Busreis Appelscha (8 dagen)

Vlakbij de grens van Drenthe laat de provincie Friesland zich van een onverwachte, maar prachtige kant zien. Daar waar de bossen beginnen, verrast het Friese landschap je. Geen landschap van harde klei, grote meren en vlakke weilanden, maar een bosrijke omgeving met hoge zandgronden en twee Nationale Parken. Die regio is de Friese Wouden, met als actief hart Appelscha. Een regio waar je kunt genieten van de natuur, de rust en de ruimte, maar ook veel kunt ondernemen. Een gastvrije regio die je zal verrassen! Deze regio is niet in één dag te ervaren.

Kom en beleef de sfeer van gastvrijheid en comfort met deze geheel compleet verzorgde 8-daagse vakantiereis met de service van het halen en brengen per luxe touringcar met als standplaats Hotel aan de Vaart in Appelscha.

Zaterdag Aankomst
Vertrek ± 14.00 uur vanaf de opstapplaats, met onderweg een koffiestop (voor eigen rekening). Een hartelijke welkom bij aankomst onder het genot van een kopje koffie of thee, daarna de kamerindeling. Het diner serveren wij om 18.00 uur. ’s Avonds vanaf 20.30 uur is er gelegenheid om kennis te maken met de andere gasten onder het genot van een WELKOMSTDRANKJE en een HAPJE.

Maandag Middagtocht Klompenmuseum
Klompen: iedereen weet wat het zijn en hoe ze er uitzien. Maar wie draagt ze nog? De klompendrager is een uitstervend ras. En dat terwijl het nog niet zolang geleden is dat bijna iedereen een paar klompen had en daar dagelijks op liep. In 1950 waren er nog ± 1.700 klompenmakers in Nederland met klompen in een vaak bonte variatie van kleuren en versieringen. Momenteel zijn er nog 13 klompenmakers in Nederland die machinaal de klompen maken. De grote verscheidenheid aan klompen van vroeger en van nu is een waardevol erfgoed van ons volk. Na de lunch op stap via een toeristische route naar een museum die een unieke verzameling van 2200 paar klompen uit 43 landen heeft. Ook de eerste Nederlandse klompen zijn hier voor de volgende generaties als cultuurhistorisch erfgoed opgeslagen. Ontvangst met koffie/thee en cake en daarna krijgt u een rondleiding. We zijn ± 17.00 uur terug in het hotel en serveren 18.00 uur het diner/buffet. ’s Avonds begint om 20.00 uur een activiteit.

Dinsdag Dagtocht Waterrijk Friesland
Friesland en water, ze zijn onafscheidelijk van het elkaar. Na het uitgebreide ontbijtbuffet gaan we zelf het water op. Vertrek 9.30 uur naar Terherne voor een drie uur durende rondvaart over de Friese meren, o.a. Terhernster poelen, Jouster poelen, Langweerderwielen en via het Sneekermeer gaan we terug naar Terherne. Op het Sneekermeer passeren we het starteiland waar de Sneekweek een maal per jaar wordt gehouden. Wij nemen een heerlijke lunchmand mee aan boord en de schipper zorgt voor de koffie en de drankjes. U beleeft een indrukwekkende dag en geniet van de afwisselende panorama’s van natuurgebieden, poelen en eilanden. Bij benadering zijn we om 16.30 uur terug in Appelscha. ’s Avonds is er vanaf 20.45 uur een Bingo.

Woensdag Middagtocht Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum
Deze morgen kunt u vrij invullen; ontbijt, koffie en lunch serveren wij op dezelfde tijden als de voorgaande dagen. Om 12.45 uur gaat u via een toeristische route naar een bijzonder museum in Hellendoorn met een steeds stijgende populariteit. Dit komt mede door het zelfs voor heel Europa unieke ijsmuseum waar vanaf het zeer handmatige tot en met een volledig gemechaniseerd productieproces kan worden getoond hoe vroeger de ‘ijsco’s’ ontstonden. Er staan ijsmachines, verpakkingmachines en ijskarren met ondermeer het Mexicaantje met Oranje Hoed. In het museum is een bakkerij te zien met daarin de originele oven die vroeger met takkenbossen gestookt werd. In de daarnaast gelegen broodkamer werd het nog warme, versgebakken brood bewaard om verkocht te worden. ’s Avonds komt het shantykoor De Compagnonvaarders met een afwisselend programma.

Donderdag Middagtocht Hollands Venetië
Na de lunch neemt de chauffeur u mee op een tocht langs prachtige landweggetjes en via idyllische dorpen en zal u veel vertellen over de historie die hieraan verbonden is. In centrum van Giethoorn trakteren wij u op een drankje en een rondvaart door de smalle grachten van dit bijzondere dorp. Na deze ontspannende belevenis gaan we weer huiswaarts, waar u om 18.00 uur kunt aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. ’s Avonds verwachten wij u voor een activiteit in de recreatiezaal!

Vrijdag
Deze dag kunt u zelf indelen Deze dag kunt u naar eigen keuze indelen, bijvoorbeeld winkelen in Assen met openbaar vervoer (± 25 minuten per bus). Assen beschikt over een groot overdekt winkel centrum. Cultureel gezien kunt u in Assen ook aan uw trekken komen. Hier vindt u namelijk het vernieuwde Drents museum dat jaarlijks wisselende tentoonstellingen biedt. Wilt u de dag sportief invullen? Appelscha is een eldorado voor wandelaars en fietsers (ook e-bike te huur). Fiets- en wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie. Een nieuw hoogtepunt in de omgeving is de Bosberg toren (totale hoogte 50 meter). U kunt met de lift of via de 140 treden naar boven om van een schitteren uitzicht over Appelscha te genieten. Na het diner/buffet volgt een feestelijke afsluiting van uw vakantieweek met live dans- en stemmingsmuziek.

