De Oranjeroute – een vorstelijke vakantie

Tijdens deze reis komt u herhaaldelijk in aanraking met de overgebleven Nederlandse invloeden in Duitsland. Zo bezoeken we Dillenburg, de geboorteplaats van Willem van Oranje en nemen we u mee naar Nassau, het stadje waaraan onze koninklijke familie haar naam dankt. Naast deze interessante excursies bezoeken we ook gezellige Duitse steden als Keulen en Koblenz.

Dag 1- Heenreis en Siegen
Vanaf onze opstapplaatsen rijden we naar het Duitse Siegen. Onder leiding van een gids horen we meer over Siegen en de geschiedenis. Siegen is een gezellige stad met een rijk verleden, gelegen aan de rand van het Rothaargebergte. De rooms-katholieke tak en de protestantse tak van de Nassauers zetelden lange tijd in Siegen in het Obere Schloss en het Untere Schloss. In het Untere Schloss ligt de graftombe van Johan Maurits, achterneef van Willem van Oranje. De kroon op de toren van de Nikolaikerk geeft de stad een Koninklijk tintje. Aan het einde van de dag worden we naar ons hotel gebracht waar we de komende vier nachten verblijven.

Dag 2 – Dillenburg en Braunfels
Vandaag maken we een tour langs diverse plaatsen van de Oranjeroute. We starten met een bezoek aan het gezellige stadje Dillenburg. In slot Dillenburg werd in 1533 graaf Wilhelm von Nassau oftewel Willem van Oranje geboren. Dillenburg is zodoende de bakermat van het Nederlandse koningshuis. We bezoeken hier het Oranje-Nassaumuseum en de Wilhelmstoren. Na dit bezoek heeft u zelf de gelegenheid om in dit oude stadje rond te dwalen door straatjes en steegjes met mooie vakwerkhuizen. In de middag rijden we naar Braunsfels, een oud romantisch stadje met een middeleeuws aanzicht en een prachtig kasteel. Het imposante slot met vele torens, kantelen en erkers staat hoog boven de stad op een heuvel. Hier is het net of je terug gaat in de tijd. Amalia van Solms-Braunfels, de vrouw van stadhouder Frederik Hendrik van Oranje is in slot Braunfels geboren. Onze kroonprinses Amalia is naar haar vernoemd. U kunt op eigen gelegenheid het schitterende kasteel bezoeken (excl. ca.7,-) of het stadje met het gezellige marktplein en de vakwerkhuizen verkennen.

Dag 3 – Slot Oranienstein en Koblenz
Na het ontbijt nemen we u mee naar Diez, waar we het museum in het prachtige Slot Oranienstein bezoeken. We vervolgen onze weg naar Nassau, een mooi stadje in het Lahndal, waar de naam van het Huis van Oranje-Nassau vandaan komt. Nassau staat vol met bezienswaardigheden welke je op eigen gelegenheid kunt bekijken. Begin bijvoorbeeld bij het Stein’sche Schloss met vlakbij het
Adelsheimer Hof, een prachtig vakwerkhuis welke sinds 1912 als stadhuis wordt gebruikt. Geniet van een prachtig uitzicht op de Nassauburcht vanaf het plein Pontchâteau-Platz. Kasteel Nassau werd jaren bewoond door het huis van de familie Nassau en was het gemeenschappelijk familiekasteel. ’s Middags brengen we u naar Koblenz, waar de Rijn en de Moezel samenkomen bij de Deutsche Eck. U heeft de middag vrij om zelf de stad te verkennen.

Dag 4 – Wetzlar en Marburg
Vandaag wijken we af van de Oranjeroute en bezoeken we twee mooie plaatsen aan de rivier de Lahn. We beginnen bij het stadje Wetzlar. Deze charmante Altstadt met zijn unieke Dom kent veel historische vakwerkhuizen en barokke gebouwen. De wetenschapper en schrijver Goethe werd in Wetzlar verliefd op een meisje waar hij over schreef in zijn bekendste roman ‘Die Leiden des jungen Werthers’. In het nieuwe gedeelte van de stad kun je winkelen en zijn veel gezellige terrasjes. In de middag rijden we verder langs de River de Lahn naar Marburg. Een oude universiteitsstad met een gezellige binnenstad met stegen, kronkelige trappen, winkeltjes en gezellige restaurantjes. Bezienswaardig zijn de 13e eeuwse Elisabethkerk en de centrale markt met het stadhuis uit de 16e eeuw. De stadskern van Marburg trekt aan om er heerlijk te genieten.

Dag 5 – Keulen en terugreis
Helaas alweer de laatste dag van deze interessante reis. Maar eerst brengen we nog een bezoek aan domstad Keulen, aan de oevers van de Rijn. U heeft nog enkele uren de tijd om de prachtige binnenstad met o.a. de indrukwekkende Dom te bezoeken. – Terug naar alle lezersreizen

Hotel

Hotel Germania***

De gezellige stad Wissen ligt in het noordelijk deel van het Westerwald met veel natuur en historische kastelen. Liefhebbers van wandelen en fietsen kunnen hun hart ophalen, de Natursteig Sieg nodigt uit om prachtige routes te ontdekken. Het nieuw ingerichte hotel Germania Wissen beschikt over 38 luxe ingerichte kamers deels met balkon. Heerlijke boxspring bedden, mooie natuurtinten en moderne badkamers zorgen ervoor dat u van een heerlijk verblijf zult genieten.

Het hotel beschikt over een bar, een terras en gratis WiFi in alle ruimtes.

In-/Exclusief

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar
Koffie /thee met gebak op de heenreis
Verblijf in Hotel Germania o.b.v. halfpension
Stadswandeling Siegen
Bezoek Oranje-Nassaumuseum en de Wilhelmstoren
Bezoek Slot Oranienstein
Bezoek Koblenz
Bezoek Wetzlar en Marburg
Afscheidsdiner

Exclusief:
Reis- en annuleringsverzekering
€12,00 reserveringskosten per boeking

Opstapplaatsen

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Quatrebras; Bushalte Quatrebras Zuid (ri. Burgum)
Hurdegaryp; Bushalte Stationsweg
Tytsjerk; Bushalte Zwartewegsend (E10 ri. Leeuwarden)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Transferium Oost (Zonnedauw)
Heerenveen; McDonald’s

Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p.
Dinsdag 5 t/m zaterdag 9 mei 2020 € 549,-
1-persoonskamertoeslag € 135,-

Boek nu