Maritiem Rotterdam

Rotterdam is een jonge, dynamische wereldstad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Atypisch in eigen land, internationaal befaamd om onze vernieuwingsdrift en ongepolijste charme, of het nu gaat om de steeds veranderende skyline vol gedurfde architectuur, de haven die geldt als slimste ter wereld, of de can-do mentaliteit van de bewoners. Rotterdam is een stad met een uitgesproken karakter, energiek en altijd in beweging.

Dag 1
Vertrek vanuit uw opstapplaats richting Rotterdam waar we rond het middaguur aankomen. We brengen een bezoek aan de Markthallen. Wie tussen de marktkramen door loopt en omhoog kijkt, ziet het kunstwerk ‘Horn of plenty’ (Hoorn des overvloeds) van Arno Coenen en Iris Roskam. Door dit grootste kunstwerk van Nederland wordt de Markthal ook wel de Nederlandse versie van de Sixtijnse Kapel genoemd. Hier heeft u tijd om op eigen gelegenheid te lunchen. Na de lunch maken we een rondvaart door één van de grootste zeehavens ter wereld. Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleeft u een bijzondere rondvaart en ziet u de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden. Tot slot vaart u langs het stoomschip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn en ons onderkomen voor de komende nacht. We dineren op vanavond op 96 meter hoogte in de Euromast, het icoon van Rotterdam. Met zijn 185 meter is het de hoogste uitkijktoren van Nederland.

Dag 2
Voordat we de SS Rotterdam verlaten doen we nog een Uitwaaien & Zwaaien Tour. Hierbij nemen we onder andere een kijkje op de brug en de boeg. Een echte fotospot! Daarnaast bezoeken we het stuurhuis, de kaartenkamer, kapiteinsvertrek en stuurhut. De tour laat zien wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Op de terugreis maken we nog een stop voor een heerlijk afscheidsdiner.

In-/Exclusief

Inclusief:
Overnachting op de SS Rotterdam o.b.v. logies & ontbijt
Bezoek Markthallen
Havenrondvaart
3-gangendiner bovenin de Euromast
Uitwaaien & Zwaaien Tour SS Rotterdam
Afscheidsdiner

Exclusief:
€ 12,00 Reserveringskosten per boeking
Reis- en annuleringsverzekering

Opstapplaatsen
Opstapschema
Drachten; Transferium Oost (Zonnedauw)
Marum; Bushalte A7 (ri. Groningen)
Leek; Bushalte A7 (ri. Groningen)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 (Peizerweg)
Haren; Postillion Hotel (Emmalaan 33)
Assen; v/d Valk Hotel
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen
Meppel; McDonald’s
Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p.
Vrijdag 7 t/m zaterdag 8 augustus 2020 € 239,-
1-persoonskamertoeslag € 52,50

Boek nu