Minivakantie Limburg

Zuid-Limburg staat niet alleen bekend vanwege het prachtige landschap en de Bourgondische gastvrijheid, maar ook vanwege al zijn internationale topattracties. Er valt heel veel te beleven…

Dag 1 – Kasteeltuinen Arcen
Op dag 1 vertrekken we vanuit uw opstapplaats richting Limburg. We stoppen onderweg om even een lekker kopje koffie te drinken. Daarna rijden we door naar Arcen, waar we een bezoek brengen aan de kasteeltuinen. We worden ontvangen met een heerlijke lunch, waarna u ruim de tijd heeft om met audiotour de prachtige tuinen te bewonderen. Laat u verrassen door de kleuren en geuren in de verschillende tuinen. Slenter door het romantische Rosarium. Ga op reis door Europa en Azië in De Vallei, leer de (sub)tropische plantenwereld kennen in de Casa Verde en kom tot rust in het schaduwrijke Lommerrijk. Elke tuin in Kasteeltuinen Arcen biedt een nieuwe, groene ervaring.
Na dit bezoek brengt de bus ons naar ons hotel in het centrum van Arcen waar we aanschuiven voor het diner. De avond is ter vrije besteding.

Dag 2 – Miljoenenlijn
Vandaag staat een treinreis door de Limburgse mijngeschiedenis op het programma. Tijdens de treinreis komt u langs verschillende
bezienswaardigheden uit het Limburgse mijnverleden. Onderweg bezoeken we ook het Columbus Earth center met de filmvoorstelling ‘Zwart, een ondergrondse reis door de mijnen’! Zwart is een onvergetelijke filmervaring, zoals nog nergens ter wereld vertoond. Reis mee in Columbus, honderden meters onder de grond. Hier verscholen in de Limburgse grond ligt een verborgen wereld. Een rustende fabriek met vergeten machines en gereedschappen. Vele jaren zijn deze duizenden meters aan gangen onbetreden. Gangen, die levens van mijnwerkers en het Limburgse landschap getekend hebben. In ‘Zwart’ duik je met Columbus Earth center diep in de aarde en ga je op een ondergrondse reis door de Limburgse mijngeschiedenis. ’s Avonds diner in het hotel.

Dag 3 – Maastricht en Hertog Jan
Na het ontbijt vertrekken we naar Maastricht. Maastricht heeft een rijke historie, met op iedere hoek een ander karakter. Shoppen doe je in hippe winkels, warenhuizen en boetiekjes. Op culinair gebied is Maastricht ook zeker om op te eten. Caféetjes, terrassen op de mooiste pleinen, restaurants van haute cuisine tot Maastrichtse kost. Na een stadswandeling heeft u ruim de tijd om zelf deze heerlijke stad te leren kennen.
Verder brengen we vandaag nog een bezoek aan Brouwerij Hertog Jan in Arcen. Van authentieke koperen brouwketels tot een sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige van diverse jaargangen. Tijdens een brouwerijbezoek volgt u onder begeleiding van een ervaren gids het complete brouwproces. U ruikt de hop, proeft de mout en natuurlijk… het bier. Diner in het hotel.

Dag 4 – Terugreis
Na het ontbijt checken we uit en beginnen we aan de terugreis. Onderweg maken we een stop om nog even lekker te lunchen.

Hotel

Hotel Arcen ***

Verzorging:
– Halfpension

Faciliteiten:
– Restaurant
– Bar
– Gratis WIFI
Let op: GEEN lift

Kamerfaciliteiten:
– Bad of Douche
– Toilet
– Tv
– Haardroger
– Koffie- en theefaciliteiten

In-/Exclusief

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar
Koffie/thee met gebak op de heenreis
Entree en lunch Kasteeltuinen Arcen
3 Overnachtingen o.b.v. halfpension in Hotel Arcen
Museumtrein en Columbus Earth Center incl. koffie met Limburgse vlaai
Stadswandeling Maastricht
Rondleiding Brouwerij Hertog Jan
Lunch op de terugreis

Exclusief:
€ 12,00 Reserveringskosten per boeking
Reis- en annuleringsverzekering

Opstapschema

Drachten; Transferium Oost (Zonnedauw)
Leek; Bushalte ri. Groningen
Hoogkerk; P+R Hoogkerk
Haren; Nescio Hotel
Assen; v/d Valk Hotel
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen
Meppel; McDonald’s

Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p.
Donderdag 30 juli t/m zondag 2 augustus 2020 € 379,-
1-persoonskamertoeslag € 85,-