Industrieel Erfgoedreis

2-Daagse busreis naar het Zollverein Essen, het Duitse mijnbouwmuseum en het LWL industriemuseum. Ontdek de ingenieuze kunst en de technische prestaties van industrialisatie in het Duitse Ruhrgebied.

Dag 1 
We beginnen deze industriereis met een bezoek aan het industriële complex Zeche und Kokerei Zollverein, die in 2001 werd uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed en geldt als één van de meest indrukwekkende industriële monumenten ter wereld. In de actieve industriële periode was de Zeche Zollverein de grootste steenkolenmijn ter wereld en de kooksfabriek was qua grootte uniek voor Europa. Naast zijn buitengewone grootte is ook de architectuur van het Zollverein-complex zeer bijzonder – niet voor niets wordt de Zollverein ook wel de mooiste mijn ter wereld genoemd. Na dit bezoek rijden we door naar Bochum voor een bezoek aan het Duitse Mijnbouwmuseum. Al uit de verte herkent u de grote, groene schachtbok die boven de museumgebouwen uittorent. Hier kunt u op 71,4 m hoogte genieten van een geweldig panoramische uitzicht over het Ruhrgebied. Het echte werk speelt zich echter onder de grond af: De tour door het Duitse mijnbouwmuseum vindt in de voorbeeldschacht op 20 meter diepte plaats. De mijnliftsimulator geeft u het gevoel dat u 1200 meter diep in de aarde zakt. Beneden aangekomen laten de warme temperaturen u realistisch de omstandigheden ondergronds voelen en begint de rondleiding door talrijke tunnels en langs grote boormachines. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel in Dortmund om lekker bij te komen van al indrukken en te genieten van een heerlijk diner.

Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan het LWL Industriemuseum Zollern. We bezoeken het “Slot van de arbeid” en zonder twijfel één van de mooiste en meest imposante getuigenissen van het industriële verleden in Duitsland. Voorgevels van baksteen, vol pracht en praal, en gedecoreerde topgevels rondom de groene binnenplaats (cour d’honneur) doen op het eerste gezicht eerder denken aan een adellijke residentie dan aan een mijn. Na dit bezoek staat er bij restaurant Pferdestall een heerlijke lunch voor u klaar. Na de lunch rijden we door naar Hattingen voor een bezoek aan Henrichshütte Hattingen. Het LWL Industriemuseum in de Henrichshütte Hattingen houdt de eeuwenoude geschiedenis rondom ijzer en staal en zodoende een groot deel van de geschiedenis van het Ruhrgebied actueel. Meer dan 150 jaar werd in de hoogovens en in de giethallen van de Henrichshütte ijzer gesmolten en staal geproduceerd. Tot 1987 werkten 10.000 mensen op het gigantische industriële terrein, walsten, goten en smeedden staal. Een bijzonderheid van het Industriemuseum is de gieterij waar nog tot op heden ijzer wordt gesmolten. Na dit bezoek zit de reis erop en rijden we weer terug naar uw opstapplaats.

Hotel

Hotel IBIS Dortmund West***

Verzorging
– Logies/ontbijt

Faciliteiten
– Bar
– Restaurant
– Lift
– Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten
– Bad/Douche
– Toilet
– Tv

In-/Exclusief

Inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Overnachting in Hotel IBIS Dortmund West *** o.b.v. logies/ontbijt
  • Diner in het hotel
  • Bezoek Zollverein Essen
  • Bezoek en rondleiding Duits Mijnbouwmuseum
  • Bezoek en rondleiding LWL Industriemuseum Zollern
  • Bezoek en rondleiding Heinrichshütte Hattingen
  • Lunchpakket op dag 1 & uitgebreide lunch op dag 2

Exclusief: 

  • Reis-en annuleringsverzekering
  • € 12,- reserveringskosten per boeking
Opstapplaatsen
OPSTAPSCHEMA 26 FEBRUARI OPSTAPSCHEMA 5 MAART
Buitenpost Buitenpost
Drachten Drachten
Leek Hoogkerk
Hoogkerk Haren
Haren Assen
Assen Hoogeveen
Hoogeveen
Emmen

Marum
Leek
Hoogkerk
Haren
Assen
Beilen
Emmen

Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p.
Datum volgt € 199,-
1-persoonskamertoeslag € 23,50