • U ziet er niet tegenop af en toe een trap te lopen
  • U neemt graag deel aan een gevarieerd excursieprogramma
Hotel

Grand Hotel de Vianden ***

We overnachten in Grand Hotel de Vianden. Het charmante en mooi gelegen hotel heeft een lift, een overdekt terras, serre, salon, hotelbar en prima kamers. U kunt in de omgeving heerlijk wandelen of door de nauwe straatjes van het middeleeuwse stadje slenteren.

Verzorging
– Halfpension

In-/Exclusief

Inclusief:
– Vervoer vanaf huis naar de opstapplaats v.v.
– Reis per comfort class touringcar
– 6 overnachtingen in Grand Hotel de Vianden *** o.b.v. halfpension
– Lunch heen- en terugreis
– 4 excursies volgens programma
– Stadsgidsen Vianden en Luxemburg
– Muziekavond

Exclusief:
– Overige lunches
– Extra uitstapjes
– Reserveringskosten (€ 12,- per boeking)
– Reis- en annuleringsverzekering

Extra
Champagneproeverij vlindertuin € 20,- p.p.

Prijzen en Boeken
Zaterdag 4 t/m vrijdag 10 augustus€ 1185,-
1-persoonskamertoeslag€ 105,-

Boek nu