Busreis België (4 dagen)

De mooiste busreis naar België maken? Op nog geen 2 uur rijden vanaf de Nederlandse grens vinden we in het mooie Vlaanderen de kustplaats Blankenberge. In deze drukbezochte Belgische plaats kunt u heerlijk flaneren over de boulevard of lekker uitwaaien op het strand. Boek uw busreis België hieronder snel en voordelig!

Met de bus naar Blankenberge, België

Blankenberge is ideaal gelegen om leuke excursies en uitstapjes te maken naar steden als Antwerpen, Brugge en Gent. Tijdens deze 5-daagse busreis zullen we één van de meest spectaculaire boottochten van België maken. Om de hoogteverschillen tussen het Vlaams-Brabantse en het hoger gelegen Henegouws plateau te overbruggen, wordt gebruik gemaakt van gigantische scheepliften. U zult tijdens deze busreis door België meemaken hoe dat gaat. Dit is een goedkope busvakantie met zowel cultuur, natuur als techniek.

Dag 1 Busreis België, Kamelenmelkerij en Blankeberge
’s Morgens vertrekken we met onze busreis in België vanaf de verschillende opstapplaatsen richting de Kamelenmelkerij Smits in Berlicum. Hier zullen we eerst onder het genot van een kopje koffie beginnen met de presentatie over de kameel en de kamelenmelkerij. Na de presentatie krijgen we een rondleiding over het bedrijf en kunt u zelf karnemelk proeven. Nadat u alles te weten bent gekomen over het kamelenbedrijf sluiten we de excursie af met een heerlijke koffietafel. Na de lunch gaan we verder naar de kustplaats Blankenberge. Rond een uur of 16:30 zullen we aankomen bij ons hotel Sabot dÓr. Na het inchecken kunt u gebruik maken van u kamer en de omgeving alvast verkennen. Rond de avond zal er een heerlijk diner geserveerd worden waarna u wederom vrij bent.

Dag 2 Excursie Brugge met rondwandeling o.l.v. een gids
Wanneer je Brugge binnenloopt lijkt het wel op één groot openluchtmuseum. De historische binnenstad is een grote verzameling van oude straten, sfeervolle pleinen en prachtige gevels die herinneren vroegere tijden in België. Het geluid van de paarden die nog steeds door de straten van Brugge lopen versterkt dit gevoel. Na aankomst maken we een rondwandeling o.l.v. een stadsgids. Daarna kunt u deze mooie stad op eigen gelegenheid verkennen. Dit kan lopend maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een rondvaart door één van de vele grachten die Brugge rijk is. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel waar we ’s avonds aan kunnen schuiven voor het diner. Na het diner genieten we van een gezellige muziekavond.

Dag 3 Excursie Strepy-Thieu
Vandaag rijden we met de bus naar het zuiden. Hier zullen we een bezoek brengen aan de scheepsliften van Strepy-Thieu. Maar voordat we aan boord gaan, brengen we eerst een bezoek aan de nieuwe lift en het informatiecentrum.‘s Middags gaan we naar de oude scheepsliften wat inmiddels als toeristische attractie bestempeld wordt. Per boot maakt u een spectaculaire vaartocht waar u met de scheeplift van Strepy-Thieu ongeveer 76 meter omhoog/omlaag wordt gebracht. Na deze enerverende dag gaan we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 4 Terugreis en Brocantemarkt Gent
’s Morgens na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden we met de bus naar Gent. In deze stad is elke vrijdag een rommelmarkt op het “Bij Sint Jacobs” plein. De handelaren willen u graag de oudste prondelmarkt van België leren kennen. Op de markt kunt u antiek, brocant, curiosa en allerlei tweedehandse spullen kopen. Aan het begin van de middag start de busreis terug naar huis, maar voordat we afscheid van elkaar nemen hebben we nog een diner.

Hotel

Hotel Sabot D’Or ***

Verzorging
– Halfpension

Ligging
– 1 km vanaf het strand
– In Blankenberge

Faciliteiten
– Restaurant
– Bar
– Lift
– Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten
– Douche
– Toilet
– Tv

In-/Exclusief

Inclusief:
– Reis per comfort class touringcar
– Koffie/thee met cake op de heenreis
– 3 overnachtingen in hotel Sabot dÓr** o.b.v. halfpension
– Alle excursies incl. entreegelden
– Muziekavond met live muziek
– Afscheidsdiner

Exclusief:
– € 12,00 reserveringskosten per boeking
– Reis- en annuleringsverzekering


Opstapplaatsen
Opstapschema 
Buitenpost
Drachten
Hoogkerk
Haren
Assen
Beilen
Hoogeveen
Meppel

Mocht het voor u niet mogelijk zijn hier op te stappen kunt u gebruik maken van onze breng- en haalservice (tegen een kleine toeslag). U wordt dan vanuit uw woonplaats naar de voor u dichtstbijzijnde opstapplaats gebracht.

Prijzen & Boeken
Datum Prijs p.p.
Dinsdag 30 juli 2019 t/m vrijdag 2 augustus 2019 € 399,-
1-persoonskamertoeslag € 75,-

Boek nu