Busreis Thüringen (6 dagen)

Thüringen is het geografische midden van Duitsland en heeft een rijk gevarieerd landschap met bergen van bijna duizend meter hoog, ontelbare weiden en eindeloze wouden en natuurparken, talrijke beken, rivieren en meren.

Dag 1 – Heenreis
’s Ochtends vroeg vertrekken we vanaf uw opstapplaats richting Duitsland, waar we eind van de middag aankomen in ons hotel in Bad Langensalza. Het hotel heeft een prachtige ligging met uitzicht over nationaal park Hainich. U heeft nog even de tijd uw spullen naar de kamer te brengen alvorens het diner voor u klaar staat.

Dag 2 -Hainich
Vanochtend krijgt u eerst de gelegenheid om het hotel en de omgeving te verkennen. ’s Middags rijden we naar het Nationaal Park Hainich met zijn fascinerende Baumkronenpfad (500 m), behorend tot het werelderfgoed van UNESCO. Loop op zo’n 40 meter hoogte tussen de toppen van de bomen over prachtige wandelroutes en geniet van magnifieke uitzichten. De wandelroutes zijn te bereiken met een lift.

Dag 3 – Erfurt en Gotha
Na een goed ontbijt rijden we naar Erfurt, ook wel het Rome van het Noorden genoemd. Deze stad is bekend door o.a. Maarten Luther die in de 16e eeuw in Erfurt in een Augustijnerklooster trad. Daarnaast heeft de stad één van de best bewaard gebleven middeleeuwse stadscentra van Duitsland met fraai gerestaureerde vakwerkhuizen. We maken een stadswandeling o.l.v. een gids door het oude centrum met afsluitend een bezoek aan Goldhelm Chocolate. Deze kleine chocolaterie maakt zelf de meest bijzondere en heerlijke chocolade combinaties, en kan niet overgeslagen worden. Na de lunch rijden we door naar Gotha waar u de middag vrij heeft om rond te kijken om bijv. het schitterende slot Friedenstein kunt bezoeken.

Dag 4 – Thale en boottocht Rappbodetallsperre
We rijden na het ontbijt naar Thale. We gaan met de kabelbaan naar 454 meter hoogte voor een bezoek aan de Hexentanzplatz. Het verhaal gaat dat vroeger de bos-berggodinnen de “Heksendansplaats” bezochten om er hun feesten te vieren. Het uitzicht op de wisselende landschappen van de Harz is prachtig. ’s Middags gaat de reis verder naar het stuwmeer ‘’De Rappbodetallsperre’’. We maken hier een rondvaart op een vlot schip. Aan boord genieten we van koffie met gebak.

Dag 5 – Zoutmijn Erlebnis Bergwerk (facultatief)
Aan het eind van de ochtend rijden we naar de zoutmijn van Merkers. Hier krijgen we een 3 uur durende rondleiding langs de ondergrondse mijn met een excursie naar een kristalgrot. U krijgt alles te weten over het ontstaan van de mijn en hoe de zoutmuren tot ontploffing werden gebracht. Met een open truck rijden we door de gangen. We brengen een bezoek aan de goudkamer waar de Nazi’s goud en vele kunstschatten verstopten. Met als hoogtepunt de concertzaal.

Dag 6 – Terugreis
We rijden via een mooie route terug naar Nederland. Op de terugreis maken we nog een laatste stop voor een heerlijk afscheidsdiner.

Hotel

Alpha Hotel Hermann von Salza ***

Verzorging:
– Halfpension

Faciliteiten:
– Bar
– Restaurant
– Zwembad
– Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten:
– Bad/Douche
– Toilet
– Tv
– Haardroger

In-/Exclusief

Inclusief:
– Reis per comfort class touringcar
– 5 overnachtingen in Alpha Hotel Hermann von Salza *** o.b.v. halfpension
– Entree Baumkronenpfad Hainich
– Stadswandeling o.l.v. gids Erfurt
– Kabelbaan Thale
– Rondvaart Rappbodetallsperre incl. koffie met gebak
– Afscheidsdiner

Exclusief:
– Excursie zoutmijn Erlebnis Bergwerk (€ 33,00)
– Reserveringskosten (12,00 per boeking)
– Toeristenbelasting

Deur tot deur service

De “deur tot deur service” bestaat uit dat u zowel op de heen- en terugreis vanaf uw woonadres met een taxi opgehaald en teruggebracht wordt. U wordt met de taxi naar de dichtstbijzijnde opstapplaats gebracht (informeer naar de prijzen en mogelijkheden).

Opstapplaatsen

Leeuwarden
Buitenpost
Groningen
Assen
Hoogeveen
Emmen

Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p. 
19 augustus t/m 24 augustus 2019 € 435,-
1-persoonskamertoeslag € 100,-

Boek nu