Maastricht en omgeving

Met deze reis verblijft u in een comfortabel 4-sterrenhotel direct aan het Vrijthof in Maastricht. Drie dagen doorbrengen in Maastricht en omgeving, dat staat garant voor bourgondisch genieten!

Dag 1 
Vandaag begint de 3-daagse reis met het rijden naar Limburg. Hier bezoeken we in de middag het stadje Thorn. Thorn wordt ook wel ‘het witte stadje’ genoemd, vanwege de vele pittoreske witte huizen. Thorn is een historische plek met veel authentieke elementen. Hier heerst een gezellige bourgondische sfeer, en het hele stadje is eigenlijk één grote bezienswaardigheid. Na aankomst heeft u eerst gelegenheid om te lunchen. Aan het begin van de middag maken we een mooie stadswandeling o.l.v. een gids en komt u alles te weten over Thorn. Na het bezoek aan Thorn rijden we door naar Well. Hier gaan we aan boord voor een prachtige rondvaart. Vanaf het water ziet het mooiste stukje Noord Limburg er heel anders uit. U kijkt vanuit een ander perspectief naar de mooie natuur en bevindt zich in een andere wereld. Na de de boottocht rijden we door naar Maastricht waar we inchecken bij hotel Du Casque **** aan het Vrijthof. In de avond kunt u genieten van een heerlijk diner in de binnenstad van Maastricht. 

Dag 2 
Na een lekker ontbijt in het hotel rijden we naar Blegny. Blegny ligt in België, en hier bezoeken we een steenkolenmijn. Deze mijn is een authentieke koolmijn, waarvan er slechts vier zijn in Europa. Hier beleeft u een unieke ervaring op 60 meter onder de grond! Onder leiding van een gids daalt u af in de mijn en komt u alles te weten over het winnen van steenkool en het leven van de koempels, de werknemers van de mijn. Bij de steenkolenmijn hoort ook het Mijnmuseum en u kunt hier ook een rondrit maken met een treintje. Al met al een verrassend uitje net over de grens in België. 
Na het bezoek aan Blegny rijden we terug naar Maastricht. Hier kunt u de middag vrij besteden in het gezellige Maastricht, en bijvoorbeeld het de St. Servaasbasiliek bezoeken of lekker een terrasje pakken. Ook vandaag sluiten we de dag af met een lekker diner in de binnenstad van Maatsricht. 

Dag 3 
Vandaag is alweer de laatste dag van de 3-daagse reis. Na het ontbijt is het tijd voor een rondleiding door de Kazematten van Maastricht. Deze rondleiding geeft u een goed beeld van het hoe en waarom van dit unieke en indrukwekkende krijgsbouwkundige monument. Tussen 1575 en 1825 is aan de Westkant van Maastricht een netwerk van gangen of mijngalerijen ontstaan. Deze gangen werden gebruikt om tijdens een belegering van de stad de vijand ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken. Als mollen onder de grond hebben hoofdzakelijk vrouwen in de 18e eeuw een 14 kilometer lang verdedigingsstelsel uitgegraven onder de westkant van de stad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de Maastrichtenaren hier dicht op elkaar gepakt angstige uren doorstaan terwijl zij schuilden voor de bombardementen. 
Rond 15:00 uur vertrekken we weer richting het Noorden, met onderweg nog een heerlijk adscheidsdiner. In de bus kunt u nagenieten van de mooie reis en gezellig napraten over alles wat u gezien heeft! 

Hotel

Amrâth Hotel DuCasque ****

Verzorging
– Logies/ontbijt

Faciliteiten
– Receptie
– Lift
– Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten
– Douche
– Toilet
– Tv
– Koffie/thee faciliteiten

In-/Exclusief

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar
Overnachting in Hotel Du Casque**** o.b.v. LO
2 x diner in de binnenstad van Maastricht
Stadswandeling het witte stadje Thorn
Bezoek steenkolenmijn Blegny
Rondvaart Noord-Limburg
Rondleiding Kazematten Maastricht
Afscheidsdiner

Exclusief:
Reis-en annuleringsverzekering
€ 12,- reserveringskosten per boeking
Toeristenbelasting

Deur tot deur service

De “deur tot deur service” bestaat uit dat u zowel op de heen- en terugreis vanaf uw woonadres met een taxi opgehaald en teruggebracht wordt. U wordt met de taxi naar de dichtstbijzijnde opstapplaats gebracht (informeer naar de prijzen en mogelijkheden).

Opstapplaatsen

Buitenpost
Leeuwarden
Heerenveen
Drachten
Hoogkerk
Haren
Assen
Hoogeveen

Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p.
Dinsdag 13 t/m donderdag 15 augustus 2019 € 319,-
1-persoonskamertoeslag € 92,-

Boek nu