Kerstspecial Kopenhagen

Kerst is in de stad van Hans Christian Andersen letterlijk sprookjesachtig. Niet voor niets draagt de populairste kerstmarkt in Kopenhagen zijn naam. Hier proef je Gløgg en Rød Pølse, de Deense versies van Glühwein en hotdogs. En kerstshoppen? Dat doe je in de designershops van de Strøget.

DAG 1 – heenreis / Lübeck
Vanaf onze opstapplaatsen vertrekken we richting Lübeck. In december staat Lübeck bol van de kerstmarkten, je vindt ze verspreid door de hele stad. Een unieke ervaring in deze schitterende UNESCO stad. Lübeck heeft verschillende kerstmarkten. Naast de traditionele kerstmarkt op de Marktplatz , heeft Lübeck ook een Maritieme Kerstmarkt op de Koberg, kerst Sprookjesbos in het Marienkirche en kunst en ambachten markt in de Heiligen-Geist-Hospital.
Feestelijke verlichting, kerststerren en versierde dennenbomen toveren een sfeervolle flair over het eiland van Lübeck . Maak een heerlijke wandeling langs de verschillende markten in de heldere winterlucht en snuif de geur op van geroosterde amandelen, glühwein, kruiden en heerlijke snoepjes. Diner en overnachting in Lübeck.

DAG 2 – Kopenhagen / stadswandeling
Na het ontbijt rijden we naar Puttgarden voor de overtocht naar Rödby om vervolgens via de eilanden Lolland en Falster naar Kopenhagen te rijden. Deze metropool zal u verrassen met vele prachtige gebouwen, prachtige pleinen, originele fonteinen en een rijk cultureel leven die in deze tijd van het jaar garant staan voor een sprookjesachtig kerstdecor. Vanmiddag leert u de mooiste plekjes van Kopenhagen kennen tijdens een rondleiding. In het centrum van de stad bevinden zich verschillende kastelen, zoals Kasteel Rosenborg, waarin de kroonjuwelen zijn ondergebracht, en Kasteel Amalienborg – de residentie van de koninklijke familie.

DAG 3 – vrije tijd Kopenhagen / entree Tivoli
Vandaag komt u helemaal in de kerstsfeer door een bezoek aan het schilderachtige havenkanaal Nyhavn met zijn aangrenzende kleurrijke zuilenhuizen. Wandel langs de vele gezellig versierde kerstkraampjes en warm uzelf op met een Glögg -een Deense glühwein met rozijnen en amandelen.
Ook de romantische “Julemarked Höjbro Plads” met zijn vele versierde bomen is de moeite waard. Waarschijnlijk de bekendste kerstmarkt vindt plaats in het pretpark Tivoli, waar duizenden kleurrijke lichtjes schijnen. Wandel van kraam naar kraam en proef de heerlijke Deense specialiteiten, zoals de Aebleskiver en de traditionele Deense kerstkoekjes – Pebernödder (pepernoten). Diner en overnachting in ons hotel in Kopenhagen.

DAG 4 – terugreis
Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Kopenhagen. U rijdt terug naar Rödby voor de overtocht naar
Puttgarden en via het noorden van Duitsland terug naar huis.

Hotel

1 Overnachting in 2-persoonskamer in Lübeck o.b.v. logies en ontbijt
2 Overnachtingen in 2-persoonskamer in Kopenhagen o.b.v. logies en ontbijt

Verblijf in goede middenklasse hotels

In-/Exclusief

Inclusief:

Vervoer per luxe touringcar
Lunchpakket op heenreis
1 Overnachting in 2-persoonskamer in Lübeck o.b.v. LO
2 Overnachtingen in 2-persoonskamer in Kopenhagen o.b.v. LO
Overtocht Puttgarden-Rödby v.v.
3-Uur durende stadswandeling Kopenhagen
Entree Schloss Rosenborg
Entree Tivoli
Afscheidsdiner

Exclusief:

Reis-en annuleringsverzekering
€ 15,- reserveringskosten per boeking
Bijdrage SGVR € 5,00 p.p.

Opstapplaatsen

Buitenpost
Leeuwarden
Drachten
Leek
Hoogkerk
Zuidbroek
Winschoten

Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p.
Donderdag 9 t/m zondag 12 december 2021 € 399,-
1-persoonskamer € 99,-

Boek nu