Flaneren langs de Vlaamse kust

Ontdek de prachtige en schilderachtige Vlaamse kust. Naast de prachtige stranden heeft de kust van België ook veel cultuur, geschiedenis en een prachtige natuur te bieden. Charmante middeleeuwse dorpjes, verfijnde kuststeden en indrukwekkende duinlandschappen worden afgewisseld met sprookjeskastelen en abdijen.

Dag 1
Vanaf onze opstapplaats rijden we richting onze zuiderburen. Rond de middag maken we een stop om even lekker te lunchen waarna we verder rijden naar de prachtige stad Antwerpen voor een heerlijke stadswandeling onder leiding van een gids, waarbij u langs bezienswaardigheden zoals het Steen, de Bourla en de Grote Markt zult komen. Na de wandeling heeft u tijd om even lekker een terrasje te pakken of even te gaan winkelen alvorens we koers zetten naar ons hotel.

Dag 2
Vandaag reizen we naar het naburige Frankrijk, waar witte krijtrotsen en pittoreske baaien aan de blauwgroene opaalkust ons opwachten. Geniet van de verfrissende zeebries tijdens een wandeling langs de Cap Blanc-Nez (witte neus) en Cap Gris-Nez (grijze neus), beide landtongen aan de Franse Kanaalkust in Frankrijk. Majestueus stijgt een vuurtoren op de top van Nez Gris. Vanaf hier kunt u bij mooi weer de Britse kliffen tot aan Dover en de baai van Wissant. Terwijl met schuim gekroonde golven het brede zandstrand raken genieten we van een heerlijke lunch in een visrestaurant in Cap Griz Nez. Op de terugweg stoppen we bij een lokale, Franse brouwerij voor een rondleiding en uiteraard gaan we proeven…

Dag 3
Vandaag verkennen we de Koningin der Badsteden, Oostende. In de tweede helft van de 19e eeuw groeide Oostende onder de bezielende leiding van de toenmalige Koning Leopold II uit tot een prachtige Belle Epoque badplaats. Veel van de historische gebouwen die u nu nog in Oostende ziet stammen uit dit tijdperk. Uit de bloeiperiode van Oostende stammen onder andere het Casino-Kursaal, de Kiosk. het Koninklijk Paleis, de Koninklijke Gaanderijen, de Promenade en het Stadstheater. Via de schitterende badplaats de Haan met z’n weelderige villa’s uit de 20e eeuw rijden we naar Zeebrugge voor een rondvaart door deze wereldhaven. U passeert veerboten, cruiseschepen, luxe jachten, sleepboten, één van de grootste sluizen ter wereld en een sterneiland.

Dag 4
Voordat we weer naar huis rijden bezoeken we Gent, de hoofdstad van Oost-Vlaanderen. Gent barst van de historie. Tijdens de stadswandeling waant u zich in een openlucht museum. In deze gildestad zijn vele prachtige grachtenpanden, gildehuizen en pakhuizen te bewonderen. De gezellige straatjes en pleinen ademen één en al sfeer.

Hotel

Hotel Mercure Roselare****

In-/Exclusief

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar
3 overnachtingen in Hotel Mercure Roselare o.b.v. logies/ontbijt
Dagexcursie Franse Opaalkust o.l.v. een gids
1,5 uur durende rondleiding bierbrouwerij incl. proeverij
Dagexcursie Oostende/Zeebrugge o.l.v. een gids
75 min. durende havenrondvaart Zeebrugge
Afscheidsdiner

Exclusief:
Reserveringskosten (€ 15,00 per boeking)
SGVR (€ 5,00 per persoon)
Reis- en annuleringsverzekering

Opstapplaatsen
Buitenpost
Leeuwarden
Drachten
Hoogkerk
Haren
Assen
Hoogeveen
Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p. 
Donderdag 22 t/m zondag 25 juli 2021 € 389,-
1-persoonskamertoeslag € 99,-

Boek nu