Spectaculair Bretagne

Met o.a. een bezoek aan de geboorteplaats van de Giants die afgelopen jaar op bezoek waren in Leeuwarden!

DVHN_reizen          

Dag 1
Vandaag begint de dag vroeg in de ochtend met de reis naar Frankrijk. ’s Middags komen we aan in het mooie Amiens waar we de nacht zullen doorbrengen. De Kunst- en Geschiedenisstad Amiens, de hoofdstad van Picardië, bezit een pareltje van gotiek: de Notre-Damekathedraal. De kathedraal van Amiens, ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst, is met een lengte van 145 meter en een hoogte van 42 meter de grootste kathedraal van Frankrijk!

Ze bezit ook een heel mooie homogeniteit, wat te verklaren valt door het feit dan ze in minder dan één eeuw gebouwd werd. De prachtige gevel, met een rijkelijk gedecoreerde portiek, wekt verwondering op… Een uitzonderlijk beeldhouwwerk! Aan de binnenkant zijn de 110 eiken koorstoelen van het koor opmerkelijk. De inkleuring van het portaal van de kathedraal, die elke avond in de zomer en tijdens de maand december plaatsheeft, is een niet te missen schouwspel. Een moment waarop de toeschouwer de kleuren die in de middeleeuwen de gevel van de Notre-Damekathedraal versierden zal kunnen bewonderen. Niet ver van de kathedraal bevindt zich de middeleeuwse wijk van Saint-Leu met de bijnaam “het kleine Venetië van het Noorden”. Deze oude wijk van leerlooiers, wevers en ververs is bijzonder charmant, met gekleurde huisjes die een lijn vormen langs de kanalen. Van op de brug van de Dodane zullen de wandelaars genieten van een mooi zicht op de kathedraal. De vele terrassen van restaurants en cafés, aangenaam gelegen aan de rand van het water, zorgen ongetwijfeld voor ontspanning.

Dag 2
We verlaten Amiens en rijden naar Mont Saint Michel.
De Mont-Saint-Michel, “Wonder van het Westen”, is een belangrijk pelgrimsoord sinds de middeleeuwen en werd ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst. De plaats trekt bezoekers van de hele wereld aan. Gewijd aan Sint Michel in 708, is dit vandaag de meest bezochte plaats van Frankrijk. De Mont-Saint-Michel, oprijzend in het midden van een wilde en prachtige baai, wekt verwondering en bewondering met een abdij, gelegen op de top van het rotsachtig eilandje en een middeleeuwse stad omgeven door wallen. Eenmaal voorbij de versterkte poorten, die de ingang van het dorp aangeven, ontdekken de wandelaars en de pelgrims eerst de Grande-Rue, de oude granieten huizen, de musea en de souvenirwinkels. In deze straat, vaak heel levendig, bevindt zich het restaurant La Mère Poulard, een gekende naam geroemd voor de omelettes. Na het beklimmen van de helling van de Grande-Rue en de Grand Degrétrap, die leidt naar het heiligdom, begint het bezoek aan de abdij. De Benedictijnerabdij van Mont-Saint-Michel, overschaduwd door de toren van haar abdijkerk, biedt een wonderlijke waaier van architectuur aan, gaande van de 11e tot de 16e eeuw. De Romaanse abdijkerk uit de 11e eeuw; de wandelgang van de monniken; de Merveille, een set van zes kamers over drie niveaus die de eetzaal, de Gastenzaal, het aalmoezeniersverblijf, de kloostergang, de Ridderzaal en de kelder, vormen een opmerkelijk getuigenis van religieuze kunst. Het zicht over de woningen van de middeleeuwse stad en de baai is fantastisch. Halverwege de middag verlaten we Mont Saint Michel en rijden door naar ons hotel in Nantes.

Dag 3
Vandaag staat het grote park van Puy du Fou op het programma, dat zich uitstrekt over 45 hectare. Dit park weet jong en oud te betoveren met dorpen van weleer zoals de middeleeuwse stad, het dorp van de 18e eeuw en het stadje van 1900, en met schouwspelen zoals de Slag van de Vestingtoren, de Gladiatoren, de Vikingen, het Bal van de Spookvogels en de Musketier van Richelieu. Een wonderlijke reis door het verleden! U wordt getrakteerd op diverse spektakels, zoals vurige gevechten van Vikings die een dorpje binnenvallen, sierlijke vluchten van roofvogels en nog veel meer. U zult zich geen moment vervelen.

Dag 4
De dag begint met een lekker ontbijt in ons hotel. Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Les Machines de I’lle, waar zich de oorsprong bevindt van het straattheatergezelschap Royal de Luxe. Dit gezelschap begon Aix-en-Provence, maar verhuisde in 1989 naar Nantes. In 1993 wordt de eerste reus geboren. Sindsdien reizen de reusachtige marionetten – ze zijn zo’n vijftien meter hoog – van Royal de Luxe de hele wereld over. In augustus waren ze voor het eerst in Nederland te zien, in Leeuwarden. U maakt een ritje op een mechanische olifant van 12 meter hoog en maakt kennis met de scheepswerktechniek die vandaag de dag op creatieve wijze wordt ingezet. Na dit bezoek heeft u tijd om de wijk Ile de Nantes te ontdekken. Dit eiland was tot 2000 het terrein van scheepswerven, een opvallend gele bouwkraan herinnert nog aan die tijd. Tegenwoordig kun je er wonen en werken, is het een broedplaats van creativiteit en kunstzinnigheid en vind je er veel hippe eettenten en loungeplekken, onder meer in een oude bananenhangar. Aan het begin van de middag beginnen we aan onze terugreis. We overnachten in de omgeving van Rouen.

Dag 5
Na het ontbijt vervolgen we de terugreis en zetten koers naar Gent waar we aan het begin van de middag aankomen. Gent is een waar openluchttheater met veel bekende, maar ook zeker onbekende bezienswaardigheden. De chauffeur zet u af in het centrum van Gent zodat u op eigen gelegenheid de stad kunt verkennen. Rond 15:00 uur vertrekt de bus weer voor het laatste deel van de terugreis. Onderweg maken we nog een stop voor een heerlijk afscheidsdiner.

Hotel

Middenklasse hotels o.b.v. halfpension

In-/Exclusief

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar
4 overnachtingen op basis van halfpension
Bezoek Mont Saint Michel
Bezoek Park Puy du Fou
Bezoek L’il de machines (bekend van de Reuzen)
Afscheidsdiner

Exclusief:
Reserveringskosten (€ 12,00 per boeking)
Reis- en annuleringsverzekering
Toeristenbelasting

Opstapplaatsen
Buitenpost
Leeuwarden
Drachten
Hoogkerk
Haren
Assen
Hoogeveen
Meppel
Emmen (op aanvraag + € 15)
Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p. 
Donderdag 25 t/m maandag 29 april 2019 € 469,-
1-persoonskamertoeslag € 99,-

Boek nu