Schaatsreis Weissensee (5 dagen) € 669,-

De zon schijnt er (bijna) altijd én er ligt ijs! Dit vraagt erom de schaatsen onder te binden. Het Oostenrijkse meer ‘De Weissensee’ ligt op 1000 meter hoogte en staat garant voor een schitterend uitzicht. Dit jaar organiseren wij in samenwerking met de schaatshallen Thialf, de Elfstedenhal en Sportcentrum Kardinge een prachtige schaatsreis met als doel het schaatsen van de alternatieve Elfstedentocht.

Boek nu

           

Door de unieke ligging, de Weissensee ligt tussen de bergen, is het een mooie locatie om te schaatsen. Het meer is 14 kilometer lang en er zijn twee ijsbanen beschikbaar als zowel het westelijke als het oostelijke meer dichtgevroren zijn. Één ijsbaan van 5 kilometer en één van 20 kilometer. Maar ook voor de niet-schaatser is de Weissensee prachtig om heen te gaan. U kunt hier wandelen, skiën en langlaufen.

Dag 1
We vertrekken ‘s avonds vanaf uw opstapplaats richting Oostenrijk. We reizen per royal class, zodat u lekker kunt gaan slapen en uitgerust aankomt in Oostenrijk.

Dag 2
We arriveren ‘s ochtends in ons hotel. Na het inchecken heeft u rustig de tijd om de omgeving van ons hotel te verkennen en even lekker te aclamatiseren. ’s Middags staat er optioneel een sneeuwwandeling op het programma. De sneeuwschoenwandeling leidt ons van het dalstation van de Weissensee-bergtrein over de Naggler Alm naar de Kohlröslhütte met een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

Tijdens het wandelen door het besneeuwde landschap kunnen de meest uiteenlopende dierenpaden worden ontdekt. Met ons natuurpark Rangern zoeken we naar voetafdrukken en voedselmerken, leren we deze sporen interpreteren en trainen we ons bij het volgen. Versnaperingen zijn beschikbaar op de terugweg in de Naggler Alm. Voor degenen die de schaatsen willen onderbinden rijdt de bus naar de Weissensee. Bij terugkomst staat er een heerlijk diner voor ons klaar in het hotel.

Dag 3
Na het ontbijt brengt de bus u naar de Weissensee. Hier kunt u heerlijk schaatsen op één van de ijsbanen op de Weissensee. De niet-schaatsers kunnen heerlijk wandelen in de omgeving of gaan langlaufen. ‘s Middags rijdt de bus naar het skigebied van Weisbriach waar de liefhebber nog even de
skilatten kan onderbinden om de pistes te bedwingen. Voor een verfrissing en een gezellige Après-ski met glühwein en Jagatee nodigen de skihutten aan de Naggler Alm en de Bergbahnstüberl u uit direct bij het dalstation van de kabelbaan.’s Avonds diner in het hotel.

Dag 4
Het hoogtepunt van de week! Vandaag is het vroeg opstaan, want vandaag staan we aan de start van de 200km lange alternatieve elfstedentocht of de prestatietocht van 100km. De één is er op gebrand de tocht uit te rijden en de ander ziet wel hoe ver hij/zij komt. Hoe dan ook, een sportieve dag met fantastische prestaties. Ook vanaf de zijlijn kunt u genieten en volop de sfeer beleven.

Dag 5
Na het ontbijt checken we uit en beginnen aan de terugreis. We kunnen hopelijk terug kijken op een fantastische ervaring.

Hotel

Hotel Brunnwirt ***

Het traditionele Hotel Brunnwirt wordt beheerd door een familie en ligt in het kleine dorpje Weißbriach. Het hotel beschikt over gratis WiFi. De meeste van de ruime kamers van Hotel Brunnwirt hebben een balkon. Mineraalwater is gratis beschikbaar in de kamers. De accommodatie beschikt over een wellnessruimte met een sauna en een infraroodcabine.

In-/Exclusief

Inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar / royal class
  • Verblijf in Hotel Brunnwirt o.b.v. halfpension
  • Skipas skigebied Weissbrach
  • Deelnamebewijs toertocht Altenatieve Elfstedetoch of prestatietocht

Exclusief: 

  • Reis-en annuleringsverzekering
  • € 12,- reserveringskosten per boeking
  • Sneeuwwandeling (optioneel)
Opstapplaatsen

Groningen
Drachten
Leeuwarden
Heerenveen

Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p.
Dinsdag 28 januari t/m zaterdag 1 februari 2020 € 669,-

Boek nu