De Rijn in Vlammen

Dag 1 Heenreis
We vertrekken vanaf uw opstapplaats richting Duitsland, waar we halverwege de middag aankomen in ons hotel in Kastellaun. Het hotel heeft een ideale ligging in de schilderachtige heuvels van de regio Hunsrück. U heeft nog even tijd om de prachtige omgeving van het hotel te ontdekken alvorens het diner voor u klaar staat.

Dag 2 Rüdesheim
Vandaag staat Rüdesheim op het programma. Deze romantische wijnstad aan de Rijn heeft een prachtig middeleeuws centrum met knusse straatjes waar talloze historische vakhuizen en wijnlokalen te vinden zijn. We nemen de kabelbaan om de prachtige omgeving goed te kunnen bewonderen en maken een stadswandeling door de prachtige stad. Daarnaast is er nog tijd om zelf Rüdesheim te ontdekken. Struin door de Drosselgasse, “de vrolijkste straat in de wereld”, en geniet van een goed glas wijn op een van de terrasjes tijdens uw bezoek aan Rüdesheim.

Dag 3 Mittelrheintal en Marksburg
Vandaag maken we een prachtige rondrit door het Oberes Mittelrheintal dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Hier vindt u talloze historische stadjes en kastelen die getuigen van een lange geschiedenis van menselijke activiteiten. Aan het einde van de middag komen we terug bij ons hotel om ons op te frissen voor een bijzonder diner in de middeleeuwse kerker van de Sponheimer Burg.

Dag 4 Nacht van duizend branden
Vandaag staat geheel in het teken van ‘Nacht van duizend branden’, zoals het gigantische vuurwerk in Oberwesel wordt genoemd. Deze traditionele vuurwerkshow, die synchroon loopt met de muziek, zal u verbazen en kippenvel geven. ’s Middags bezoeken we de traditionele wijnmarkt. Op het pittoreske marktplein serveren de wijnboeren uit de omstreken tot laat in de nacht meer dan 150 Midden-Rijn-wijnen onder het genot van live muziek.
Aan het eind van de middag gaan we aan boord van de MS Wappen von Frankfurt voor het hoogtepunt van deze reis; De Rijn in Vlammen. Aan boord geniet u van een heerlijk 3-gangendiner en vaart mee in de verlichte scheepsparade om te genieten van het spectaculaire vuurwerkspektakel.

Dag 5 Königswinter en terugreis
We maken nog een laatste stop in Königswinter waar we naar de top van de berg gaan met de Drachenfelsbahn om nog een laatste blik te werpen op het prachtige Rijndal. De Drachenfelsbahn is een historische tandradbaan die tot de oudste van Duitsland behoort. Na dit bezoek rijden we terug naar Nederland. Op de terugreis maken we nog een stop om de reis af te sluiten met een heerlijk diner.

Hotel

Hotel Zum Rehberg ***

Deze accommodatie ligt op 3 minuten lopen van het strand. Dit 3-sterrenhotel wordt door een familie beheerd, en heeft een rustige, landelijke ligging in Kastellaun, in de buurt van meren en bossen.

Verzorging
– Logies & ontbijt

Kamerfaciliteiten
– Douche
– Toilet
– Tv

In-/Exclusief

Inclusief:
– Reis per comfort class touringcar
– 4 overnachtingen in Hotel Zum Rehrberg o.b.v. logies & ontbijt
– 2x diner in het hotel
– 1x diner in middeleeuwse kerker Sponheimer Burg
– 1 avondcruise incl. 3-gangendiner Rhein in Flammen
– Stadswandeling Rüdesheim
– Kabelbaan Rüdesheim
– Rondrit Oberes Mittelrheintal
– Entree Marksburg
– Retour Drachenfelsbahn
– Afscheidsdiner

Exclusief:
– Reserveringskosten(€ 12,00 per boeking)
– Toeristenbelasting
– Reis- en annuleringsverzekering

Opstapplaatsen
Opstapschema A 
Buitenpost
Quatrebras
Hurdegaryp
Zwartewegsend
Leeuwarden
Grou
Akkrum
Heerenveen
Joure
Lemmer

Mocht het voor u niet mogelijk zijn hier op te stappen kunt u gebruik maken van onze breng- en haalservice
(tegen een kleine toeslag). U wordt dan vanuit uw woonplaats naar de voor u dichtstbijzijnde opstapplaats gebracht.

Data en Prijzen
Woensdag 5 t/m zondag 9 september 2018 € 549,-
Alleen nog 2-persoonskamers voor alleengebruik beschikbaar Prijs op aanvraag