Schotse Hooglanden

Doedelzakken, kilts, whisky, haggis, kastelen en het monster van Loch Ness. Aan clichés heeft Schotland geen gebrek. Daarnaast de prachtige ruige natuur maken Schotland tot een geweldige bestemming voor een rondreis.

Dag 1 – Overtocht Rotterdam – Hull
Halverwege de middag vertrekken we naar Rotterdam waar we inschepen op P&O Ferries voor de nachtelijke overtocht naar Hull.

Dag 2 – Hull / Edinburgh (afstand: 380 km)
We bezoeken ‘s ochtends de historische stad York. Deze prachtig bewaard gebleven middeleeuwse stad is een must-visit voor geschiedenisfans. U vindt er een onvoorstelbare culturele en historische rijkdom met zichtbare sporen uit de de Romeinse tijd, de periode van de Vikingen en de Middeleeuwen.
Na dit bezoek wordt de reis richting Edinburgh voorgezet en geeft het zacht glooiende omgeving een eerste indruk van het Schotse landschap.

Dag 3 – Edinburgh/Aberdeen (afstand: 250 km)
Met vele Middeleeuwse huizen, smalle steegjes in de oude stad (Old Town) en de zwierende elegantie van Georgian New Town, is er geen twijfel mogelijk dat Edinburgh haar reputatie verdient als een van de meest indrukwekkende en betoverende steden ter wereld. U zult verschillende eeuwen geschiedenis ervaren tijdens de rondleiding van een plaatselijke gids die u alles kan vertellen over o.a. de beroemde Royal Mile en de 17e eeuwse Palace of Holyroodhouse, het moderne parlementsgebouw en de prehistorische uitgestorven vulkaan, bekend als Arthur’s Seat. ’s Middags laten we de cultuur achter ons en kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de ruwe Noordzee langs sprookjesachtige kastelen zoals Glamis Castle en Dunnottar Castle met z’n indrukwekkende ligging op een klif boven de golvende zee. Overnachting in omgeving Aberdeen.

Dag 4 – Aviemore / Inverness (afstand: 230 km)
Als u een korte wandeling door de straten maakt, zult u onder de indruk zijn van de met bloemen versierde huizen van Aberdeen. Dit staat in contrast met de wilde en romantische bergen van de Grampian Mountains. Voorbij de ruïnes van Huntly Castle bereiken we het whiskypad dat loopt tussen Aberdeen en Inverness en verbindt verschillende distilleerderijen. In één van deze distilleerderijen laten wij u kennismaken met de geheimen van het maken van whisky en natuurlijk even proeven. ‘s Avonds bereiken we ons hotel in het gebied Aviemore / Inverness.

Dag 5 – Noordwestelijke Hooglanden (afstand: 230 km)
Fantastische landschappen ver van de bewoonde wereld wachten u op. We rijden vandaag een prachtige route langs de Beauly Firth naar het Black Isle via Loch Glascarnoch tot aan Braemore. Tijdens de bustour brengen we een bezoek aan de tropische Inverewe Gardens bij Poolewe en stoppen we uiteraard bij de brullende, 30m vallende watervallen te bewonderen in de Corrieshalloch-kloof.

Dag 6 – Aviemore / Inverness -Fort William / Oban (afstand: 180 km)
Vandaag ontdekken we het beroemde Loch Ness. We maken een “ontspannen boottocht” over het meer met op de achtergrond een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Ondertussen letten we goed op of we Nessie nog kunnen spotten, het monster dat al sinds de eerste verschijning in 1500 de gemoederen flink bezig houdt. Na de heerlijke boottocht brengen we een bezoek aan Urquhart Castle. In de Schotse hooglanden liggen tientallen
prachtige ruïnes en kastelen, maar eentje die zeker niet op de must visit lijst mag ontbreken is Urquhart Castle. Dit 13e-eeuwse kasteel ligt pal langs Loch Ness en is één van de meest bezochte locaties in Schotland. Aansluitend rijden we via één van de mooiste panoramische wegen van het land langs het
Caledonisch Kanaal. We naderen al snel de berg Ben Nevis, die met zijn 1344 meter de hoogste berg van Schotland is. Overnachting in Fort William / Oban.

Dag 7 – Fort William / Oban – Glasgow (afstand: 190 km)
We rijden door dunbevolkte gebieden naar het charmante Loch Awe. Hier bezoeken we Inveraray Castle. Inveraray Castle is een rechthoekig fort bij het Schotse havenplaatsje Inveraray. Het kasteel ligt aan de oevers van Loch Fyne in de Schotse regio Argyll. Sinds de 17e eeuw is het in het bezit van de hertogen van Argyll. Het gebouw is in neogotische stijl opgetrokken en heeft vier kegelvormige torens. Na dit bezoek rijden we verder via het prachtige Loch Lomond naar Glasgow. Glasgow wordt ook wel de tweede stad van Schotland genoemd. Unieke architectuur, rijk erfgoed, muziek en gastvrijheid.
U heeft hier vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Overnachting in omgeving Glasgow.

Dag 8 – Glasgow – Hull (afstand: 430 km)
Het zacht glooiende landschap van de Southern Uplands begeleidt u naar de grens met Engeland. Een laatste stop tijdens deze fantastische reis maken we in het Lake District National Park. Inscheping in Hull vindt ‘s avonds plaats. Overnachting aan boord.

Dag 9 – Terugreis
Na het ontbijt aan boord van P&O Ferries rijden we terug naar uw opstapplaats met prachtige herinneringen aan de Schotse Hooglanden op zak.

In-/Exclusief

Inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar
 • Reisleiding gedurende de gele reis
 • Overtocht Rotterdam – Hull v.v.
 • Verblijf aan boord in een 2-persoonshut met stapelbed
 • 2x ontbijt aan boord
 • 6x overnachting o.b.v. halfpension in goede middenklasse hotels
 • Stadswandeling o.l.v. een plaatselijke gids in Edinburgh (3 uur)
 • Rondleiding en proeverij Whisky Distilleerderij
 • Dagexcursie Schotse Hooglanden o.l.v. een plaatselijke gids
 • Boottocht over het meer van Loch Ness
 • Entree Urquhart Castle
 • Entree Inverewe Gardens
 • Entree Inveraray Castle

Exclusief: 

 • Reis-en annuleringsverzekering
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Bijdrage SGVR € 5,- per persoon

Optioneel: 

 • Meerprijs 2-persoonshutten met onderbedden € 20,- p.p.
 • Meerprijs 2-persoonsbuitenhut € 40,- p.p.
 • Meerprijs 1-persoonsbuitenhut € 150,- p.p.

Eventuele kosten voortvloeiend uit de Brexit zijn exclusief!

Opstapplaatsen

Buitenpost
Leeuwarden
Drachten
Hoogkerk
Haren
Assen
Hoogeveen

Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p.
Woensdag 21 juli t/m donderdag 29 juli 2021 € 1239,-
1-persoonskamertoeslag € 249,-

Boek nu