Seniorenreis Genieten in de Gelderse Poort (met liftbus)

De seniorenreis betreft een reis die is aangepast aan personen die niet een intensief programma willen volgen. Op deze reis gaat een reisbegeleider mee en is de touringcar voorzien van een lift. Het programma en hotel zijn rollatorvriendelijk. Het reisprogramma is speciaal afgestemd op senioren, waarbij er veel aandacht is voor uw persoonlijke wensen en geen lange stukken hoeft te lopen.

Heerlijk genieten in eigen land! Millingen aan de Rijn, gelegen aan de rand van natuurgebied “De Gelderse Poort” nabij Nijmegen is ideaal gelegen voor mooie excursies in de omgeving.

Dag 1 Heenreis
‘s Ochtends vertrekken we vanuit het noorden richting Millingen aan de Rijn. We maken op de heenreis een stop voor koffie met gebak. Bij aankomst gaan we lunchen in het hotel. Na de lunch heeft u tijd om u op te frissen, waarna we een rit gaan maken met de zonnetrein. De rest van de middag heeft u vrije tijd, en kunt u bijv. de tingieterij of de Millinger theetuin bezoeken.

Dag 2 Land van Maas en Waal
Vandaag gaan we naar het Land van Maas en Waal, op de grens van Brabant en Gelderland. We beginnen de dag bij de Tuinen van Appeltern. We worden ontvangen met koffie en gebak waarna u de tijd heeft rond te wandelen door de mooiste bloementuin van Nederland. Na het bezoek genieten we van een Maas en Waalse lunchtafel. Nadat iedereen is uitgegeten stappen we aan boord van passagiersschip de Sluizer. De kapitein vaart u langs historische plaatjes als het recreatiegebied de Gouden Ham en het natuurgebied de Mooringerwaarden. De dag wordt afgesloten met een diner in het hotel.

Dag 3 Secret Wine Tour
Vandaag krijgt u een bijzonder beeld van de prachtige wijngaarden in Groesbeek met een speciale rondleiding en proeverij. U wordt ontvangen bij het Nederlands Wijnbouwcentrum met een lekker kopje koffie of thee. Vervolgens maken we een rondrit door Groesbeek waarbij u een groot gedeelte van het wijnbouwareaal van de regio ziet. Tijdens een stop in één van de wijngaarden wordt u een heerlijk glas wijn ingeschonken en kunt u genieten van de prachtige omgeving. Daarna zetten we koers richting het Nederlands Wijnbouwcentrum waar u van een streeklunch rondom of in de wijngaard kunt genieten.

Na de lunch start een uitgebreide rondleiding en proeverij bij Wijnhoeve de Colonjes, de producent waarmee de wijnbouw in Groesbeek is begonnen. Deze is gehuisvest in de kelder van het Nederlands Wijnbouwcentrum! Na de afsluiting kunt u vanzelfsprekend nog volop gebruik maken van de faciliteiten van het Wijnbouwcentrum! Het terras en de winkel zijn open om direct of later thuis nog na te kunnen genieten van deze onvergetelijke dag. De dag wordt afgesloten met een diner in het hotel.

Dag 4 Duitsland tocht
Vandaag maken we een rondrit in Duitsland o.l.v. een gids met een bezoek aan Kleve. De meer dan 750 jaar oude stad Kleve met haar beroemde Schwanenburg ligt op een steenworp afstand van de Gelderse Poort. Via Keeken, Schenkenschans en Rindern gaat de tour naar Kleve. Onderweg hoort u welke rol Schenkenschans speelde tijdens de 80-jarige oorlog, hoe Kleve onder Stadhouder
Johan Maurits van Nassau tot grote bloei kwam en welke beroemdheden in de 18e en 19e eeuw het “Eau de Clève” dronken.
We lunchen in Kleve. Na de middag heeft u vrije tijd voor winkelen of kunt u een terrasje pakken. Aan het einde van de middag rijden we terug naar het hotel voor het diner. Na het diner wordt er een muziek- of bingo avond georganiseerd.

Dag 5 Nijmegen
Na het ontbijt en het uitchecken vertrekt de bus naar Nijmegen voor een stadswandeling. Uw gids laat de rijke geschiedenis van Nijmegen tot leven komen en neemt u graag mee op een ontspannen, ongedwongen en verrassende rondleiding door de oudste stad van Nederland! Na de wandeling heeft u tijd om nog even zelf in Nijmegen rond te kijken. vergeet niet te shoppen in één van de vele bijzondere winkeltjes in de oudste winkelstraat van Nederland; de Lange Hezelstraat. Rond het middaguur vertrekken we weer richting het noorden, we sluiten de reis af met een pannenkoeklunch.

Hotel

Hotel Millings Centrum ***

Verzorging
– Halfpension

Faciliteiten
– Bar
– Restaurant
– Terras
– Lift
– Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten
– Douche
– Toilet
– Tv

In-/Exclusief

Inclusief:
– Vervoer per luxe touringcar met lift
– Reisleiding gedurende de gehele reis
– Kofferservice
– Koffie/thee met gebak op de heenreis
– Overnachting in Hotel Millings Centrum o.b.v. halfpension
– Alle avonden gratis bittergarnituur
– Alle avonden een kopje koffie of thee
– Muziek- en bingoavond
– Lunch in het hotel dag 1
– Rit met de Zonnetrein
– Entree Tuinen van Appeltern
– Maas en Waalse lunchtafel dag 2
– Rondvaart op ”de Sluizer”
– Secret Wine Tour incl. lunch dag 3
– Rondrit Duitsland incl. lunch dag 4
– Stadswandeling Nijmegen o.l.v. een gids
– Pannenkoeklunch dag 5

Exclusief:
– Reserveringskosten(€ 15,00 per boeking)
– SGVR bijdrage (€ 5,00 per persoon)
– Reis- en annuleringsverzekering

Opstapplaatsen
OPSTAPSCHEMA
Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Transferium Oost (Zonnedauw)
Marum; Bushalte A7 (ri. Groningen)
Leek; Bushalte A7 (ri. Groningen)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 (Peizerweg)
Haren; Nescio Hotel
Assen; v/d Valk Hotel
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen
Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p. 
Maandag 6 t/m vrijdag 10 september 2021 € 629,-
1-persoonskamertoeslag € 55,-

Boek nu