Zaterdag Terugreis
Het ontbijt serveren wij deze morgen om 8.00 uur. En om 8.45 uur gaat u met al die mooie herinneringen aan uw vakantieverblijf weer huiswaarts. De koffiestop onderweg is voor eigen rekening. U bent ongeveer 13.00 uur terug bij uw opstapplaats.

Hotel

Hotel Aan de Vaart **

Hotel Aan de Vaart ligt op de grens van 2 natuurgebieden, het Drents-Friese Wold en het Fochteloërveen.

Verzorging
– Volpension

Faciliteiten
– Terras
– Tuin
– Lift
– Gratis WIFI in de openbare ruimtes

Kamerfaciliteiten
– Douche
– Toilet
– Tv

In-/Exclusief

Inclusief:
7 hotelovernachtingen op basis van vol pension
* Ervaren chauffeur tevens reisleider
* Excursies, rondleiding, vertelling, entreegelden en een kopje thee of koffie
* Kamer met douche/toilet/tv en per LIFT bereikbaar
* Ontbijt om 8.30 uur, lunch om 12.00 uur en diner/buffet om 18.00 uur

Exclusief:
* Boekingskosten van € 5,- p.p.
* De consumpties tijdens uw transfer en in het hotel
* Annuleringsverzekering – desgewenst kunt u deze bij ons afsluiten met de garantie van 100% terugbetaling
* Reisverzekering

Opstapplaatsen
Opstapplaatsen  
Almere — McDonalds – afslag 4
Amersfoort — restaurant De tweede steeg
Amsterdam — Febo – Laan der Hesperiden
Apeldoorn Zuid — McDonalds
Arnhem — zwembad De Koppel
Assen — NS station
Breda — Internationale bushalte bij de Moskesweg / Hoge Mosten
Capelle a/d IJssel — Capelsebrug
Den Haag — bus platform – boven
Den Oever — restaurant De zingende wielen
Deventer — Postillion Hotel
Dordrecht — McDonalds – A16
Eindhoven — stationsplein
Emmeloord — hotel Van der Valk
Enschede — NS station
Groningen — Postillion Hotel Haren
Haarlem — hotel Van der Valk
’t Harde — AC Restaurant
Heerenveen — McDonalds
Hengelo — NS station
Hoogeveen — Hotel Hoogeveen
Leiderdorp — Tulip Inn
Lelystad — McDonalds
Lemmer — McDonalds
Meppel — McDonalds
Nuland — hotel Van der Valk
Nijmegen — Station Lent – hotel van der Valk
Rotterdam — metrostation Slinge
Schiedam — bus platform
Steenwijk — Fletcher Hotel
Tilburg — Stappengoor
Utrecht — AC De Meern
Zaandam — Kogerveld
Zwolle — NS station
Data en Prijzen
28 april€ 525,-
5, 19 en 26 mei€ 575,-
2, 9 en 16 juni€ 595,-
7, 14 en 21 juli€ 595,-
4, 11 en 25 augustus€ 595,-
1 en 8 september€ 575,-
22 december€ 575,-

Prijzen p.p. bij verblijf op een 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer € 10,- p.p. per dag. Reserveert u na 31-03-2018 dan vragen wij een vooruitbetaling van € 50,- p.p. Het resterende bedrag dient u 3 weken voor aankomst over te maken. Voor halen en brengen van mensen uit de provincie Limburg of Zeeland geldt een toeslag van € 15,- p.p. Reist u op eigen gelegenheid naar ons hotel en wilt u deelnemen aan het excursieprogramma, dan ontvangt u een korting van € 15,- p.p (n.v.t. bij kerstreis). Boekingskosten € 5,- p.p. Wij stellen een rollator ter beschikking tijdens onze reizen (ook voor excursies). Indien u een eigen rollator mee wilt nemen op één van onze reizen, dan wordt hiervoor € 15,- in rekening gebracht. De algemene voorwaarden (www.hotelaandevaart.nl) zijn van toepassing op deze reizen.

Nu boeken

Reis informatie

Reis:

Datum

Aantal personen

Gewenste opstapplaats

Gegevens hoofdboeker

Aanhef
DhrMevr

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Geboortedatum (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode + woonplaats

Annuleringsverzekering afsluiten?

JaNee

reisverzekering afsluiten?

JaNee

Medereiziger 1

Aanhef
DhrMevr

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Geboortedatum

Annuleringsverzekering afsluiten?

JaNee

reisverzekering afsluiten?

JaNee

Medereiziger 2

Aanhef
DhrMevr

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Geboortedatum

Annuleringsverzekering afsluiten?

JaNee

reisverzekering afsluiten?

JaNee

Medereiziger 3

Aanhef
DhrMevr

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Geboortedatum

Annuleringsverzekering afsluiten?

JaNee

reisverzekering afsluiten?

JaNee

Medereiziger 4

Aanhef
DhrMevr

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Geboortedatum

Annuleringsverzekering afsluiten?

JaNee

reisverzekering afsluiten?

JaNee

Accommodatie

Type kamer

1x1 pers.kamer1x2 pers.kamer2x1 pers.kamer1x3 pers.kamer2x2 pers.kamer1x4 pers.kamer

Hotelwensen

Overig

Buswensen

Opmerkingen

Algemene / reis voorwaardenIk ga akkoord